Het is zo ver ..., je gaat overvliegen! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk deze mail online
Scouting
One step beyond!
Beste ,

Het is zo ver! Je gaat voor de laatste keer overvliegen naar een nieuwe speltak bij  : de roverscouts. Samen met je mede-scouts organiseer je je eigen kampen en activiteiten. Je kiest drie toffe uitdagingen waarmee je tijdens je roverscoutsperiode aan de slag gaat. Daarna kun je, als je wilt, doorgroeien tot vrijwilliger, waarbij je bijvoorbeeld als leiding andere scouts begeleidt.

Het roverscoutsprogramma biedt superveel uitdagingen. De vraag is wat jij hier als roverscout mee doet, want als roverscout kies je die uitdagingen zelf! Op survival gaan in de sneeuw in Noorwegen, kamperen op een Scoutingterrein in Portugal, deelnemen aan Roverway, het organiseren van een subkamp op Scout-In of Nawaka. Het kan allemaal. Maak nieuwe vrienden over de hele wereld en doe dat wat je altijd al had willen doen: dat is wat jouw periode bij de roverscouts zo geweldig kan maken maakt!

In deze mail hebben we alles over jouw tijd bij de roverscouts op een rijtje gezet. Daarnaast zijn er nog een paar interessante producttips van de outdoorspecialisten van de ScoutShop. Wie weet komt het van pas!

Ik wens je een geweldige tijd en veel fantastische uitdagingen bij de roverscouts toe. Wil je meer weten, kijk dan eens op de roverscoutspagina.

Met vriendelijke groet,

Jaap Boot
Voorzitter Scouting Nederland
Aan de slag met je eigen programma

Natuurlijk hebben de roverscouts net zoals elke speltak een eigen programma. Dit programma is niet van A tot Z uitgewerkt, dat is namelijk helemaal aan jou! Het programma biedt een structuur waar je jouw activiteiten aan kunt ophangen en waarop je als hele stam kunt terugvallen. De basis van het programma bestaat uit drie fasen: de Proloog, het Traject en de Epiloog. Je sluit je roverscoutsperiode af met de eindceremonie, de Partenza. In de (gratis) Roverscoutsgids en op de roverscoutssite vind je hierover meer informatie.

Inspiratie voor programma-ideeën vind je in de activiteitenbank. Het is handig om aan het begin van het seizoen met je stam een jaarplanning te maken. Daarin neem je op wie wanneer welk programma organiseert. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor de jaarplanning? In dit voorbeeld zie je hoe je in één seizoen aandacht kunt schenken aan onder andere alle acht activiteitengebieden, aan het werken met insignes, regio- en groepsactiviteiten, overvliegen, installeren en natuurlijk het zomerkamp.

RoverscoutGame!
De RoverscoutGame! is een spel dat je op een simpele en leuke manier kennis laat maken met het roverscoutsprogramma. Dit spel is zeker een aanrader wanneer jouw stam een nieuwe impuls wilt geven of je een helemaal nieuwe stam gaat oprichten.

Wat heb je nodig?
Een nieuwe speltak betekent een nieuwe kleur Scoutfit-blouse! Landscouts dragen bij de roverscouts een brique Scoutfit, waterscouts een blauwe Scoutfit en luchtscouts een grijze Scoutfit. Op het rechterborstzakje van je blouse komt het speltakteken van de roverscouts. Waar je overige badges en insignes horen kun je zien op een handig plaatje op Scouting.nl. Als het goed is heb je al een das en dasring. Die kun je meenemen naar de volgende speltak en hoef je niet opnieuw aan te schaffen. Dat geldt ook voor je blouse (want die is bij roverscouts hetzelfde als bij explorers), als 'ie niet te klein is!
 
Scoutcard
Jaarlijks staat er een nieuwe digitale Scoutcard voor je klaar. Deze kaart is niet alleen een lidmaatschapsbewijs van Scouting Nederland, maar biedt ook voordelen in binnen- en buitenland, zoals korting op een aantal artikelen in de ScoutShop, op de Labelterreinen van Scouting of op Scoutingkampeerterreinen in het buitenland. De Scoutcard is te downloaden door een account aan te vragen via Scouts Online en vervolgens in te loggen. Hier kun je ook direct je contactgegevens aanpassen.
@-scout: jouw tweewekelijkse Scoutingupdate
Vanaf nu ontvang je elke twee weken op dinsdag de @-scout! Alle roverscouts en vrijwilligers van Scouting in Nederland ontvangen deze tweewekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws en onmisbare informatie over evenementen en trainingen. Iedere twee weken inspireren de spelspecialisten van Scouting Nederland iedere leeftijdsgroep met een speltip in een bepaald thema of programma en deelt het landelijk HRM-team haar tofste vacatures voor een nieuwe uitdaging. Kortom: met het lezen van @-scout mis je nooit meer iets over Scouting!
Roverscoutsgids
Roverscoutsgids
Het roverscoutsprogramma is verdeeld in drie fases waarbij je zelf je persoonlijke uitdagingen kiest. De Roverscoutsgids schetst een beeld van wat de speltak inhoudt en wat er mogelijk is. Je leest hoe je als roverscout invulling kunt geven aan je laatste periode als jeugdlid. Tijdelijk gratis te bestellen.
Nu voor 0,00
Bestel nu
delen op
Facebook Twitter
Petromax Dutch Oven 7,6 l
Petromax Dutch Oven 7,6 l
Echt een gave activiteit voor roverscouts: koken in Dutch Ovens op houtvuur! De Dutch Ovens lenen zich heel goed voor het bakken van broden, pizza's, stoofpotjes en soepen. Bij ScoutShop vind je alles wat je nodig hebt voor het koken met Dutch Ovens. Laat je inspireren en eet smakelijk!
Nu voor 72,95
Bestel nu
delen op
Facebook Twitter
 
Scouting Magazine
Vier keer per jaar ontvang je het Scouting Magazine, met daarin een eigen katern voor roverscouts: Tijdrover. In Tijdrover staan allerlei nieuwtjes en activiteiten voor roverscouts. Zo blijf je op de hoogte van wat er binnen jouw speltak gebeurt en zie je hoe het er bij andere stammen aan toe gaat. Hiermee doe je volop inspiratie op voor activiteiten in je eigen stam!
Volg Scouting
Op de website van Scouting Nederland vind je alle informatie over roverscouts en Scouting in het algemeen. Volg Scouting Nederland ook op Facebook, Instagram, YouTube of Twitter.


Jouw Scouts Online-lidnummer is: 
Je ontvangt deze eenmalige mail omdat je bent ingeschreven als lid van Scouting Nederland en overvliegt naar de roverscouts.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram