Nieuwe mediaplanning, ledengroei en Nationale Vrijwilligersdag! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
november 2020
Nog tien dagen te gaan!
En dan? Dan is het maandag 7 december: Nationale Vrijwilligersdag. We herinnerden je er eerder al aan in @-scout. Nog niets gedaan? Dan is dit het moment om in actie te komen, want jouw vrijwilligers zijn goud waard. Niet alleen tijdens Nationale Vrijwilligersdag, maar elke dag. Dus overleg met je bestuur en zorg voor een te gek bedankje voor al die hardwerkende vrijwilligers.
Mediaplanning 2021
De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier: de mediaplanning voor 2021 is gereed! Met de deadlines voor het magazine, @-scout en nog veel meer. Voor op oplettende kijkers volgen de data voor de november-editie binnenkort, daar zijn we nog een ei over aan het leggen. Het document wat je hierrr kan downloaden wordt dan geüpdatet.
Lees meer!
Beachflags voor je eigen groep of regio 
Scouting Nederland gaat nieuwe algemene beachflags laten maken ter promotie van Scouting. Beachflags zijn helemaal hip: ze zijn groot, stoer en geven elk terrein direct een feestelijk sfeertje. Bovendien zijn ze een stuk geschikter voor buiten dan roll-up banners. De nieuwe beachflags die SN gaat bestellen, willen we ook voor jullie beschikbaar maken. Download via onderstaande link de open bestanden, voeg je eigen groepslogo in en bestellen maarrrrr!
Lees meer!
Ledengroei voor Scouting!
Iedereen die bij de CP communicatiedag 2020 was heeft het al gehoord, maar er is goed nieuws: de algemene cijfers over ledenwerving laten zien dat we best last hebben gehad van corona, maar sinds september/oktober komen we weer in een stijgende lijn, nadat we vanaf maart daalden. Sterker nog: we hebben de grootste instroom sinds 2015 en een veel lagere uitstroom dan normaal. Dat betekent dat Scouting weer aan het groeien is! Dat komt onder andere dankzij jullie inzet, dus goed bezig en ga zo door! 
Scouting in het Jeugdjournaal (ja, alweer!)
Het kan jullie niet ontgaan zijn: het beoogde messenverbod van de overheid hield de gemoederen flink bezig een aantal weken geleden. Media kwam uiteraard snel bij Scouting terecht, waarna Scouting Nederland een statement opstelde. Deze kunnen jullie als CP's ook gebruiken wanneer journalisten je vragen komen stellen. Maar er kwam ook iets moois uit: het Jeugdjournaal maakte een tof item over hoe we binnen Scouting op een veilige manier zakmessen gebruiken. Gaat dat zien! 
Lees meer!
We helpen je graag!
Facebookgroep contactpersonen communicatie
Naast deze nieuwsbrief, is er ook een Facebookgroep voor de contactpersonen communicatie. Inmiddels zitten er al meer dan 1000 leden in deze Facebookgroep die dagelijks heel veel tips en ideeën met elkaar delen. Daarnaast is dit een mooie manier voor Landelijk team Communicatie om snelle nieuwtjes met alle contactpersonen communicatie te delen.
 
Hulp nodig?
Heb je vragen rondom je functie of worstel je met een lastige communicatiekwestie? Dan is Landelijk team Communicatie altijd bereikbaar voor jou! We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij uitdagingen die je tegenkomt in je functie.

Daarnaast ontvangen we graag ook alle goede voorbeelden die je met ons of andere CP's wil delen. Je kunt ons bereiken via communicatie@scouting.nl.
 
Alle info voor CP's
 
Deze mail is verstuurd aan alle contactpersonen communicatie van Scouting Nederland. Deze nieuwsbrief verschijnt elke laatste vrijdag van de maand. Aanleveren van content kan via communicatie@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram