@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 5, oktober 2020
Power Up Your Game uitbreiding over sociale veiligheid
Neem als groep/team de tijd om aandacht te besteden aan hoe er met elkaar wordt omgegaan en speel met elkaar de uitbreiding van Power Up Your Game over sociale veiligheid. Je kunt deze uitbreiding ook los spelen van het basisspel. Download het spel via de website of vraag er een aan bij het secretariaat van Scouting Nederland via Scouts Online. Er is een beperkte oplage: op=op.

Lees meer!
delen op
Woensdag coronaupdate
Dinsdag 13 oktober om 19.00 uur is er weer een persconferentie van de Rijksoverheid. Woensdag 14 oktober zullen voorzitters en secretarissen weer een coronaupdate ontvangen met daarin alle eventuele wijzigingen die plaatsvinden in het Scouting factsheet.
Thuis op Avontuur
Kan een lid een keer niet naar de opkomst omdat het verkouden of ziek thuis zit? Thuis op Avontuur is dé website met toffe spellen en activiteiten die jouw jeugdleden thuis kunnen ondernemen! Daarnaast is Thuis op Avontuur ook een website waarmee je als groep niet-leden kunt enthousiasmeren voor Scouting. Willen ze een keer meemaken welke toffe activiteiten Scouting allemaal te bieden heeft? Dan kunnen ze meedoen met Thuis op Avontuur: het nieuwste platform van Scouting Nederland om thuis nieuwe dingen te ontdekken en uitdagende activiteiten te doen. De activiteiten kunnen de (niet)-leden alleen doen, samen met hun ouders, vriendjes en vriendinnetjes of met de hele klas. Kijk snel op www.thuisopavontuur.nl en deel de site met je (potentiële) jeugdleden.
Lees meer!
delen op
Ledenvoordeel op Garmin GPSen
Ledenvoordeel op Garmin GPSen
In het Scouting Magazine kun je lezen hoe je het gebruik van een GPS in het Scoutingspel kan integreren. Op alle Garmin GPSen ontvang je bij ScoutShop een mooi ledenvoordeel. De meest gebruikte GPSen zijn uit voorraad leverbaar. Staat jouw gewenste model er niet tussen? Bij ScoutShop kunnen ze hem wel voor je bestellen.
Normaal 199,95
Nu voor 179,95
Bestel nu
delen op
 
Opp app: wat zijn jouw ideeën voor de coronacrisis?
De Jongeren Denktank Coronacrisis (JDC) heeft de Opp app gelanceerd voor mensen tussen 16 en 35 jaar, om te horen wat de gevolgen van de coronacrisis zijn voor jongeren in Nederland. Het JDC wil graag weten wat jouw ideeën zijn over belangrijke zaken als onderwijs, werk en wonen. Via Lees Meer! vind je meer informatie over de app en wat de JDC doet met de resultaten van het onderzoek. Ben jij tussen 16 en 35 jaar en wil je meepraten? Download de app en start met het beantwoorden van de vragen, want #samenzijnweslimmer.
Lees meer!
delen op
Hebben jullie een wachtlijst?
Met een korte enquête van zes vragen wil Scouting Nederland graag inzicht krijgen in het aantal wachtlijsten/ledenstops dat Scoutinggroepen op dit moment hebben. Hoeveel kinderen staat er (ongeveer) op de wachtlijst? Waar komt dat door? En voor welke speltakken? En zijn er leden bij gekomen in deze coronatijd? Nog niet ingevuld? De voorzitter of secretaris heeft nog t/m donderdag om de enquête in te vullen.
Hoodie 100 jaar welpen
Hoodie 100 jaar welpen
In 2020 bestaat de welpenspeltak 100 jaar. Speciaal daarvoor is deze 100 jaar welpen hoodie gemaakt.
Nu voor 27,50
Bestel nu
delen op
 
Het Junglebook of Records: de langste schil
Het stamppotseizoen is in aantocht, de boerenkool komt eraan! Tijd om aardappelen te schillen. Op Scouting aardappels schillen is altijd een feest, wie kan de langste aaneengesloten aardappelschil schillen met een aardappelschilmesje? Ga de uitdaging aan en het record komt in de Junglebook of Records!
Lees meer!
delen op
Speltips: maand van de geschiedenis
Oktober is de maand van de geschiedenis. De wereld wordt steeds kleiner: wat ooit ver weg was, is nu dichtbij. De maand van de geschiedenis neemt je in oktober 2020 mee op wereldreis. Met het thema 'Oost/West' gaan we op zoek naar verhalen over ontmoetingen: tussen de slavenhandelaar en de tot slaaf gemaakte, tussen Stalin en Roosevelt en tussen de Achterhoeker en de Amsterdammer.

  • Sterre Stroom vaart op haar schip de hele wereld over. Sterre vertelt dat zij niet de eerste wereldreizigster is: al lang geleden begon men landen te verkennen, handel te drijven en land te veroveren
  • Het culturenspel is een spel waar vier culturen in meespelen. De welpen ontdekken dat elke cultuur zijn eigen regels en afspraken heeft op het gebied van handel, leiderschap, communicatie, lichaamstaal, (eigen)aardigheden.
  • De scouts krijgen een startbedrag en moeten op de zijderoute zijde gaan importeren. Helaas kunnen ze dat nog niet betalen en moeten ze ondertussen andere producten verhandelen om meer geld te krijgen.
  • Op oude foto's zie je hoe  het leven van toen eraan toe ging. Maar wat gebeurt en nu op die plaats? Explorers gaan op zoek naar de geschiedenis en het heden van de eigen omgeving door afbeeldingen van toen en nu naast elkaar te leggen.
  • Bewust worden waar je eten vandaan komt, is belangrijk voor roverscouts. Contacten met mensen uit de hele wereld hebben sterke invloed op eetgewoontes. Laat het eten je goed smaken op een  dinerroute door de geschiedenis.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij bent er voor de blije vrijwilliger in de groep en regio
Teamlid Landelijk team Groepen en regio's
 
Jouw organisatieskills zetten alle landelijk vrijwilligers in het zonnetje!
Lid projectteam waarderingsmoment
 
Jij bent de spin in het web voor het OT!
Secretaris Scout-In21
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram