@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 9, december 2020
Scoutingevents in 2021
Op het moment dat de piek van de eerste coronagolf z’n hoogtepunt naderde stond eigenlijk de jubileumeditie van de HIT met een recordaantal deelnemers op de agenda. Niet alleen de HIT, maar ook de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) en -zeilwedstrijden (LSZW), Vrijheid in Herdenken en Exxploraxxion gingen uiteindelijk niet door. Er ging een streep door de eerste editie van de European Jamboree en onze eigen Nationale Jamboree. 2020 was een jaar zonder grote landelijke Scoutingevenementen. Niet gek dat we al snel na het afblazen van de grote evenementen de vraag kregen hoe 2021 eruit zou gaan zien. In deze update nemen we je daarom mee voor een kijkje achter de schermen van de landelijke Scoutingevenementen in 2021.

Lees meer!
delen op
Uitslag Nationale Scoutingloterij
Afgelopen donderdag vond de trekking van de Nationale Scoutingloterij plaats. Heeft jouw groep loten verkocht? Dan kun je nu checken of één van de prijzen op jullie verkochte loten is gevallen!
Lees meer!
delen op
Scoutfun dameshoodie IJsscout blue fog
Scoutfun dameshoodie IJsscout blue fog
Alleen vandaag (8 december) te bestellen bij ScoutShop. De ScoutFun hoodie IJsscout in zowel dames- als unisexmodel.
Nu voor 29,95
Bestel nu
delen op
 
Scoutfun hoodie IJsscout blue fog
Scoutfun hoodie IJsscout blue fog
Alleen vandaag (8 december) te bestellen bij ScoutShop. De ScoutFun hoodie IJsscout in zowel unisex als damesmodel.
Nu voor 29,95
Bestel nu
delen op
 
Vredeslicht in een ander licht
Het Vredeslicht wordt jaarlijks ontstoken in Wenen en daarna verspreid door kinderen over de hele wereld. Zo ontstaat er al meer dan 25 jaar vlak voor Kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Dit vlammetje kun je dit jaar nog steeds ophalen met jouw Scoutinggroep, al is de werkwijze iets anders ingericht. Het scoutsteam wat dit verzorgd heeft op vredeslicht.nl uitgelegd hoe je hieraan kunt meedoen.
Lees meer!
delen op
European Youth Work Convention
Van 7 t/m 10 december vindt de derde European Youth Work Convention (EYWC) plaats, waar ook een Nederlandse delegatie aanwezig is. Deze bestaat uit professionals, beleidsmakers en onderzoekers uit het jeugdwerkveld, waaronder Scouting Nederland, de NJR en Erasmus+. Met zo’n 1000 deelnemers uit 50 landen is de EYWC hét platform voor het bespreken van de laatste ontwikkelingen binnen het jeugdveld. Dit jaar staat het ook in het teken van het ontwikkelen van de European Youth Work Agenda.
Lees meer!
delen op
Nieuw bij ScoutShop: Scouting Ansichtkaarten
Nieuw bij ScoutShop: Scouting Ansichtkaarten
De meest fijne feestdagen wens je iemand met een écht Scoutingkaartje. Dit is één uit een reeks van nieuwe anischtkaarten bij ScoutShop.
Nu voor 0,50
Bestel nu
delen op
 
Betaalde functie bij Scouting Nederland: Medewerker frontoffice (18 - 28,8 uur p/w)
De medewerker frontoffice is een functie die wordt ingezet bij het Landelijk team Secretariaat. Het secretariaat is verantwoordelijk voor de secretariële dienstverlening naar de Scoutingorganisatie. Wat ga je o.a. doen? Binnenkomende en uitgaande telefoongesprekken handel je netjes af, zodat deze bij de juiste persoon terecht komen, je ontvangt bezoekers en informeert collega's over de komst van het bezoek, je beantwoordt vragen en geeft eventueel informatie. Je verwijst bij specifieke vragen door naar anderen of laat een afspraak maken.
Lees meer!
delen op
Jantje Beton Collecte
3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts 1 keer per week buiten. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is dat vaak onmogelijk. Terwijl buitenspelen voor ieder kind belangrijk is, maar steeds minder vanzelfsprekend. Met vriendjes in de buurt of bij een club de wereld ontdekken, er bestaat niets leuker dan dat. Tijdens de collecte wordt geld opgehaald voor de eigen kas, 50% is voor de vereniging zelf. En 50% is voor projecten van Jantje Beton met speciale aandacht voor kinderen in kwetsbare speelposities. Scoutinggroepen die gedurende 3 jaar deelnemen aan de collecte kunnen een beroep doen op Jantjes Scouting Fonds voor verbouwingen aan het Scoutinggebouw of om de buitenruimte op te knappen.
Lees meer!
delen op
Webinar "succesvol deelnemen aan SponsorKliks"
SponsorKliks is een partner van Scouting Nederland en biedt Scoutinggroepen de mogelijkheid om financieel mee te profiteren van de almaar doorgroeiende online bestedingen. In 2012 is SponsorKliks in Nederland begonnen en er doen ruim 8.000 clubs mee, waaronder ruim 300 Scoutinggroepen. In dit gratis webinar laat SponsorKliks voorbeelden van Scoutinggroepen zien en geeft tips om succesvol mee te doen. Het webinar start om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur waarbij er uiteraard ruimte is voor het stellen van vragen. 
Lees meer!
delen op
Speltips
Kerst zal dit jaar anders zijn dan andere jaren. Ook de kerstopkomst bij de groep zal in een ander jasje gegoten worden en kan niet met de hele groep gevierd worden.
  • Wie loopt daar nou in Hotsjietonia? Het is de Kerstman. Hij kijkt naar alle kanten en roept. Zoekt hij iets of iemand? Hij zoekt zijn rendieren! De bewoners van Hotsjietonia gaan naar hem toe. Kunnen ze hem misschien helpen?
  • Bij de Guha grotten staat de kerstmuziek aan. Er hangt een gezellige sfeer terwijl Bagheera aan komt lopen. Hij heeft in het bos rondom de Guha grotten een aantal dingen verstopt. Het zijn de kledingstukken van de Kerstman.
  • We vieren elk jaar Kerst: naast het neerzetten en versieren van een kerstboom, kleden steeds meer mensen hun huis aan of hijsen zichzelf in een kerstoutfit. Hoe gekker hoe leuker en hoe origineler! De scouts maken hun eigen kerstelfenoutfit.
  • De explorers maken hun eigen kerstlunch. Samen met je speltak gezellig Kerst vieren op anderhalve meter of online inclusief een gaaf programma tussendoor.
  • Tijdens dit programma gaan de roverscouts creatief aan de slag met peperkoek. Het doel is om met peperkoek een eigen gebouw van de Scoutinggroep te maken die samen een heel Scoutingdorp vormen.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jullie verwelkomen alle bezoekers vrolijk, tonen verantwoordelijkheid en stellen veiligheid boven alles
Leden voor Team Host
 
Jullie worden heel blij van bouwen en sjouwen
Leden voor Team Terrein
 
Jullie weten de weg in de wereld achter websites!
CMS Medewerkers
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram