Een avonturenzomer vol plezier! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 13, juli 2020
Succesvolle petitie coronanoodfonds jeugd- en jongerenorganisaties
Afgelopen donderdag is de petitie met de oproep voor een coronanoodfonds voor jeugd- en jongerenorganisaties overhandigd aan leden van de Tweede Kamer en Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Want niet alleen bedrijven en sportclubs hebben financieel te lijden onder deze coronacrisis, ook onze Scoutinggroepen en -organisaties, speeltuinen en andere jeugdorganisaties. En met succes: diezelfde dag is er door Tweede Kamerleden een motie ingediend om hier nader onderzoek naar te doen. Bijna 4000 betrokkenen hebben de petitie ondertekend, waaronder veel scouts!

Lees meer!
delen op
Nieuwe scouting.nl website!
Heb je hem al gespot? scouting.nl is vernieuwd! Een website met een frisse uitstraling die alle content overzichtelijk aanbiedt. Onder het menu onderin (op je pc rechtsboven) is alle informatie voor vrijwilligers te vinden, check het allemaal op www.scouting.nl! Enne, een website van deze omvang is nooit in 1x klaar, Landelijk team Communicatie is nog hard aan het werk om de puntjes op de i te zetten.
Lees meer!
delen op
Een zakelijk account bij AH Online voor al je kamp- en groepsboodschappen
Vanaf vandaag kun je rechtstreeks bij AH Online een zakelijk account aanmaken voor je speltak of groep om gebruik te maken van de gunstige voorwaarden die Scouting Nederland met AH Online heeft afgesproken. Zo kun je al bestellingen doen vanaf €25 en betaal je de helft van de bezorgkosten. Na het inschrijven neem je zelf contact op met AH Online om deze voorwaarden aan je account te koppelen. Tip: door de drukte kan het een paar dagen duren voor AH de voorwaarden aan jouw account koppelt. Maak daarom je account zo snel mogelijk aan, zodat je nog wat speling hebt om te bestellen. Via Lees meer! staat het proces stap voor stap uitgelegd. 
Lees meer!
delen op
Nieuwe leden tijdens de coronacrisis: hoe dan?
Iedere Scoutinggroep en -organisatie loopt tijdens de coronacrisis tegen steeds weer andere problemen aan. Overstappen naar online opkomsten, terug naar het clubhuis met aangepaste maatregelen, vaste inkomstenbronnen die wegvallen, leden die stoppen. Maar ook weinig tot geen nieuwe leden, waar normaal gesproken het hele jaar door nieuwe kinderen komen kijken en lid worden. Het ziet ernaar uit dat de welpenspeltak van Gerrit Jan van Scouting Zona gaat verdubbelen!
Lees meer!
delen op
Voorbeeldprogramma's: nu ook voor explorers en roverscouts
Is je kampthema in het water gevallen door de maatregelen die je treft voor het coronavirus? Of moet je in noodtempo nog een programma bedenken nu je toch op kamp gaat? Landelijk team Spel heeft voor íedere speltak naast voorbeeldprogramma's nu ook voorbeeldthemaverhalen uit de grond gestampt! Zodat je je met team direct aan de slag kunt. Ook handig voor een weekendkamp later dit jaar.
Lees meer!
delen op
Speltips: 
Een rustig spel voor het moment als je een uurtje over hebt op kamp of je dagactiviteit, en de thuisblijvers halen de natuur in huis.

  • Keet Kleur heeft voor tijdens kamp een aantal kleurplaten uitgeprint die Stuiter mag inkleuren. Bas Bos heeft voor Stuiter een thuisopdracht om toch een beetje op kamp te kunnen gaan.
  • In de jungle word er op een rustig moment het spel de nachtwacht gespeeld. De verdwenen professor is bij de Talaab Poel en wil graag weten welke planten er vlakbij huis groeien.
  • Aan het einde van het kamp spelen de scouts het kampkistopruimspel, hierdoor weet de leiding wat er vervangen moet worden. Thuis gaan de scouts kijken naar Natuur op je scherm.
  • Door middel van kampvuurraadsels spelen de explorers een rustig spel bij een kampvuur. De thuisblijvers missen het bos? Verzamel wat takjes en blaadjes en maak jouw eigen mini Tiny Forest voor thuis!
  • Tijdens een rustig moment op kamp hebben de roverscouts altijd wel een reserveactiviteit achter de hand. Thuis lopen de roverscouts een virtuele boswandeling door een mooi Nederlands natuurgebied
Lees meer!
delen op
Bear Grylls Ultimate non-serrated
Bear Grylls Ultimate non-serrated
De Ultimate non-serrated (niet gekarteld lemmet) is ontworpen door Bear Grylls en Gerber en gemaakt voor echte survivalaars. Het is niet alleen een mes, aan het koord zit een fluitje voor noodgevallen en in het heft zit een firesteel, instructies voor redding vanuit de lucht, een diamand messlijper en survivalinstructies. Heft is stevig genoeg om iets mee in de grond te slaan. De rubber greep zorgt voor goede grip. Is de firesteel op? Deze is los verkrijgbaar. Leden van Scouting Nederland ontvangen ledenvoordeel op dit artikel. Als lid ontvang je een korting van € 19,00. Je betaalt hierdoor slechts € 69,95 in plaats van € 88,95. Om gebruik te maken van dit ledenvoordeel log je in met je Scouts Online account, deze activeer je op sol.scouting.nl.
Nu voor 88,95
Bestel nu
delen op
 
Zoek je een nieuwe uitdaging?
Het vacatureoverzicht op de website is vernieuwd en daardoor zoek je nu makkelijker dan ooit naar jouw perfecte vrijwilligersfunctie! Aan alle vacatures zijn tags gehangen waarmee jij kan selecteren welke je wilt zien. Denk aan tags als: alle vacatures voor landelijke teams, evenementen of regio’s. Of dat je voorkeur uitgaat naar een projectmatige of structurele klus van bijvoorbeeld Landelijk team Communicatie, Landelijk team Spel, of Landelijk team HRM. Benieuwd?
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. WIl je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij bent de verbinding tussen Scouting en de NJR
Vertegenwoordiger Nationale Jeugdraad
 
Jij laat jeugdleden avonturen beleven op het water en de oever
Hoofd Programma Nawaka 2022
 
Jij kunt van praatjes plaatjes maken
Tekenaar Productie
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram