Verslag NTC meeting 15 september • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
september 2020
Verslag NTC meeting 15 september
Beste scout,

Hierbij sturen we je het verslag van de meeting van 15 september. Er zijn twee opnames gemaakt van deze meeting:
  • Deel 1 gaat over stromend water en de feedback die we ontvangen hebben op de NTR conceptteksten. 
  • Deel 2 gaat over hoe nu verder, hoe kunnen admiraliteiten hun groepen meenemen in de vernieuwde NTR, bootprofielen ed.  
Klik hier om de filmpjes te downloaden via WeTransfer.
 
Kort verslag tekstueel
Reyer en Jasper laten het infoblad Stromend water zien. Via de mail kwam van een RA de reactie dat er niet genoeg tijd was, naast ook de andere documenten, om er naar te kijken en het leek ons nuttig om er samen door heen te scrollen.  Heb je nog tijd om ernaar te kijken? Stuur dan graag voor 3 oktober een reactie op inhoud.  
 
Deel 1 stromend water en NTR update NTR  
Feedback NTR/bootprofielen: van 3 admiraliteiten hebben we een reactie ontvangen. Deze krijgen alle drie nog per mail een reactie retour. De feedback vanuit deze drie reacties wordt deels verwerkt. Dank voor de feedback en aanvullingen! De feedback en aanvullingen gaven geen reden tot grote wijzigingen in de bladen zoals deze er nu liggen, wel worden er grotendeels aanvullingen over genomen. Zodra de werkgroep deze heeft verwerkt, komen ze weer op de mail.  
 
Hoe verder met de NTR/bootprofielen? 
Verzoek aan de admiraliteiten is om de NTR/bootprofielen met de groepen te bespreken. Om deze gesprekken te ondersteunen is het idee in de meeting gekomen om een presentatie en een filmpje te maken, zodat alle groepen dezelfde informatie te horen/ zien krijgen. Uiteraard kan de RA zelf er zijn eigen decor omheen bouwen.  
De presentatie en het filmpje moeten nog gemaakt worden. Berry Stolk biedt zich aan. Als er meer mensen zijn die mee willen denken horen we dat graag via een reply op deze e-mail. Beiden willen we in november opleveren zodat de RA’s tot en met maart met de groepen in gesprek kunnen gaan.  
 
Op 8 april 2021, 20.00 uur, hebben we weer een digitale meeting om te delen met elkaar wat er uit de gesprekken met de groepen is gekomen. 
Mochten de coronamaatregelen afgenomen zijn, dan wordt het 11 april fysiek ipv 8 april online. 
 
Aanvullend hebben we nog nadrukkelijk benoemd dat de NTR bootprofielen niet in beton gegoten zijn. Mocht blijken dat er toch een knelpunt/punt van zorg is op een thema/richtlijn oid, die ook uit de gesprekken met groepen naar voren komt, dan hervatten wij het gesprek weer met de NTC's om te zoeken naar een oplossing/ alternatief.  
 
8 november aanstaande is onze landelijke waterscoutingdag. Binnenkort laten we weten wat het programma is en of de meeting digitaal of fysiek is.   

Met vriendelijke groet,
Landelijk team Scouting Academy
Deze mail is verzonden aan alle nautisch technische commissies.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram