Alles wat je weten moet voor je nieuwe functie ! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Laat je uitdagen als  bij 

Beste , 

Zojuist ben je in Scouts Online benoemd als  bij . Om je op weg te helpen in je nieuwe functie, zijn er veel leuke en handige zaken beschikbaar, speciaal voor jouw functie. Misschien ben je (nog) jeugdlid bij Scouting of ben je dat geweest en ben je al van veel zaken op de hoogte. Toch is het handig om deze informatie even door te nemen. 

Als vrijwilliger bieden we je met Scouting Academy mogelijkheden om je te ontwikkelen op de gebieden waar jouw interesses liggen. Dat komt niet alleen binnen Scouting, maar ook daarbuiten van pas. Genoeg kansen dus om je nu, maar ook in de toekomst, te laten uitdagen! 

Ik wens je een geweldige tijd als  en veel fantastische uitdagingen bij Scouting toe! Wil je meer informatie over zaken die te maken hebben met jouw functie, kijk dan ook eens op onze website www.scouting.nl.

Met vriendelijke groet,

Jaap Boot
Voorzitter Scouting Nederland

Aan de slag als voorzitter

Als voorzitter sta je midden in de groep en ga je met het bestuur en de groepsraad aan de slag met de toekomst van . Samen met je bestuursleden en ieders kwaliteiten zet je je als team in voor de groep. 

Verenigingsdemocratie
Het leiden van de vergaderingen van het bestuur en die van de groepsraad is één van de voornaamste taken in je nieuwe rol. De verenigingsdemocratie van Scouting is tot in detail uitgewerkt in het huishoudelijk reglement. Daarin lees je bijvoorbeeld uit welke leden de groepsraad bestaat, waarover gestemd moet worden en hoe je als groep, via de regio, invloed kunt uitoefenen op het beleid van Scouting in Nederland. 

Lokaal beleid
Naast de algemene aansturing van de groep vertegenwoordig je de groep naar de gemeente en externe partijen. Lokaal beleid kan veel invloed hebben op de groep en de omgeving. Het biedt uitdagingen maar ook kansen. Op Scouting.nl lees je meer over lokaal beleid

De toekomst van Scouting
Hoe ziet de toekomst van Scouting eruit? Hoe zorgen alle scouts er met elkaar voor dat over een aantal jaren nog steeds heel veel meiden en jongens zich elke week ontwikkelen door het doen van uitdagende activiteiten? De beste plannen maak je samen en daarom hebben alle leden van Scouting de mogelijkheid gehad mee te denken over de toekomst van Scouting in het project #Scouting2025. Hieruit zijn verschillende toekomstthema's en projecten gekomen, waaraan de komende jaren wordt gewerkt. Welke thema's komen terug bij ? 

Scouting Nederland staat voor je klaar!
Bij Scouting Nederland staan enthousiaste vrijwilligers voor je klaar om je te helpen met de uitdagingen die je op je pad als voorzitter tegenkomt. Bij het Kennisnetwerk kun je terecht met vragen over jullie accommodatie en materialen, juridische en financiële vragen en meer. Op Scouting.nl vind je heel veel informatie en interessante downloads over allerlei onderwerpen. Kun je iets niet vinden of heb je specifieke vragen? Stuur dan een mailtje, bel ons (+31(0)33-496 09 11) of stuur een WhatsApp (+31 (0)65 774 64 22)! Via Facebook en Instagram delen we volop inspiratie en ook hier kun je natuurlijk terecht met je vragen.
 
Blijf op de hoogte!
Via @-scout, de Scoutingupdate die je als iedere twee weken ontvangt, blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, belangrijke informatie, de leukste activiteiten en evenementen en nog veel meer. Alle vrijwilligers van ontvangen @-scout in hun eigen mailbox. Daarnaast ontvang je vier keer per jaar Scouting Magazine met daarin speciaal voor vrijwilligers het katern Scouts Info.

Aan de slag als secretaris

Als secretaris ben je verantwoordelijk voor verslaglegging van afspraken van de vergaderingen en voor het verzamelen en bewaren van informatie van . Samen met je bestuursleden en ieders kwaliteiten zet je je als team in. 

Plannen van vergaderingen
Naast de verslaglegging zorg je als secretaris voor het plannen van vergaderingen. Om al die gave activiteiten bij  te organiseren, vindt er veel overleg plaats. Hoe efficiënter dit overleg kan zijn, hoe meer tijd er overblijft voor wat er écht toe doet: uitdagende activiteiten organiseren waardoor de jeugdleden zich ontwikkelen.

Scouts Online
Als secretaris heb je veel administratieve taken. Scouts Online, de administratieve applicatie van Scouting, helpt je hierbij. Naast de ledenadministratie zijn er tools voor financiën, evenementen- en trainingsregistratie, de verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag en nog veel meer. Aan de slag met Scouts Online? De belangrijkste onderwerpen zijn samengevat in een handige basishandleiding. Je vindt hierin onder andere informatie over het inrichten van de administratie voor je Scoutinggroep. Regelmatig zijn er gratis trainingen voor het gebruik van Scouts Online. Een aanrader! 

De toekomst van Scouting
Hoe ziet de toekomst van Scouting eruit? Hoe zorgen alle scouts er met elkaar voor dat over een aantal jaren nog steeds heel veel meiden en jongens zich elke week ontwikkelen door het doen van uitdagende activiteiten? De beste plannen maak je samen en daarom hebben alle leden van Scouting de mogelijkheid gehad mee te denken over de toekomst van Scouting in het project #Scouting2025. Hieruit zijn verschillende toekomstthema's en projecten gekomen, waaraan de komende jaren wordt gewerkt. Welke thema's komen terug bij ? 

Scouting Nederland staat voor je klaar!
Bij Scouting Nederland staan enthousiaste vrijwilligers voor je klaar om je te helpen met de uitdagingen die je op je pad als secretaris tegenkomt. Bij het Kennisnetwerk kun je terecht met vragen over jullie accommodatie en materialen, juridische en financiële vragen en meer. Op Scouting.nl vind je heel veel informatie en interessante downloads over allerlei onderwerpen. Kun je iets niet vinden of heb je specifieke vragen? Stuur dan een mailtje, bel ons (+31(0)33-496 09 11) of stuur een WhatsApp (+31 (0)65 774 64 22)! Via Facebook en Instagram delen we volop inspiratie en ook hier kun je natuurlijk terecht met je vragen. 

Blijf op de hoogte!
Via @-scout, de Scoutingupdate die je als  iedere twee weken ontvangt, blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, belangrijke informatie, de leukste activiteiten en evenementen en nog veel meer. Alle vrijwilligers van  ontvangen @-scout in hun eigen mailbox. Daarnaast ontvang je vier keer per jaar Scouting Magazine met daarin speciaal voor vrijwilligers het katern Scouts Info.

Aan de slag als penningmeester

Als penningmeester vertaal je het beleid in geld en ben je verantwoordelijk voor de financiën van . Samen met je bestuursleden en ieders kwaliteiten zet je je als team in. 

Financieel beleid
Hoe zorg je als penningmeester voor een goed financieel beleid? Hoe stel je financiële stukken op en waar komen je inkomsten vandaan? Welke regelgeving is van toepassing? Hoe ga je om met afschrijven, sparen, het opvangen van tekorten of onvoorziene uitgaven? Op Scouting.nl vind je handige tips en infobladen over financieel beleid

Bij een goed financieel beleid hoort ook het nadenken over de contributie. Een lastig onderwerp, want het gaat om de belangrijkste bron van inkomsten en tegelijkertijd wil je Scouting voor iedereen bereikbaar houden. Hoe bepaal je op een goede manier de contributie? Je kunt hierbij rekening houden met speciale regelingen voor financiële minima

Acties, subsidies en fondsen
Scoutinggroepen en -regio's verzinnen vaak allerlei acties om hun financiële situatie te verbeteren of om te sparen voor speciale doelen. Leuke acties zijn de Nationale Scoutingloterij, deelname als goed doel aan de Jantje Beton Collecte of makkelijk geld verdienen met SponsorKliks. Een grotere droom? Denk dan eens aan crowdfunding via Steunscouting.nl of het doen van een aanvraag bij het Scouting Nederland Fonds of één van de andere fondsen.

Scouts Online
Als penningmeester heb je ook veel administratieve taken. Scouts Online, de administratieve applicatie van Scouting, helpt je hierbij. Naast de ledenadministratie zijn er speciale tools voor financiën. Aan de slag met Scouts Online? De belangrijkste onderwerpen zijn samengevat in een handige basishandleiding. Je vindt hierin onder andere informatie over het inrichten van de administratie voor je Scoutinggroep.

Met de speciale financiële module kunnen facturen aangemaakt, beheerd en afgehandeld worden. Zo kun je bijvoorbeeld binnen 5 minuten de contributie voor je hele groep innen als je met incasso werkt, en vervolgens alle leden daarover informeren. De penningmeester is de enige die toegang heeft tot de financiële module. De penningmeester kan facturen via automatische incasso innen, hij kan facturen aanmaken, overzichten maken en facturen exporteren om deze in een financieel pakket verder te behandelen. Er zijn drie handleidingen die je stap voor stap door de module heen helpen met al je financiële taken.

Regelmatig zijn er gratis trainingen voor het gebruik van Scouts Online. Een aanrader! Ook staat de helpdesk 24/7 voor je klaar. Je bereikt ze via de handige chat op Scouts Online of per mail.

Boekhoudpakket
In Scouts Online zit geen boekhoudpakket. Scouting Nederland heeft een samenwerking met Conscribo, zodat Scoutinggroepen bij hen een boekhoudpakket met korting kunnen aanschaffen. Conscribo biedt boekhoudpakketten aan speciaal voor verenigingen en stichtingen.
Met het pakket kun je bijvoorbeeld bankafschriften inlezen, speltakpenningmeesters toegang geven en zelf boekingen laten doen, allerlei overzichten maken en er is al bij de start een standaard grootboekschema speciaal voor Scouting dat je eventueel kunt gebruiken. Je kunt zelf kijken op www.conscribo.nl, alle mogelijkheden ontdekken en een abonnement nemen op dit pakket. Geef dan aan dat je via Scouting komt om gebruik te maken van 20% korting en de extra mogelijkheden.

Regionale en landelijke contributie
Voor ieder lid betaalt een Scoutinggroep regionale en landelijke contributie. De contributie wordt berekend aan de hand van een gemiddeld aantal leden per jaar. De betaling van de contributie verloopt via een automatische incasso of per factuur. Je kunt hiervoor als penningmeester één en ander naar wens inregelen in Scouts Online, waar je ook zicht hebt op de contributiekosten. Hoe dit precies werkt lees je hier. Uiteraard staat er ook wat tegenover de contributie. Wat je hiervoor krijgt, vind je in een handig overzicht op de site.

Scouting Nederland staat voor je klaar!
Bij Scouting Nederland staan enthousiaste vrijwilligers voor je klaar om je te helpen met de uitdagingen die je op je pad als secretaris tegenkomt. Bij het Kennisnetwerk kun je terecht met vragen over jullie accommodatie en materialen, juridische en financiële vragen en meer. Op Scouting.nl vind je heel veel informatie en interessante downloads over allerlei onderwerpen. Kun je iets niet vinden of heb je specifieke vragen? Stuur dan een mailtje, bel ons (+31(0)33-496 09 11) of stuur een WhatsApp (+31 (0)65 774 64 22)! Via Facebook en Instagram delen we volop inspiratie en ook hier kun je natuurlijk terecht met je vragen. 

Blijf op de hoogte!
Via @-scout, de Scoutingupdate die je als  iedere twee weken ontvangt, blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, belangrijke informatie, de leukste activiteiten en evenementen en nog veel meer. Alle vrijwilligers van  ontvangen @-scout in hun eigen mailbox. Daarnaast ontvang je vier keer per jaar Scouting Magazine met daarin speciaal voor vrijwilligers het katern Scouts Info.

Aan de slag als gegevensbeheerder

Als gegevensbeheerder ben je verantwoordelijk voor de ledenadministratie van jouw Scoutingorganisatie of speleenheid. 

Scouts Online
Scouts Online is de administratieve applicatie van Scouting die je helpt met de ledenadministratie, maar ook met de financiën in je groep of regio en je kunt je er ook eenvoudig en snel inschrijven voor evenementen en trainingen. Snel naar Scouts Online? Klik hier. De Scouts Online-modules zijn beschikbaar in het Nederlands en Engels. De ontwikkeling van Scouts Online gaat nog iedere dag door. Nieuwe modules en tools worden gefaseerd ontwikkeld en ingevoerd.

Aan de slag met Scouts Online? De belangrijkste onderwerpen zijn samengevat in een handige basishandleiding. Je vindt hierin onder andere informatie over het inrichten van de administratie voor je Scoutinggroep. Download de basishandleiding voor Scouts Online of de handleidingen voor de module ledenadministratie

Regelmatig zijn er gratis trainingen voor het gebruik van Scouts Online. Een aanrader! Bekijk de actuele trainingsdata. Voor vragen over Scouts Online kun je 24/7 terecht bij de helpdesk per mail of gebruik de handige chatfunctie in Scouts Online.  

Scouting Nederland staat voor je klaar!
Bij Scouting Nederland staan enthousiaste vrijwilligers voor je klaar om je te helpen met de uitdagingen die je op je pad als gegevensbeheerder tegenkomt. Op Scouting.nl vind je heel veel informatie en interessante downloads over allerlei onderwerpen. Kun je iets niet vinden of heb je specfieke vragen? Stuur dan een mailtje, bel ons (+31(0)33-496 09 11) of stuur een WhatsApp (+31 (0)65 774 64 22)! Via Facebook en Instagram delen we volop inspiratie en ook hier kun je natuurlijk terecht met je vragen. 

Blijf op de hoogte!
Via @-scout, de Scoutingupdate die je als  iedere twee weken ontvangt, blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, belangrijke informatie, de leukste activiteiten en evenementen en nog veel meer. Alle vrijwilligers van  ontvangen @-scout in hun eigen mailbox. Daarnaast ontvang je vier keer per jaar Scouting Magazine met daarin speciaal voor vrijwilligers het katern Scouts Info.
Vrijwilligersbadge
Vrijwilligersbadge
Dé badge voor iedereen die een ondersteunende functie bekleedt binnen de groep, de regio of het land. Ben je naast je ondersteunende functie ook leiding? Ook dan mag je de badge dragen. De badge hoort op de linkermouw van de Scoutfit.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
Facebook Twitter LinkedIn
Scouting Original Sweater
Scouting Original Sweater
De Scouting Original sweaters zitten lekker warm en zien er nog tof uit ook. De trui is verkrijgbaar in de diverse kleuren en modellen.
Nu voor 24,95
Bestel nu
delen op
Facebook Twitter
 
Jouw Scouts Online-lidnummer is: 
Je ontvangt deze mail omdat je vrijwilliger bent bij Scouting Nederland en gestart bent in een nieuwe functie. 
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram