Kamponderzoek en meer! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 14, juli 2020
De gevolgen van de coronamaatregelen voor zomerkampen
Vlak voor de zomervakantie van 2020 is een onderzoek uitgezet onder zomerkampaanbieders om duidelijkheid te krijgen over de gevolgen van de coronamaatregelen voor het aantal kinderen en jongeren dat op zomerkamp gaat. Daarnaast is in dit onderzoek gekeken naar de effecten op de organisatie van de kampen. Inmiddels zijn de resultaten gebundeld en kun je op wegaanopzomerkamp.nl het onderzoek lezen. Let op: dit betreft niet alleen de kampen en dagactiviteiten van Scoutinggroepen, maar ook die van o.a. YMCA en Jong Nederland. 

Lees meer!
delen op
Aandachtspunten voor een grote groeps- of regioactiviteit in coronatijd
Na een periode met restricties en geen grotere groepsactiviteiten of activiteiten op regionaal en landelijk niveau, zijn scouts weer toe aan gave activiteiten en evenementen. Dat we hierbij, zeker in de beginperiode, moeten wennen aan het omgaan met de landelijke regels en moeten ontdekken welke ruimte hier wel en niet in zit, is zeker. Dit infoblad is te vinden op scouting.nl/coronavirus en geeft handvatten voor organisatoren van groepsactiviteiten (met alleen eigen leden, leden van andere groepen en niet-leden), regioactiviteiten en landelijke ledenactiviteiten (A-categorie). 
Lees meer!
delen op
NIEUW bij ScoutShop: ScoutFun mokken
NIEUW bij ScoutShop: ScoutFun mokken
Of je nou van de koffie, thee of warme chocolademelk bent. Je drinkt het in stijl met de nieuwe ScoutFun mokken van de ScoutFun. Verkrijgbaar in vier verschillende teksten: Camping without coffee is just sitting in the woods, All you need is hot chocolate and campfire, This scout runs on tea en Great adventures start with coffe.
Nu voor 6,50
Bestel nu
delen op
 
Meer versoepelingen voor lotenverkoop
Sinds begin mei is de verkoop van loten weer mogelijk, en sinds vorige week zijn daar verdere versoepelingen voor aankondigd. Dat maakt het verkopen van loten weer iets makkelijker. En dat komt goed uit, want als gevolg van de coronacrisis kunnen veel Scoutinggroepen een financieel steuntje in de rug gebruiken. Ben je al begonnen met de lotenverkoop? Dan bieden deze versoepelingen jou ook meer ruimte!
Lees meer!
delen op
Een scout krijg je wel uit het clubhuis, maar scout blijf je voor altijd
Ivo Weterings is sinds juni aangetreden als algemeen lid van het landelijk bestuur van Scouting Nederland. Op scouting.nl stelt hij zich voor. Wie is hij? Bij welke groep is hij ooit begonnen en waarom is hij lid geworden van het landelijk bestuur?
Lees meer!
delen op
Cheques van Jantje Beton en Stichting het Gehandicapte Kind voor bouw Avonturenhuis
Deze week kregen Scouting Nederland en Scoutinglandgoed Zeewolde, twee cheques uitgereikt van Henk-Willem Laan (directeur het Gehandicapte Kind) en Dave Ensberg-Kleijkers (directeur Jantje Beton). Met deze donaties komt de realisatie van het Avonturenhuis op Scoutinglandgoed Zeewolde steeds dichterbij! Doel is mogelijk maken dat alle kinderen op avontuur, en op (zomer)kamp, in de natuur kunnen vanaf 2021. In deze nieuwe verblijfslocatie kunnen 80 personen per nacht slapen, naast de ruim 10.000 kampeermogelijkheden op Scoutinglandgoed Zeewolde.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. WIl je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij houdt de hoofden boven water!
Secretaris Nawaka 2022
 
Jij zorgt dat iedereen ziet hoe tof Nawaka is!
Hoofden Communicatie Nawaka 2022
 
Lorem
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit Aenean.
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram