@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 8, november 2020
Aan tafel bij Ministerie van Veiligheid & Justitie
Twee weken geleden was er groot in het nieuws dat het kabinet een landelijk messenverbod wil voor minderjarigen. Het zou zonde zijn als het werken met een mes bij Scouting straks niet meer mogelijk is. Daarom is Scouting Nederland sinds vorige week in overleg met het ministerie van Veiligheid & Justitie om te kijken hoe we tot een uitzonderingspositie voor Scouting kunnen komen. De eerste gesprekken in dit overleg zijn positief ontvangen. Zodra er meer informatie is, zullen Scoutinggroepen weer geïnformeerd worden.

Lees meer!
delen op
Jantje Beton en Scouting Nederland lanceren Jantjes Scouting Fonds
In het nieuwe Jantjes Scouting Fonds is er gedurende vier jaar (2021 – 2024) in totaal € 120.000 beschikbaar voor Scoutinggroepen die een aanvraag doen bij Jantjes Scouting Fonds, als zij meedoen aan de Jantje Beton Collecte. Dit kunnen groepen inzetten voor nieuw-/verbouwprojecten van het Scoutinggebouw en voor het opknappen van de buitenruimte rondom een Scoutinggebouw; zolang het maar direct of indirect bijdraagt aan de speelkansen en speelruimte voor kinderen en jongeren.
Lees meer!
delen op
Black Friday bij ScoutShop: gratis thermosmok
Het is bijna Black Friday en dat betekent scherpe aanbiedingen en mooie acties bij ScoutShop. Ontvang een gratis Can'it thermosmok t.w.v. € 12,50 bij bestellingen vanaf € 25,00*. Mok wordt geleverd in assorti kleuren. Voeg de actiecode blackfriday2020 bij het afronden van je bestelling om de thermosmok toe te voegen. *Verenigingsartikelen zoals Scoutfitkleding, insignes en Scoutingboeken zijn uitgesloten van deelname. Voor alle acties geldt zolang de voorraad strekt. Eén thermosmok per klant, geleverd in assorti kleuren. Kiezen van een kleur is niet mogelijk
Black Friday
delen op
VOG in een nieuw jasje
De tekst op de voorkant van de VOG ziet er anders uit, als je deze na 1 december 2020 aanvraagt. Daarnaast is een zin toegevoegd over het controleren van de echtheidskenmerken van de verklaring. Aan de inhoud verandert er niets. Voor voorbeelden van de verklaringen kun je kijken op justis.nl/verklaringen/echtheidskenmerken. Klik op Lees meer! voor meer informatie over het aanvragen van een VOG voor Scouting.
Lees meer!
delen op
Speltips
Veel jeugdleden gaan zelfstandig van en naar opkomsten, of maken tijden de opkomst deel uit van het verkeer. Veilig deelnemen aan het verkeer is daarom ook erg belangrijk. Vooral nu de dagen korter worden en het donker kan zijn als ze deelnemen aan het verkeer. Let op: niet alle speltips zijn nu met de coronamaatregelen te spelen. Je kan ze natuurlijk wel altijd opslaan voor een later moment!

  • Stuiter rijdt op zijn fiets door Hotsjietonia. Daar komt Rebbel aan. Ze laat Hond uit en wil oversteken. En daar komt Stanley aan in zijn auto. Wie mag eerst? Professor Plof helpt Stuiter de verkeersregels te begrijpen.
  • Baloe zit bij het Wolvenhol. Hij was bij het stoplicht naast een vrachtwagen gaan staan. Toen de stoplichten groen werd had de vrachtwagenchauffeur hem afgesneden. Baloe is natuurlijk erg geschrokken!
  • Een veilige fiets is de basis om veilig te kunnen fietsen. In Nederland fietsen scouts behoorlijk veel. Belangrijk dus dat je fiets in orde is! Maar wanneer is je fiets veilig? Waar moet je op letten?
  • Explorers koppelen twee of meer fietsen samen (naast elkaar of achter elkaar). De fietsen worden met pionierpalen en touwen aan elkaar gemaakt. Als de fietsen zijn vast gekoppeld moet er een slalomparcours gefietst worden
  • De vossen per fiets zijn op de 'vlucht' voor de roverscouts. Hij verplaatst zich door de omgeving en iedere 5 - 10 minuten maakt hij een snapshot van de plek waar hij zit en verstuurt hij naar de deelnemers. Kan hij ze voor blijven?
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Zie jij ook het belang van goed functionerende regio’s en admiraliteiten?
Netwerkcoach: Landelijk team regio- en admiraliteitsondersteuning
 
Sta aan het stuur van groeiende sterren!
Stuurgroeplid Bestuursontwikkeling
 
Vrolijk werken jullie aan een fris feestje voor een coole beloning
Leden voor Team Hygiëne
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram