Uitnodiging uitwisseling regio-organisatoren. • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
juli 2020
Uitnodiging uitwisseling regio-organisatoren
Beste scout,

We hadden je in mei of juni graag willen uitnodigen voor een uitwisselingsbijeenkomst voor regio-organisatoren en vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie van regioactiviteiten. We stonden te popelen om je (weer) te mogen ontmoeten en zijn benieuwd naar je ervaringen en ideeën over regioactiviteiten. Daarom hebben we besloten om een digitale bijeenkomst te organiseren en wel op zondag 6 september 2020.

Wat willen we allemaal doen? In hoofdlijnen ziet het programma er zo uit:

10.20 uur: Inloop

10:30 uur: Welkom, toelichting bijeenkomst,

10.45 uur: Workshop “Spelen in/met thema”
In 2020 en 2021 willen we meer aandacht besteden aan het spelen in thema. Hiervoor hebben we bij de festiviteiten rond 100 jaar welpen al een voorzet gegeven.

11:30 uur: Thema en de spelbrochures voor de Bever-Doe-Dag, Jungledag, RSW en explorers en roverscouts regioactiviteiten.

12.00 uur: Pauze

12.15 uur: Start uitwisseling
In dit blok gaan we per speltak uiteen om ideeën en uitdagingen rond regioactiviteiten met elkaar uit te wisselen. Om jullie een beetje op weg te helpen, staan hieronder een aantal onderwerpen waar je het over zou kunnen helpen. (Organisatoren van RSW’s krijgen tijdens dit blokje ook gelegenheid om vragen te stellen aan de organisatie van de LSW):

  • Financiën van een regio activiteit
  • Hike op de RSW
  • Activiteiten in thema
  • Aankleding, hoe kom ik daar aan (decor, kostuums, ed.)
  • Te veel “Bagheera’s” op de Jungledag
  • Gemengd slapen
  • Regio speurtocht (of stadspel) voor bevers of welpen
  • Hoe motiveer ik explorers en roverscouts om een regio activiteit mede te organiseren?
  • Andere regioactiviteiten

13.15 uur Terugkoppeling uitwisseling, vervolg op deze bijeenkomst. Welke ondersteuning heb je nodig vanuit de regio of Scouting Nederland om je regiodag goed te kunnen organiseren? Rondvraag en afsluiting.

14.00 uur Einde bijeenkomst

Stuur je leukste filmpje of foto in van de regiodag of -weekend die jullie hebben georganiseerd. Vertel ons waarom het zo’n leuke activiteit was. De leukste inzending ontvangt een leuke verrassing! Mail je verhaal, foto’s en of link naar je filmpje naar spelspecialisten@scouting.nl met in de onderwerpregel: “Onze leukste regioactiviteit!”

In overleg met diverse regio’s hebben we het spelthema “Jungle Fever” verlengd tot en met juni 2021. Dat betekent dat het harde werk dat regio’s hebben gestoken in het vormgeven van het thema niet voor niets is geweest! Het themaverhaal voor de RSW is wel iets aangepast, omdat het verhaal  te dicht lag bij de actualiteit, waar het draaide om het zoeken naar een medicijn voor een (fictief) virus. Dat element is nu uit het verhaal gehaald. Je kunt het aangepaste verhaal hier lezen.

Alles op een rijtje
Wie: Regio-organisatoren uit heel Nederland (en vrijwilligers die meewerken aan regio activiteiten)

Wat: Digitale bijeenkomst voor regio-organisatoren

Wanneer: zondag 6 september 2020 van 10:30 tot 14:00 uur.

Aanmelden: voor 1 augustus 2020 via deze link. Zit er iemand in jouw team of regio waarvan je vindt dat die deze bijeenkomst moet kunnen bijwonen? Geen probleem, Hij en/of zij is van harte welkom! Stuur deze uitnodiging met de bovenstaande link naar Scouts Online gewoon door. Heb je nog vragen? Schroom niet en mail ons op spelspecialisten@scouting.nl.

Landelijk team Spel

Scouting Nederland
Lees meer!
Deze mail is verzonden aan alle regio-organisatoren van Scouting Nederland.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram