Alles wat je weten moet voor je nieuwe functie ! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Laat je uitdagen als  bij 

Beste , 

Zojuist ben je in Scouts Online benoemd als  bij . Om je op weg te helpen in je nieuwe functie, zijn er veel leuke en handige zaken beschikbaar, speciaal voor jou als vrijwilliger. Misschien ben je al van veel zaken op de hoogte. Toch is het handig om deze informatie even door te nemen. Daarnaast bieden we je als vrijwilliger met Scouting Academy mogelijkheden om je te ontwikkelen op de gebieden waar jouw interesses liggen. Dat komt niet alleen binnen Scouting, maar ook daarbuiten van pas! Genoeg kansen dus om je nu, maar ook in de toekomst, te laten uitdagen! 

Ik wens je een geweldige tijd als  en veel fantastische uitdagingen bij Scouting toe! Wil je meer informatie over zaken die te maken hebben met jouw functie, kijk dan ook eens op onze website www.scouting.nl.

Met vriendelijke groet,

Jaap Boot
Voorzitter Scouting Nederland

Aan de slag als groepsbegeleider

Als groepsbegeleider ben je de begeleider en coach van de leidingteams bij als het gaat om het reilen en zeilen van de speltak. De groepsbegeleider houdt zich bezig met de werving van nieuwe leiding en de bezetting van de teams, maar is er ook om de relaties met de leidinggevenden in goede banen te leiden en zet zich in als er zaken niet lekker lopen.

Uiteraard werk je nauw samen met de praktijkbegeleider. De praktijkbegeleider houdt zich bezig met kwaliteit van de teams en de leiding (wat ten goede komt aan het spel). De groepsbegeleider zit in het groepsbestuur, als 'vertegenwoordiging' van de teams, en onderhoudt de contacten tussen het bestuur, de praktijkbegeleider en de leidingteams. De praktijkbegeleider zit niet in het bestuur.

Als groepsbegeleider heb je onder andere de volgende taken:

  • Jaarlijks informeren bij de individuele vrijwilligers om te horen hoe het gaat.
  • Werving en begeleiding van nieuwe vrijwilligers.
  • Bemiddelen bij meningsverschillen binnen de vrijwilligersteams.
  • Coördinatie van stagiaires en maatschappelijke stages door scholieren.
  • Sfeer en samenhang van de groep vrijwilligers bevorderen.
  • Motiveren, stimuleren en adviseren van bestuursleden.
  • Samenwerking met de praktijkbegeleider.
Wil je jezelf verder ontwikkelen als groepsbegeleider? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die hiervoor beschikbaar zijn binnen Scouting Academy.

Scouting Nederland staat voor je klaar
Bij Scouting Nederland staan enthousiaste vrijwilligers voor je klaar om je te helpen met de uitdagingen die je op je pad als groepsbegeleider tegenkomt. Op Scouting.nl vind je heel veel informatie en interessante downloads over allerlei onderwerpen. Ook is er jaarlijks een inspiratiedag voor groepsbegeleiders. Kun je iets niet vinden of heb je specfieke vragen? Stuur dan een mailtje, bel ons (+31(0)33-496 09 11) of stuur een WhatsApp (+31 (0)65 774 64 22)! Via Facebook en Instagram delen we volop inspiratie en ook hier kun je natuurlijk terecht met je vragen. 

Aan de slag als praktijkbegeleider

Als praktijkbegeleider bewaak en optimaliseer je de kwaliteit van het spel en de vrijwilligers bij . Als praktijkbegeleider stimuleer je niet alleen de kwaliteit van individuen, maar ook van de leidingteams en het bestuur. Je coacht en motiveert de vrijwilligers om meer uit zichzelf te halen en begeleidt hen in het ontwikkeltraject. Om je functie als praktijkbegeleider goed uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat je zelf ook gekwalificeerd bent. Wanneer je dat bent, zijn er verschillende hulpmiddelen om je functie zo leuk en makkelijk mogelijk te maken, waaronder de Toolkit praktijkbegeleider.

Project Spelkwaliteit
Kwalitatief goed Scoutingspel daagt meiden en jongens uit zich persoonlijk te ontwikkelen. Dát is waar we ons binnen Scouting voor inzetten. Scouting helpt leiding daarbij bekwaam te worden in het organiseren van een uitdagend Scoutingprogramma én Scouting helpt praktijkbegeleiders bekwaam te worden leiding hierin te ondersteunen. Praktijkbegeleiders spelen namelijk een belangrijke rol in het stimuleren van leidingteams om met elkaar in gesprek te gaan over de kwaliteit van het spel en de mogelijkheid om je hier als team en als persoon verder in te ontwikkelen. Lees meer.

Routekaart praktijkbegeleider
De online trainingsroute voor praktijkbegeleiders bestaat uit een routekaart met daarin diverse mogelijkheden om aan je competenties te werken. Ook zie je hiermee snel en makkelijk wat je voor de functie van praktijkbegeleider aan competenties nodig hebt. Deze online trainingsroute is gebaseerd op de kwalificatiekaart voor praktijkbegeleider. Als je aan het eind van de routekaart bent, heb je dus in feite de kwalificatiekaart doorlopen. Je kiest in de routekaart zelf met welke competentie je aan de slag wilt en op welke manier. 

Scouting Nederland staat voor je klaar
Bij Scouting Nederland staan enthousiaste vrijwilligers voor je klaar om je te helpen met de uitdagingen die je op je pad als praktijkbegeleider tegenkomt. Op Scouting.nl vind je heel veel informatie en interessante downloads over allerlei onderwerpen. Kun je iets niet vinden of heb je specifieke vragen? Stuur dan een mailtje, bel ons (+31(0)33-496 09 11) of stuur een WhatsApp (+31 (0)65 774 64 22)! Via Facebook en Instagram delen we volop inspiratie en ook hier kun je natuurlijk terecht met je vragen. 

Vrijwilligersbadge
Vrijwilligersbadge
Dé badge voor iedereen die een ondersteunende functie bekleedt binnen de groep, de regio of het land. Ben je naast je ondersteunende functie ook leiding? Ook dan mag je de badge dragen. De badge hoort op de linkermouw van de Scoutfit.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
Facebook Twitter LinkedIn
Kwalificatiecertificaten
Kwalificatiecertificaten
Maak het uitreiken van een kwalificatie extra feestelijk. Set met 25 blanco kwalificatiecertificaten voor Scouting Academy. Op deze blanco certificaten hoef je alleen nog maar de naam van de ontvanger en uitreikingsdatum te printen.
Nu voor 4,95
Bestel nu
delen op
Facebook Twitter
 
Scouting Original hoodie donkerblauw
Scouting Original hoodie donkerblauw
Draag je als groeps- of praktijkbegeleider liever geen blouse? Dan kan deze hoodie een mooi alternatief zijn. Lekker ruim zittende hoodie leuk om te dragen bij scouting maar zeker ook buiten scouting om. Op je werk, thuis of op de camping.
Nu voor 24,95
Bestel nu
delen op
Facebook Twitter
 
Jouw Scouts Online-lidnummer is: 
Je ontvangt deze mail omdat je vrijwilliger bent bij Scouting Nederland en gestart bent in een nieuwe functie. 
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram