Week van de Teek en wat neem je mee op kamp? • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 12, juni 2020
Voorbereid de avonturenzomer in!
Gisteravond werd bekendgemaakt dat we deze zomer meer versoepelingen krijgen wat betreft de coronamaatregelen. Vandaag gaat het Scouting Nederland crisisteam in overleg met andere kinderkamporganisaties om het kamp- en dagactiviteitenprotocol hierop aan te passen. Voorzitters en secretarissen van alle Scoutingorganisaties zullen later vandaag bericht hierover ontvangen, met een duidelijk overzicht wat er precies is veranderd. Los daarvan is er nog genoeg te doen qua voorbereiding voor je dagactiviteiten of kamp: verderop in deze @-scout lees je allerlei handige tips. Doe er je voordeel mee.

Lees meer!
delen op
Teken de petitie: Coronanoodfonds jeugd- en jongerenorganisaties
Teken ook de petitie om aandacht te vragen voor de gevolgen van de coronacrisis voor Scoutingverenigingen, speeltuinen, kinderboerderijen en kindervakantiekamporganisaties! Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat 39 procent van de beheerders van buitenspeellocaties zich (ernstig) zorgen maakt over de gevolgen van de coronacrisis voor hun organisatie. We kunnen dit voorkomen als gemeenten gezamenlijk een ‘Coronanoodfonds jeugd- en jongerenorganisaties’ in het leven roepen. Met het resultaat gaan de organisaties naar de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Tweede Kamer. 
Tekenen!
delen op
Voorbeeldthema's voor bevers, welpen en scouts
Is je kampthema in het water gevallen door de maatregelen die je treft voor het coronavirus? Of moet je in noodtempo nog een programma bedenken nu je toch op kamp gaat? Landelijk team Spel heeft voor íedere speltak naast voorbeeldprogramma's nu ook voorbeeldthemaverhalen uit de grond gestampt! Zodat je je met team direct aan de slag kunt. Ook handig voor een weekendkamp later dit jaar. Voor explorers en roverscouts volgen deze zo snel mogelijk op dezelfde pagina.
Lees meer!
delen op
Ik ga op reis en neem mee...
Op kamp met je groep betekent allerlei keuzes maken, wat moet je allemaal meenemen? In het informatieblad reisdocumenten vind je info welke documenten handig zijn om mee te nemen en waar je zoal rekening mee moet houden. Verder vind je ook het voorbeeldgezondheidsformulier in Word en PDF via Lees meer!
Lees meer!
delen op
Ontdubbelen van leden in Scouts Online
Het kan voorkomen dat leden dubbel in je ledenadministratie zitten. Omdat ze in het verleden lid zijn geweest en opnieuw zijn toegevoegd, of omdat je ze per ongeluk 2x hebt ingeschreven. Tot nu toe konden alleen de vrijwilligers van de Scouts Online helpdesk ontdubbelen: vanaf nu kunnen gegevensbeheerders dat ook! Dit is vooral handig bij groepen die de accommodatie verhuren en waar huurders als relatie meerdere keren in Scouts Online zitten. Hoe werkt dat? Je kiest de persoon die je wilt behouden, ga naar 'Meer...' en kies voor 'Ontdubbelen'. Vervolgens krijg je een lijstje van personen met dezelfde achternaam. Daar kies je er een van, waarna de gegevens van beide lidnummers worden samengevoegd en de laatst gekozen persoon uiteindelijk verdwijnt uit de administratie.
Mail helpdesk
T-shirt Avonturenmaker 2020 kelly green
T-shirt Avonturenmaker 2020 kelly green
Gaat jouw speltak niet op kamp maar ga je avonturen beleven bij het clubhuis? Ook daar hoort een passend T-shirt bij. Het T-shirt is een eenmalige productie en verkrijgbaar bij ScoutShop. Verkrijgbaar in de maten 128 t/m 3XL.
Nu voor 12,50
Bestel nu
delen op
 
Week van de Teek
Het wordt weer warm en ook teken hebben een plekje in de natuur gevonden. Een tekenbeet kan een vervelende verrassing zijn na een buitenactiviteit of op kamp. Bij tijdig ingrijpen en weghalen van het diertje verminder je de kans op besmetting. In dit veiligheidsblad staat informatie over tekenbeten en wat je ertegen kunt doen.
Lees meer!
delen op
Eikenprocessierups
De eikenprocessierups geeft op veel plekken in Nederland overlast. De brandharen van dit diertje kunnen je plezier behoorlijk verpesten door de jeuk die het kan veroorzaken. Het informatieblad geeft achtergrondinformatie en wat je kunt doen bij overlast.
Lees meer!
delen op
Contactloze handgel-dispenser
Contactloze handgel-dispenser
Ook op het clubhuis of op kamp ontkom je er niet aan om regelmatig je handen te wassen. Een handgel-dispenser biedt dan uitkomst. ScoutShop stelt t/m 12 juli groepen in de gelegenheid een volledig contactloze handgel-dispenser te bestellen. Levering zal rond 20 juli zijn. De dispenser is eenvoudig te monteren aan een muur en wordt geleverd inclusief 1 liter handgel, goed voor circa 900-1.000 keer handen wassen.
Nu voor 84,95
Bestel nu
delen op
 
Speltips
Goede PR is is belangrijk. Hierdoor krijg je naamsbekendheid in je omgeving, wat ook nog eens nieuwe leden kan opleveren! In de krant, op de radio maar ook online zijn er genoeg verhalen aan elkaar te vertellen.

Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. WIl je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Kampeerders: jij hebt er graag zicht op
Teamleider Services en Activiteiten
 
Jij houdt Scout-In financieel gezond!
Duo Penningmeesters Scout-In
 
Begroters voor het waterkamp die scherp aan de wind varen
Duo Penningmeesters Nawaka
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram