Tijd voor ledenwerving, vrijwilligers gezocht en op naar de CP communicatiedag 2020! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
augustus 2020
Bijna september...
Het is bijna september! Dat betekent de start van een nieuw seizoen, maar dit jaar betekent het ook dat het tijd is voor ledenwerving. De hele maand september staat bij Scouting Nederland in het teken van ledenwerving. Deze maand zetten we de beste tips en tools rondom ledenwerving in de spotlights, zodat het jouw groep zo min mogelijk werk kost om hiermee aan de slag te gaan!
CP's in de lead bij ledenwerving
In de eerste @-scout van september (aanstaande dinsdag) staan een heleboel tools waar je mee aan de slag kunt binnen je groep. Ledenwerving is voor jullie dé kans om te shinen. Zet deze maand eens alles op alles om je groep te enthousiasmeren om met dit onderwerp aan de slag te gaan en neem daarin zelf het voortouw. Dat hoef je niet alleen te doen, leg eens contact met de groepen bij jou in de buurt en kijk of je samen een toffe actie kunt opzetten om Scouting zichtbaar te maken en aan de slag te gaan met ledenwerving. Op www.scouting.nl/ledenwerving vind je alle tools die je nodig hebt. Daarnaast kan je ook in de Facebookgroep van de contactpersonen communicatie om hulp vragen.
Lees meer!
AH Sportactie gaat beginnen
Ook dit jaar gaat de AH Sportactie weer van start. In september krijgen klanten van Albert Heijn zegels die ze kunnen inzetten om gratis mee te sporten bij verschillende verenigingen bij hen in de buurt. Ook jouw Scoutinggroep kan meedoen! Hoe? In clubbase (voorheen clubbprofiel). Ga naar www.clubbase.nl/sportactie en meld jouw groep aan. Zo krijgen de klanten van AH die hun spaarkaarten willen verzilveren ook toegang tot jouw Scoutinggroep en zet je je groep in de picture!
Lees meer!
CP communicatiedag 2020: 8 november 2020
Het zijn rare tijden met alle coronamaatregelen waar we mee te maken krijgen. Toch willen we één ding heel duidelijk maken: de CP communicatiedag gaat hoe dan ook door! Zorg dus alvast dat hij in je agenda staat op zondag 8 november 2020. De precieze vorm van de CP dag is nog niet helemaal duidelijk; afhankelijk van de dan geldende maatregelen zullen we kiezen voor een fysieke of online ontmoeting. Maar afgelasten is geen optie, dus zorg dat je erbij bent!
Lees meer!
Social media is een teamsport!
Vul jij alle social kanalen van je groep of regio nu helemaal alleen? Dat is nergens voor nodig! Zorg ervoor dat voor alle social media kanalen minimaal één persoon per speltak de inloggegevens heeft. Zo wordt het voor de speltakken makkelijker om na de opkomsten of kampen even snel iets online te plaatsen en hoef jij als CP niet te leuren om content. Gevolg: iedereen blij en een goed gevulde social mediapagina met content van alle speltakken! Op de website vind je nog meer tips om jullie social media ook tijdens het nieuwe seizoen te laten stralen.
Lees meer!
Landelijk team Communicatie zoekt vrijwilligers!
Het gaat gebeuren: Landelijk team Communicatie gaat aan de slag met het opzetten van een vrijwilligersteam. Zo hopen we nog meer toffe content te kunnen maken voor onze achterban én de buitenwereld. Dus: vind jij het leuk om mee te lezen, te schrijven, te ontwerpen of welk klusje op communicatiegebied dan ook? Laat het ons dan weten! Stuur nu alvast een mailtje naar communicatie@scouting.nl en je hebt eerste keuze. Later zullen de vacatures ook nog gedeeld worden.
Lees meer!
Template voor groepswebsites
Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een nieuw template voor groepswebsites, die perfect aansluit bij de stijl van de nieuwe website van Scouting Nederland. We verwachten deze in het najaar van 2020 bij jullie te kunnen opleveren. Het template komt beschikbaar in een Joomla en Wordpress-variant, zodat je er altijd mee aan de slag kunt. Binnenkort wordt er met jullie webmasters een korte vragenlijst gedeeld over wat jullie nodig hebben in de nieuwe templates, om ze helemaal gebruiksklaar te maken.
We helpen graag!
Facebookgroep contactpersonen communicatie
Naast deze nieuwsbrief, is er ook een Facebookgroep voor de contactpersonen communicatie. Inmiddels zitten er al bijna 1000 leden in deze Facebookgroep die dagelijks heel veel tips en ideeën met elkaar delen. Daarnaast is dit een mooie manier voor Team communicatie om snelle nieuwtjes met alle contactpersonen communicatie te delen.
 
Hulp nodig?
Heb je vragen rondom je functie of worstel je met een lastige communicatiekwestie? Dan is Landelijk team Communicatie altijd bereikbaar voor jou! We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij uitdagingen die je tegenkomt in je functie.

Daarnaast ontvangen we graag ook alle goede voorbeelden die je met ons of andere CP's wil delen. Je kunt ons bereiken via communicatie@scouting.nl.
 
Alle info voor CP's
 
Deze mail is verstuurd aan alle contactpersonen communicatie van Scouting Nederland. Deze nieuwsbrief verschijnt elke laatste vrijdag van de maand. Aanleveren van content kan via communicatie@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram