@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 11, januari 2021
'Vrijwilligers of Scouting'
Enige tijd geleden kon je je groep opgeven voor een vrijwilligersfotoshoot: de winnaars zijn bekend: Scouting Baden-Powell uit Roosendaal, Scouting Martin Luther King uit Kaatsheuvel en Scoutinggroep Scojesa uit Sassenheim! 2021 is het jaar van de vrijwillige inzet: een jaar lang zetten we vrijwilligers in het zonnetje in 'Vrijwilligers of Scouting', gebaseerd op het populaire Instagramaccount Humans of New York. #mensenmakennederland
Lees meer!
delen op
#ikscoutthuis met thuisopavontuur.nl
Ga aan de slag met de goede ervaringen van de online activiteiten van de eerste lockdown in het voorjaar. Check thuisopavontuur.nl voor inspiratie of geef deze site door aan leden zodat ze zelf lekker aan de slag kunnen gaan met uitdagende activiteiten. Ook een mogelijkheid: geef leden de optie om te werken aan insignes, waarbij ze (een deel van) de opdrachten thuis kunnen doen. Samen zorgen we ervoor dat onze leden ook tijdens deze lockdown kunnen genieten van toffe Scoutingactiviteiten. 
Lees meer!
delen op
Ledenontwikkeling in 2020
2020 was in alle opzichten een bijzonder jaar. Er gebeurde echter in de ledenontwikkeling van Scouting in Nederland iets bijzonders. We groeiden in zowel het aantal jeugdleden als de volwassen leden en dat is sinds november 2018 niet meer voorgekomen. Sinds mei 2006 hebben we nog nooit zoveel leden gehad dan aan het eind van de maand december. We telden 114.091 geregistreerde leden in Scouts Online op 31 december 2020.
Lees meer!
delen op
NK Lelievlet 2021
De landelijke Scouting Zeilwedstrijden (LSZW) zijn door het Watersportverbond per 1 januari 2021 aangemerkt als Nationale Kampioenschap Lelievlet voor de twee wedstrijdklassen, NK Lelievlet Scouts (leeftijd tot en met 15 jaar) en NK Lelievlet Explorers (leeftijd tot en met 18 jaar). Ondanks het coronavirus is het organisatieteam van de LSZW druk bezig met alle voorbereidingen.
Lees meer!
delen op
Ledenvoordeel op Petromax Dutch Ovens
Ledenvoordeel op Petromax Dutch Ovens
Aan de slag met outdoor cooking? Op Dutch Ovens van Petromax (ft6 of groter) ontvang je als lid van Scouting Nederland bij ScoutShop een gratis onderhoudsmiddel t.w.v. € 12,95.
Nu voor 72,95
Bestel nu
delen op
 
Google Maps' je Scoutingterrein eens
Wie Googelt er niet? Daarom is het fijn als je Scoutingterrein goed vindbaar is, óók op Google Maps. Herkenbaar als Scouting en met de juiste naam, website en eventueel foto's om een impressie te geven. Heb je je locatie(s) al op Maps staan? Check dan 1x per jaar of de gegevens nog kloppen.
Lees meer!
delen op
Speltips: experimenteren kun je leren
Bij Scouting zijn we goed in het experimenteren. Maar er zijn ook veel experimenten te doen met alledaagse voorwerpen die in en rond huis te vinden zijn.

  • Stuiter zit bij Rozemarijn aan tafel en krijgt wat lekkers als Professor Plof binnen komt: "Lekker, een snoepje!", roept Plof en hij stopt gauw een snoepbeertje in zijn mond en zegt: "Wist je dat je snoepjes ook kunt laten groeien?".
  • Chil heeft vlak bij het Wolvenhol zijn nest hoog boven in een boom gebouwd. Chil vraagt aan Mowgli en Shanti een manier te bedenken waarbij zijn eieren wel hoog in het nest kunnen liggen, maar niet meteen kapot zijn als ze uit de boom vallen.
  • De scouts zoeken per ploeg of individueel een proefje uit, verzamelen de materialen, en maken een instructiefilmpje van de proef die zij doen en delen deze met hun medescouts op social media.
  • Je zit thuis of bent op kamp, de wc-rol hangt verkeerd om of je wilt pasta koken zonder dat je (te veel) overhoudt. Kortom: het leven is al moeilijk genoeg met deze uitdagingen. Daarom is het tijd om lifehacks uit te proberen.
  • De roverscouts hebben al heel wat scheikundelessen achter de rug, en de een heeft meer proefjes gedaan dan de ander. Maar iedereen zal het ermee eens zijn dat het uitvoeren van scheikundeproefjes nog steeds leuk zijn.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Stuur jij onze verkennende scouts naar internationale broeinesten?
HRM’er internationaal seminarteam
 
Na lang zoeken hebben we je nu gevonden!
Leden Landelijk team Cashmanagement
 
Een nieuw en uitdagend spel bedenken en organiseren?
Hoofd Programma LSZW 2021
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram