@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 7, november 2020
Scouting in het Jeugdjournaal
Bijna de helft van de Scoutinggroepen in Nederland kampt op dit moment met een wachtlijst. Dat blijkt uit recent onderzoek. 42% van de Nederlandse Scoutinggroepen geeft in dit onderzoek aan een wachtlijst te hebben voor nieuwe leden. Lees de rest van de resultaten op scouting.nl en bekijk gelijk het item van het Jeugdjournaal, op bezoek bij Scouting Mondriaan in Amersfoort!

Lees meer!
delen op
Welpendeal bij ScoutShop
Nu samen voor maar € 7,50: het Jubileum zakboekje welpen en Het Vriendenboekje.

In het welpenvriendenboekje kun je al je vriendjes en vriendinnetjes verzamelen, in het zakboekje vind je alles terug wat je moet weten over Scouting en de welpen. Leer bijvoorbeeld hoe je knopen maakt en ontdek de leukste activiteiten. 
Het vriendenboekje heeft plek voor 30 van je allerbeste vriend(innet)jes. Je kunt bijvoorbeeld de hele horde erin laten schrijven, of hem meenemen naar school en laten zien hoe leuk Scouting is. 
Lees meer!
delen op
Nationale Postcode Loterij Buurtfonds
Als maatschappelijke organisatie kun je met je Scoutinggroep een aanvraag indienen voor een project waarmee je jouw buurt mooier en leefbaarder maakt. Van het aanleggen van een gemeenschappelijke moestuin tot een buurtfestival of het opknappen van de speeltuin. Ieder project dat voor iedereen toegankelijk is en van de buurt een leukere plek maakt, maakt kans op een bijdrage (en dat kan al binnen 2-6 weken). Meer informatie en een handig stappenplan voor aanvragen vind je op www.postcodeloterijbuurtfonds.nl.
Lees meer!
delen op
Funbadge Logeren bij de bevers
Funbadge Logeren bij de bevers
Je eerste keer logeren bij de bevers kan beste een beetje spannend zijn. Heb je voor het eerst gelogeerd bij de bevers? Dan is deze funbadge een mooie beloning voor de trotse bever! De sterren en de maan zijn van Glow in the dark garen.
Nu voor 3,00
Bestel nu
delen op
 
Spelathon online 15 november
Het communicatieteam van Landelijk team Spel organiseert een online Spelathon op zondag 15 november van 10:00 tot 16:00 uur. Met elkaar gaan we die dag brainstormen om leuke, nieuwe en uitdagende activiteiten te bedenken en spelideeën uit te wisselen. Deze ideeën komen dan als de bekende speltips elke twee weken in @-scout én hiermee zal de activiteitenbank worden aangevuld.
Heb je nog tijd op 15 november en vind je het leuk om spelideeën uit te wisselen? Kom dan naar deze Spelathon en neem eventueel enthousiastelingen uit je groep mee!
Lees meer!
delen op
Ook Sint koopt bij ScoutShop
Is jouw verlanglijstje al compleet? Of ben je op zoek naar een écht Scouting Sinterklaas cadeau? Bij ScoutShop vind je de leukste cadeautjes voor in je surprise, cadeaus voor pakjesavond op 5 december maar ook kleine schoencadeautjes. Sinterklaas shopt bij ScoutShop extra voordelig voor een groep of speltak met kwantumkorting! .
ScoutShop
delen op
Online vergadering? Een Teams Scoutingachtergrond!
Heb je weer een online meeting van Scouting, werk of school, en heb je geen zin om de open kast achter je op te ruimen? Je kunt natuurlijk één van Microsofts standaardachtergronden gebruiken om de rommel te verhullen. Of eentje van Scouting! Download ze via scouting.nl en stel ze in bij jouw Teams-account. Suggesties voor leuke foto's of achtergronden? Stuur een appje naar 0657746422 en houd de pagina in de gaten voor updates.
Lees meer!
delen op
Speltips: Sinterklaas!
  • Stanley Stekker heeft moeite met zijn veters strikken, Sinterklaas wil het hem samen met alle bevers leren, daarna gaat Keet Kleur samen met de bevers een grote stoomboot versieren.
  • Midden op de Khaali Jagah-vlakte heeft Rikki Tikki Tavi de boot van Sinterklaas nagebouwd en er allerlei 'cadeautjes' in de schatkamers gestopt. Op de Khaali Jagah-vlakte staat een pietengym waarop pieten kunnen oefenen.
  • De scouts proberen in de voorraadkamer van het paleis van de Sint te komen, door escape / inscape-achtige puzzels op te lossen krijgen ze toegang tot de schatkamer van de Sint.
  • In deze exploreropkomst strijden de Kerstmannen tegen de Sinterklazen in Battle of the Saints. Wie wint er deze strijd der heiligen: Is het Sinterklaas met zijn pieten of toch de kerstman met de elfjes?
  • Elk roverscoutsstamlid schrijft twee kleine gedichten over een ander stamlid, waarbij het doel is dat een aantal eigenschappen, hobby’s of andere kenmerken van een stamlid genoemd wordt. Wie herkent zich in dat gedicht?
Klik op Lees meer! voor meer coronaproof Sinterklaastips!
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. WIl je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij houdt de wind in de zeilen
Teamhoofd beheerteam Scoutcentrum Harderhaven
 
Huismeester en conciërge Scoutcentrum Harderhaven
Jij verwelkomt onze gasten met open armen
 
Jij draagt bij aan kwaliteit!
Opleider Scouting Academy Support (Noord-Holland)
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram