CP communicatiedag 2020, Scouting op het Jeugdjournaal en nieuwe portal! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
oktober 2020
Nog negen nachtjes slapen...
... en dan is het zover! Tijd voor de CP communicatiedag van 2020. Voor het eerst in de geschiedenis organiseren we de CP communicatiedag online edition. We ontmoeten elkaar via Microsoft Teams voor een gezellige middag boordevol inhoud en uitwisseling. Op dit moment hebben al 38 contactpersonen communicatie zich ingeschreven. Ben jij er ook bij?
Programma CP communicatiedag 2020
De datum van de CP communicatiedag in 2020 is op zondag 8 november. We starten om 14:00 uur. Het globale programma ziet er als volgt uit:
  • 14:00 uur: start plenaire sessie in Microsoft Teams.
  • 14:05 uur: welkom en updates vanuit Landelijk team Communicatie.
  • 14:15 uur: tips en highlights over social media voor je groep/regio/evenement.
  • 14:30 uur: uiteen in kleinere groepen om te praten over communicatie in coronatijd.
  • 15:00 uur: terugkoppeling in plenaire sessie.
  • 15:30 uur: borrel en toffe Scoutingpubquiz.
  • (uiterlijk) 16:30 uur: einde.

Dat wil je niet missen! Schrijf je hieronder direct in.
Lees meer!
Scouting op het Jeugdjournaal!
Afgelopen zaterdag zat heel Scouting Nederland aan de buis gekluisterd: Scouting was te zien op het Jeugdjournaal! Scouting Mondriaan uit Amersfoort had speciaal voor het Jeugdjournaal een toffe opkomst georganiseerd waar een item gemaakt kon worden. Waar het over ging? De wachtlijsten die 42% van de Scoutinggroepen hebben. Verschillende welpen wisten te vertellen hoe leuk Scouting was en dat ze wel begrepen dat alle kinderen erop wilden. Maar dat er daarvoor nog wel wat meer vrijwilligers nodig zijn. Heb je het item gemist? Kijk hem terug via onderstaande link.
Lees meer!
Vanaf 2021: nieuwe Scoutingportal én app!
Een aantal oplettende CP's was het al opgevallen. De 'oude' Scoutingportal voor jullie middenkaternen draait op Flash, en Flash wordt vanaf 2021 niet meer ondersteund. Goede reden dus voor een nieuwe versie die ook nog eens een stuk makkelijker werkt! Meer informatie over hoe de overstap in zijn werk gaat en hoe die nieuwe portal gaat werken volgt zo snel mogelijk en we hopen op de CP-dag alvast een sneak-preview te geven!
Ook de ScoutingApp is toe aan een nieuwe jas. Een aantal CP's hebben al het geluk gehad dat ze in de nieuwe app omgeving mochten meetesten, zodat we konden kijken of wat wij in gedachten hebben ook inderdaad gelijk is aan jullie wensen. De uitkomst daarvan was positief, dus ook dit zijn we nu verder aan het testen, uitwerken en compleet maken. Vanaf volgend jaar is het dus weer mogelijk om een ScoutingApp te maken voor je leden vol met handige dingen. Ook voor de app proberen we te een sneak-preview te regelen op de CP-dag.

Precieze data voor de overstap kunnen we nog niet geven, omdat we afhankelijk zijn van een extern bedrijf dat het voor ons maakt.
Even voorstellen: Michelle!
Hi, mijn naam is Michel (volledige naam Michelle Laagewaard, maar zo spreekt je het uit ;) ). Dit jaar startte ik bij Scouting Nederland in Landelijk team Communicatie als adviseur partnerships & sponsoring waar ik inmiddels spin-in-het-web ben voor partnerships, sponsoring, fondsenwerving, relaties van Scouting Nederland en samenwerking met andere organisaties.

Zoals mijn rol als contactpersoon voor grote raamcontracten met leveranciers die korting en extra service bieden voor bijvoorbeeld onze grote landelijke ledenactiviteiten en het Scoutinglandgoed (Boels), maar ook regelmatig voordeel voor groepen (zoals de AH op kamp bezorgactie die nu het hele jaar door te gebruiken is of het Conscribo boekhoudprogramma). Of de begeleiding van de fondsenwerving voor het Avonturenhuis en relatiemanagement van onze grote partners (Jantje Beton, Postcode Loterij e.a.). Ik werk al jaren in de goede doelensector en zet dat nu ook voor Scouting Nederland en alle aangesloten organisaties in. Mooie uitdaging, dus ben/ken je nog iemand die hier meer kennis en ervaring mee wil opdoen? We hebben altijd ruimte voor vrijwilligers. ;)

Mijn leven naast Scouting? Ik hou erg van dieren, kunst, natuur, zen en sport. Je kunt me bereiken via communicatie@scouting.nl en 0636108299.
We helpen graag!
Facebookgroep contactpersonen communicatie
Naast deze nieuwsbrief, is er ook een Facebookgroep voor de contactpersonen communicatie. Inmiddels zitten er al meer dan 1000 leden in deze Facebookgroep die dagelijks heel veel tips en ideeën met elkaar delen. Daarnaast is dit een mooie manier voor Landelijk team Communicatie om snelle nieuwtjes met alle contactpersonen communicatie te delen.
 
Hulp nodig?
Heb je vragen rondom je functie of worstel je met een lastige communicatiekwestie? Dan is Landelijk team Communicatie altijd bereikbaar voor jou! We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij uitdagingen die je tegenkomt in je functie.

Daarnaast ontvangen we graag ook alle goede voorbeelden die je met ons of andere CP's wil delen. Je kunt ons bereiken via communicatie@scouting.nl.
 
Alle info voor CP's
 
Deze mail is verstuurd aan alle contactpersonen communicatie van Scouting Nederland. Deze nieuwsbrief verschijnt elke laatste vrijdag van de maand. Aanleveren van content kan via communicatie@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram