Nieuwe website live en op naar de zomer! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 6, juni 2020
Het is eindelijk zover!
Nog maar vier nachtjes slapen en dan is het zover: tijd voor een totaal vernieuwde website! Op dinsdag 30 juni krijgt scouting.nl een nieuw jasje. Niet alleen aan de voorkant, maar ook aan de achterkant van de website is alles dan weer helemaal up-to-date. De nieuwe website heeft een frisse look waar Scouting weer een aantal jaar mee vooruit kan. Ook de menustructuur is grondig aangepakt: als het goed is, is alle informatie nu beter en makkelijker te vinden. Er is hard gewerkt de afgelopen jaren en we kijken uit naar de lancering. Als de website online is horen we uiteraard ook graag je mening. Laat het ons weten via social media of via communicatie@scouting.nl. 
Free publicity overzichten
Afgelopen 13 juni was het weer tijd voor de landelijke raad. Dit keer een rare editie, want alles ging digitaal. Elk half jaar maakt Landelijk team Communicatie voor de landelijke raad een overzicht van persaandacht voor Scouting. Normaal beslaat dat overzicht twee pagina's, maar dat was deze keer even nét anders. Wat blijkt? Het coronavirus biedt ook veel kansen voor media-aandacht! Maar liefst zes overzichten konden we maken, elk met een ander thema. Bekijk ze vooral eens, misschien kom je ook nog je eigen groep tegen!
Lees meer!
Deze zomer biedt kansen!
Wat gaan jullie deze zomer doen? Gaan jullie op zomerkamp of biedt je dagactiviteiten aan aan je leden? Of draaien jullie de opkomsten door? Wat je ook gaat doen, deze zomer biedt kansen! 
Als je op zomerkamp gaat, kan je dit invulpersbericht gebruiken om aan de lokale media te laten weten dat jullie het aandurven. 
Niet op zomerkamp, maar dagactiviteiten of opkomsten? Ook dan biedt deze zomer kansen! Scouting van Brederode uit Papendrecht zag in de afgelopen periode hun ledenaantal groeien tot een aantal die ze nog nooit hebben gehad. Hoe? Tijdens de coronamaatregelen stelden zij hun opkomsten ook open voor niet-scouts. Daar hebben ze tot nu toe al 13 nieuwe leden aan overgehouden!
Steunscouting.nl vernieuwd!
De website van Scouting Nederland is niet de enige website die vernieuwd wordt. In de afgelopen periode is er ook hard gewerkt om steunscouting.nl een nieuw jasje te geven. Met deze update werkt de website makkelijker en beter, en ziet hij er weer fris uit. Met Steunscouting.nl kan iedere groep inkomsten genereren voor projecten waar alle leden baat bij hebben: van nieuwe tenten tot pionierhout en van een speciaal zomerkamp tot de bouw van een nieuw clubhuis. Laat je uitdagen en zorg ervoor dat jullie dromen uitkomen!
Lees meer!
We helpen graag!
Facebookgroep contactpersonen communicatie
Naast deze nieuwsbrief, is er ook een Facebookgroep voor de contactpersonen communicatie. Inmiddels zitten er al meer dan 900 leden in deze Facebookgroep die dagelijks heel veel tips en ideeën met elkaar delen. Daarnaast is dit een mooie manier voor Team communicatie om snelle nieuwtjes met alle contactpersonen communicatie te delen.
 
Hulp nodig?
Heb je vragen rondom je functie of worstel je met een lastige communicatiekwestie? Dan is Team communicatie van het landelijk servicecentrum altijd bereikbaar voor jou! We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij uitdagingen die je tegenkomt in je functie.

Daarnaast ontvangen we graag ook alle goede voorbeelden die je met ons of andere CP's wil delen. Je kunt ons bereiken via communicatie@scouting.nl.
 
Alle info voor CP's
 
Deze mail is verstuurd aan alle contactpersonen communicatie van Scouting Nederland. Deze nieuwsbrief verschijnt elke laatste vrijdag van de maand. Aanleveren van content kan via communicatie@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram