Een nieuw schooljaar, een nieuw Scoutingseizoen. • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 1, augustus 2020
Een nieuw Scoutingseizoen
Een nieuw schooljaar, een nieuw Scoutingseizoen. Waarin we samen weer nieuwe plannen maken en kinderen uitdagen om zich persoonlijk te ontwikkelen. Met het overvliegen van leden naar een nieuwe speltak, jeugdleden die starten met het halen van nieuwe insignes en elke week met elkaar weer nieuwe avonturen beleven. Maar ook vrijwilligers die starten als leiding bij een nieuwe speltak of bestuursfunctie of een kwalificatie gaan behalen binnen Scouting Academy. Wat heeft het nieuwe seizoen voor jou in petto?

Een mobiele ScoutShop bij jou in de buurt!
Zaterdag 29 augustus staat er een mobiele ScoutShop bij jou in de buurt! De mobiele ScoutShop is te gast bij de Scouting Cornelis Lelygroep Lelybivak aan het Scoutingpad in Almere van 13:00 tot 15:00.

Heb je nog wat nodig van de ScoutShop, dan is dit een mooie gelegenheid om langs te komen.

Heb je speciale wensen of grote aantallen nodig? Geef dit dan door aan mobiel@scoutshop.nl om er zeker van te zijn dat er voldoende voorraad aanwezig is.
Een mobiele ScoutShop bij jou in de buurt!
Zaterdag 5 september staat er een mobiele ScoutShop bij jou in de buurt! De mobiele ScoutShop is te gast bij Scouting Erasmus aan de Beneluxweg 69 in Oosterhout van 11:45 tot 14:15.

Heb je nog wat nodig van de ScoutShop, dan is dit een mooie gelegenheid om langs te komen.

Heb je speciale wensen of grote aantallen nodig? Geef dit dan door aan mobielwest@scoutshop.nl om er zeker van te zijn dat er voldoende voorraad aanwezig is.
Inschrijving JOTA-JOTI geopend
JOTA-JOTI 2020 heeft een nieuw thema, “De welp volgt de oude wolf”! 100 jaar welpen, 100 jaar Scoutingtechnieken, en ook op het gebied van communicatietechnieken is er ontzettend veel veranderd. Van 16 t/m 18 oktober 2020 kun je met je groep of team weer deelnemen, net als scouts uit meer dan 171(!) andere landen. Bekijk op de JOTA-JOTI site alle info en hoe je binnen de coronamaatregelen een veilige JOTA en/of JOTI kunt organiseren.
Lees meer!
delen op
Junglebook of Records: wie vouwt zoveel mogelijk kikkers?
In de feestdoos zit een vouwomschrijving om Dahinda’s (kikkers) te vouwen. Oefen met jouw horde hoe je deze kikker moet vouwen en zet daarna met vier welpen een record. Laat vier welpen naast elkaar vijf minuten lang zoveel mogelijk kikkers vouwen. Hoeveel Dahinda’s kunnen jullie met z’n vieren in vijf minuten vouwen? Geef het door!
Lees meer!
delen op
Kampbadge Kampbubbel 2020 (tent)
Kampbadge Kampbubbel 2020 (tent)
Op kamp gaan doen je in 2020 in je bubbel. Hoe toepasselijk is deze kampbadge dan? Ben je op kamp stuur dan een kaartje geheel in thema.
Nu voor 2,25
Bestel nu
delen op
 
Blokhutwijzer
Blokhutwijzer
De Blokhutwijzer is weer verkrijgbaar bij ScoutShop. De Blokhutwijzer is een uitgave van Scouting Nederland waarin Scouting- en overheidsrichtlijnen staan waarmee Scoutinggroepen een programma van eisen kunnen maken voor renovaties of nieuwbouw van hun clubhuis.
Nu voor 10,00
Bestel nu
delen op
 
Geoscouten 9 t/m 11 oktober
Tijdens Geoscouten leer je veel vaardigheden voor het gebruiken van hulpmiddelen en routetechnieken om een tot de verbeelding sprekende hike voor jeugdleden te organiseren! Dit is gebaseerd op competenties die staan in de kwalificatiekaart ‘Instructeur Navigeren, deel B: eigen specialisme’. Na dit weekend is er een follow-up, waarmee je je kunt laten opleiden en kwalificeren als “Instructeur Navigeren” (beide momenten onder voorbehoud van coronamaatregelen).
Lees meer!
delen op
@-scout vanaf 1 september op dinsdag!
Wanneer alle Scoutinggroepen gestart zijn ontvang je @-scout elke twee weken op dinsdagmiddag. Waarom? Gewoon omdat het kan. En jij kunt ook bijdragen aan @-scout! Zoals de uitnodiging voor Geoscouten hiernaast/hierboven door Stichting Trapperskamp Vught / Luxemburgse Ardennen. Ben jij met jouw team met iets bijzonders bezig? Of hebben jullie iets heel bijzonders gedaan, waar andere groepen van kunnen leren? Check de mediaplanning voor de werkwijze.
Lees meer!
delen op
Speltips: bewust van je omgeving
Bij Scouting zijn we veel met de natuur bezig en zijn we ook bewust dat we in de toekomst ook de natuur hard nodig gaan hebben. Steeds meer Scoutinglabelterreinen zijn SCENES-gecertificeerd (Scout Centre of Excellence for Nature and Environment). Maar ook bij je eigen clubhuis kun je, met elke speltak, bezig zijn met duurzaamheid.
  • Eindelijk is het zo ver: Stuiter mag met Bas Bos mee op safari! Als je op safari gaat, ga je op zoek naar wilde dieren, dat heeft Sterre verteld. En Stuiter mocht zelfs de verrekijker van Sterre lenen.
  • Met het mooie weer in de jungle besluiten de welpen te gaan spelen bij de Talaab Poel. Oe zit rustig aan de waterkant naar het water te staren. De welpen komen bij Oe zitten en na enige tijd vraagt één welp: Wat ben je aan het doen Oe?
  • De scouts maken een waterleidingsysteem waarmee je vanaf 1 plek meerdere planten tegelijkertijd water kunt geven. Alle ploegen strijden tegen elkaar voor de meest inventieve variant.
  • Het is de bedoeling dat de explorers via deze escape room ontdekken hoe het eraan toegaat in het huidige voedselsysteem. Daarnaast willen we hen doen stilstaan bij hun eigen consumptiepatroon en duurzame alternatieven.
  • De tuin of het Scoutingterrein wordt natuurlijk door jezelf en de speltakken gebruikt, maar er zijn ook een hoop dieren die hier wonen. Onderzoek hoe je jouw tuin of het Scoutingterrein dier-, maar ook insectvriendelijker kunt maken.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. WIl je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Een succesvolle conferentie
Penningmeester Europese Conferentie 2022
 
Eerste Hulp Bij Overzicht
Coordinator vakopleiders EHBO
 
Jouw sociale antenne vindt, bindt en boeit
HRM’er World Scout Moot
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram