Ledenwerving, een vernieuwde huisstijlhandleiding en het Scoutingwoordenboek! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
september 2020
Ledenwerving in september
September staat in het teken van ledenwerving bij Scouting Nederland! Zijn jullie ermee aan de slag gegaan? In deze nieuwsbrief zetten we de beste tools nogmaals voor je op een rijtje, want ook in de komende maanden kan je hier uiteraard mee aan de slag!
Je groep zichtbaar in 10 stappen
Hoe bekend is Scouting in jouw stad of dorp? Weet de hele buurt jouw groep te vinden? Wat is de meerwaarde van Scouting als vrijetijdsbesteding voor jeugd en jongeren? Staan bedrijven te trappelen om met je samen te werken? Laten zien wie je bent en wat je doet, neemt veel onbekendheid met Scouting weg. Dat biedt heel veel mooie kansen! In het document Je groep zichtbaar in 10 stappen lees je waarom je als groep zichtbaar wilt zijn en hoe je in tien stappen kunt werken aan een betere zichtbaarheid. Dit document is voor iedere groep nuttig om eens door te lezen en mee aan de slag te gaan.
Lees meer!
Buddy Badge
De Buddy Badge is een leuke manier om leden te werven. De beste reclame voor je Scoutinggroep is namelijk de jeugdleden die zélf enthousiast vertellen over toffe activiteiten en spannende avonturen die ze bij Scouting beleven. Een jeugdlid in de bever-, welpen- of scoutsleeftijd kan de Buddy Badge verdienen door een vriendje of vriendinnetje mee te nemen naar Scouting. We weten dat de meeste leden binnenkomen via de bevers, welpen en (jonge) scouts. Doe er dus je voordeel mee!
Lees meer!
Spreekbeurtpakket
In het kader van ledenwerving is het spreekbeurtpakket, dat je bij de ScoutShop kunt bestellen, een handig hulpmiddel. Maar wat kun je als leiding doen om te stimuleren dat kinderen hun spreekbeurt over Scouting gaan houden? Dat, en meer handige informatie over peer-to-peer communicatie om nieuwe leden te werven, lees je in de handleiding Jeugdleden werven jeugdleden.
Lees meer!
De huisstijlhandleiding is vernieuwd!
Al enige tijd moest het gebeuren: een vernieuwing van de huisstijlhandleiding van Scouting Nederland. In de loop der jaren is de huisstijl steeds iets meer veranderd, waardoor er meer mogelijkheden komen voor vormgeving. Ook is de woordenlijst weer aangevuld, zodat je nu echt van alles kunt vinden hoe je het op de juiste manier schrijft. Ben je benieuwd? Bekijk de nieuwe huisstijlhandleiding dan snel op de website!
Lees meer!
In de maak: Scoutingwoordenboek!
Landelijk team Communicatie gaat aan de slag met een Scoutingwoordenboek! Maar daar hebben we jullie hulp bij nodig: welke woorden mogen daar zeker niet in ontbreken? Denk aan lupa, zoka, hudo, speltak, overvliegen... Van die woorden die je je oma altijd moet uitleggen over Scouting. Denken jullie mee? Stuur een mailtje met alle woorden en de betekenis (wij weten veel, maar ook niet alles!) die je kunt bedenken naar communicatie@scouting.nl en wie weet zie je ze binnenkort terug in het enige echte Scoutingwoordenboek!
Even voorstellen: Lennart en Ronja!
Het is een drukte van jewelste bij Landelijk team Communicatie de laatste tijd: we hebben twee stagiaires mogen verwelkomen! Lennart en Ronja stellen zich graag even aan je voor.

Lennart
'Hoi! Mijn naam is Lennart en sinds 1 september loop ik stage bij de afdeling communicatie. Ik woon in Sneek en geef daar leiding aan de scouts. Na verschillende uitdagingen binnen de reclamewereld ga ik me komende maanden bezig houden met alle vormen van grafische vormgeving binnen Scouting Nederland. Meer weten over mij? Spreek me dan even aan op de aankomende CP dag!'

Ronja
'Hoi, ik ben Ronja, stagiaire in het communicatieteam. Als ik niet op Scouting zit volg ik een Illustratie en Animatie opleiding, dus ik doe mijn best mijn vaardigheden te gebruiken om Scouting in zijn mooiste kleuren te laten zien. Ik zou zelf al lang niet meer zonder Scouting kunnen en wil het graag bij nog meer mensen brengen.'
Lees meer!
We helpen graag!
Facebookgroep contactpersonen communicatie
Naast deze nieuwsbrief, is er ook een Facebookgroep voor de contactpersonen communicatie. Inmiddels zitten er al 1000 leden in deze Facebookgroep die dagelijks heel veel tips en ideeën met elkaar delen. Daarnaast is dit een mooie manier voor Team communicatie om snelle nieuwtjes met alle contactpersonen communicatie te delen.
 
Hulp nodig?
Heb je vragen rondom je functie of worstel je met een lastige communicatiekwestie? Dan is Landelijk team Communicatie altijd bereikbaar voor jou! We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij uitdagingen die je tegenkomt in je functie.

Daarnaast ontvangen we graag ook alle goede voorbeelden die je met ons of andere CP's wil delen. Je kunt ons bereiken via communicatie@scouting.nl.
 
Alle info voor CP's
 
Deze mail is verstuurd aan alle contactpersonen communicatie van Scouting Nederland. Deze nieuwsbrief verschijnt elke laatste vrijdag van de maand. Aanleveren van content kan via communicatie@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram