@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 4, september 2020
Ledenwerving op een rijtje
September staat in het teken van ledenwerving bij Scouting Nederland! Zijn jullie ermee aan de slag gegaan? Op scouting.nl/ledenwerving staan de de beste tools voor het werven van jeugdleden nog een keer voor je op een rijtje, want ook in de komende maanden kan je hier uiteraard mee aan de slag! En ook vrijwilligerswerving- en behoud zijn we niet vergeten, alle tools en info vind je via de knop hieronder.

Lees meer!
delen op
Nieuwe factsheet beschikbaar op scouting.nl! 
Met de aanscherping van de maatregelen rond het coronavirus is de factsheet rondom de richtlijnen voor Scoutingopkomsten aangepast. Deze richtlijnen gelden vanaf 29 september 18:00 uur. Vanmiddag hebben alle voorzitters en secretarissen een mail ontvangen met daarin de nieuwe factsheet. Deze is ook te vinden op www.scouting.nl/coronavirus
Postcode Loterij Voordeelagenda: Powerplus Beaver bouwpakket met korting bij Scoutshop
2,9 miljoen huishoudens door heel Nederland ontvangen in deze periode de Postcode Loterij Voordeelagenda. Scouting Nederland staat er ook in en geeft deelnemers een kortingsvoucher bij de Scoutshop op het Powerplus Beaver bouwpakket. Daarmee maak je een hybride voertuigje dat beweegt (en klimt!) op zonne-energie of op bijgeleverde batterij.
Adviesleeftijd is 8+. Te bestellen via www.scoutshop.nl/voordeelagenda (met korting door de code uit jouw Voordeelagenda te gebruiken of anders reguliere prijs).
Totempaal Buitencentrum Gilwell Ada's Hoeven Ommen gerenoveerd
Op Gilwell Ada’s Hoeve staat sinds 1960 een bijzondere totempaal. De paal is recent geheel hersteld en gerenoveerd. De totempaal is gebeeldhouwd door twee scouts uit Singapore, Chung Sai Hong en zijn broer. De bijna 14 meter hoge totempaal is gemaakt van de Tembusu boom, die groeit in Zuid Oost Azie. Het hout is zeer geschikt voor masten van boten vanwege de hardheid en veerkracht. De paal werd in 1960 per schip naar Rotterdam aangevoerd en van daar met een vrachtauto met oplegger naar Ommen gebracht ter gelegenheid van de 3e lndaba – een internationaal kamp –  en op het meest centraal gelegen veld van Gilwell Ada's Hoeve geplaatst.
NIEUW bij ScoutShop: ScoutFun sokken
NIEUW bij ScoutShop: ScoutFun sokken
Deze ScoutFun sokken wijzen je de weg naar avonturen! Naast de tekst: This way to adventures is de sok voorzien van diverse typische Scoutingicoontjes (tentje, zeilboot, marsmhallow) en het Scouting Nederland-logo. Bij afname van drie paar (per maat) betaal je slechts € 4,00 per paar.
Nu voor 4,95
Bestel nu
delen op
 
Installatieplaat Bevers
Installatieplaat Bevers
Geef je bevers een blijvende herinnering van hun installatie mee met deze installatieplaat.
Nu voor 0,70
Bestel nu
delen op
 
Installatieplaat Welpen
Installatieplaat Welpen
Geef je welpen een blijvende herinnering van hun installatie mee met deze installatieplaat.
Nu voor 0,70
Bestel nu
delen op
 
Installatieplaat Scouts
Installatieplaat Scouts
Geef je scouts een blijvende herinnering van hun installatie mee met deze installatieplaat.
Nu voor 0,70
Bestel nu
delen op
 
Junglebook of Records
Maak samen met jouw horde een Facebookbericht, -foto of –video waarin jullie Scoutinggroepen uit andere Scoutinglanden oproepen om jullie te feliciteren met het 100-jarig bestaan van de welpenspeltak in Nederland. De horde die als eerste 100 felicitaties van Scoutinggroepen uit 100 verschillende landen ontvangt, krijgt het record. Wanneer geen van de hordes alle landen kunnen bereiken, wint de horde met de reacties uit de meest verschillende Scoutinglanden. Ga de uitdaging aan!
Lees meer!
delen op
Speltips: JOTA-JOTI
In deze editie staan gave JOTA-JOTI programma's centraal. Deze programma's zijn in een opkomst te doen maar ook gaaf als een onderdeel van het complete weekend.

  • Steven komt overstuur het lokaal van de bevers in. BLIEP, zijn nieuwste robot, is kwijt en de bevers helpen hem met zoeken. Tijdens het zoeken gaat zijn walkie talkie af, misschien heeft BLIEP een walkie talkie meegenomen?
  • Vanaf grote hoogte heeft Chil natuurlijk het overzicht over de hele jungle. Chil heeft tijdens één van zijn vluchten iets gaafs gezien in de jungle, maar verklapt nog niet wat het is.
  • Techniek wordt meer gebruikt dan je denkt. Denk eens aan de uitvinding van je telefoon. Wat zouden we zijn zonder hem? Daarom gaan we een route lopen aan de hand van technische symbolen.
  • Vossenjacht met JOTA twist voor de explorers. De twist in deze activiteit zit hem in de manier van zoeken. De explorers doen dit namelijk met een walkie talkie. Op verschillende kanalen worden door de vossen hun locatie doorgegeven.
  • Gebaseerd op het bordspel Scotland Yard gaan de roverscouts door middel van smsjes op jacht naar Mister X. De deelnemende groepjes bewegen zich door een gebied op zoek naar Mister X.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. WIl je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Ben jij een strategische positivo met passie voor deskundigheidsontwikkeling?
Teamcoördinator Scouting Academy
 
Begeleid lokale Scoutinggroepen of regio's met juridisch advies
Juridisch specialist - Kennisnetwerk
 
Zie jij ook het belang van goed functionerende regio’s en admiraliteiten?
Regio en admiraliteitsconsulent
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram