Voorbereiden voor 2020-2021! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 15, augustus 2020
Afspraken in een nieuw Scoutingseizoen
Ieder Scoutingseizoen starten speltakken met overgevlogen én nieuwe leden, en misschien wel nieuwe leiding. Onderling heb je afspraken gemaakt over hoe je met elkaar omgaat, met de gedragscode bijvoorbeeld. Maar daarnaast maak je nog veel meer afspraken. Hoe gaan we om met materialen in en om het clubhuis? In 2019 steeg het aantal jongeren met een mes op zak (en steekincidenten) in het openbaar exponentieel. Maar het gebruik van een mes is heel gebruikelijk binnen Scouting. Met de juiste afspraken kun je hier nog steeds heel verantwoord mee om gaan.

Lees meer!
delen op
Een échte VOG
De afgelopen tijd waren diverse organisaties in het nieuws omdat zij valse VOG's hadden aangenomen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Scouting Nederland vraagt je om conform voorschriften van JUSTIS, de screeningsautoriteit, alleen originele VOG’s in ontvangst te nemen en te controleren op diverse waarheidskenmerken. Bewaar het origineel binnen je Scoutingorganisatie of zie het origineel in, check hem op de juiste echtheidskenmerken, en bewaar een kopie met de datum waarop het origineel akkoord is bevonden. Kom je er niet uit, neem contact op met de landelijk VOG coördinator via vog@scouting.nl.
Lees meer!
delen op
Zomersale bij ScoutShop
ScoutShop maakt in het magazijn ruimte vrij voor de start van het nieuwe seizoen. Tot en met zondag 9 augustus zijn meer dan 300 artikelen afgeprijsd. Kortingen oplopend tot 50%. Voor de meeste artikelen geldt op=op. 
Zomersale
delen op
Betaalde functie: Medewerker financiële administratie (80 %)
Landelijk team Financiën bestaat uit een teamleider en drie medewerkers. Je verricht financieel administratieve werkzaamheden en verstrekt financiële informatie aan belanghebbenden binnen en buiten het landelijk servicecentrum in Leusden. Enkele taken zijn: Je verwerkt gegevens in de financiële administratie, je stelt financiële informatie beschikbaar en verzorgt rapportages, je zorgt voor betalingsopdrachten en bent ook bezig met het verbeteren van werkprocessen.
Lees meer!
delen op
Speltips: Is it a double rainbow?
Deze week staan geaardheid en vooroordelen centraal en leven de thuiszitters zich uit met de stoepkrijtchallenge.

  • Rozemarijn vertelt dat ze vroeger veel veel in het bos te vinden was. Hutten bouwen was haar favoriet, de bevers maken kleurplaten hierbij. Thuis maken de bevers een stoepkrijtmozaïek.
  • Baloe heeft bij de Raadsrots heerlijk gekookt en de welpen doen de afwas. Bij het opbergen komen de welpen een uitdaging tegen! Thuis gaan de welpen aankleed 'scouts' krijten.
  • Regenboogjenga is een gespreksstarter en gebruiken de scouts om over LHBT+ te praten. Ook gaan ze botanisch stoepkrijten om mensen in de omgeving bewust te maken van de verschillende plantjes die er tussen de tegels groeien.
  • De explorers gaan in een spel ontdekken dat er een verschil is tussen homo- en heteroseksuele relaties als het gaat om zichtbaar zijn. Thuis maken de explorers een stoepkrijtchallenge waarbij ze zelf een rol in de tekening hebben.
  • In Eurorail á la carte verdiepen roverscouts zich in de stereotypen en vooroordelen over andere mensen en minderheden. Ook gaan ze naar buiten en bekijken de omgeving anders dan dat ze gewend zijn.

Zoals het er nu naar uit ziet is dit de laatste keer dat er een dubbele speltip is (thuis + op Scouting). Eind augustus beginnen (bijna) alle groepen weer bij hun eigen locatie na een avonturenzomer! Mocht hier verandering in komen dan passen we daar de speltips uiteraard weer op aan.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. WIl je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Teambegeleider met verbindende HRM-kwaliteiten
Teambegeleider Productie
 
Jij zit graag thuis achter de balie
Medewerker Accountsupport/Helpdesk
 
Jij leidt EHBO’ers op tot thema-instructeurs!
EHBO vakopleider
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram