Welkom als leiding bij Scouting, • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Welkom als leiding bij Scouting!

Onlangs ben je ingeschreven als (bege)leiding bij Scouting. Scouting staat voor uitdaging! Samen met ruim 25.000 andere vrijwilligers in heel Nederland zorg jij ervoor dat meer dan 100.000 meiden en jongens elke week veel plezier beleven en worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Dat vind ik geweldig!

Vrijwilliger zijn bij Scouting biedt enorm veel kansen. Als (bege)leiding lever je elke week een bijdrage de persoonlijke groei van de kinderen of jongeren van jouw speltak. Je daagt ze uit met leuke activiteiten en ziet hoeveel plezier ze hieraan beleven. Met Scouting Academy bieden we ook jou mogelijkheden om je te ontwikkelen op de gebieden waar jouw interesses liggen. Dat komt niet alleen binnen Scouting, maar ook daarbuiten van pas. Genoeg kansen dus om je nu, maar ook in de toekomst, te laten uitdagen!

Om je op weg te helpen binnen Scouting, zijn er veel leuke en handige zaken beschikbaar, speciaal voor jou als (bege)leiding. Misschien ben je (nog) jeugdlid bij Scouting of ben je dat geweest. Of misschien is Scouting helemaal nieuw voor je. In beide gevallen is onderstaande goed om te weten.

Ik wens je een geweldige tijd en veel fantastische uitdagingen als (bege)leiding bij Scouting toe! Wil je meer weten over Scouting of meer informatie over zaken die te maken hebben met jouw speltak, kijk dan eens op onze website www.scouting.nl.

Met vriendelijke groet,

Jaap Boot
Voorzitter Scouting Nederland

Aan de slag!
Als je aan de slag gaat als (bege)leiding bij Scouting, ontdek je een wereld vol avontuur. Maar je hebt wellicht ook veel vragen. Op veel van deze vragen krijg je een antwoord in de folder Aan de slag als leiding. Goed om eens door te lezen dus!
Cadeautje
Speciaal voor jou als nieuwe (bege)leiding ligt er een cadeautje klaar bij de ScoutShop: een unieke welkomstbadge. Bij aankoop van een product in de ScoutShop vul je de actiecode welkom1018 in bij het veld 'actiecode' in je winkelwagen. We voegen de unieke badge dan gratis toe aan je bestelling. Ga je naar een winkel in de buurt? Print deze mail dan en neem 'm mee of laat 'm zien op je smartphone. De actiecode is twee maanden geldig, dus vergeet niet om de welkomstbadge binnen die periode aan te vragen bij je bestelling bij de ScoutShop.
Scoutcard
Bij het lidmaatschap van Scouting hoort een Scoutcard. Deze kaart is niet alleen een lidmaatschapsbewijs van Scouting Nederland, maar biedt je ook voordelen in binnen- en buitenland, zoals korting op een artikelen in de ScoutShop, op de Labelterreinen of bij kamperen op Scoutingterreinen in het buitenland. De Scoutcard is te downloaden door een Mijn Scouting-account aan te vragen en in te loggen op Scouts Online. Hier kun je ook je contactgegevens aanpassen. Wat ook handig is, is je lidnummer:
@-scout: jouw tweewekelijkse Scoutingupdate
Om jouw leidingfunctie kracht bij te zetten ontvang je vanaf nu elke twee weken op donderdag de @-scout! Alle roverscouts en vrijwilligers van Scouting in Nederland ontvangen deze tweewekelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws en onmisbare informatie over evenementen en trainingen. Iedere twee weken inspireren de spelspecialisten van Scouting Nederland iedere leeftijdsgroep met een speltip in een bepaald thema of programma en deelt het landelijk HRM-team haar tofste vacatures voor een nieuwe uitdaging. Kortom: met het lezen van @-scout mis je nooit meer iets over Scouting! Je leest ze ook allemaal terug op de website.
ScoutShop
De ScoutShop is de winkel van Scouting waar naast Scoutingartikelen zoals de Scoutfit en de diverse handboeken, ook allerlei outdoorartikelen te koop zijn. Je bestelt eenvoudig via www.scoutshop.nl of je bezoekt één van de winkels verspreid door heel Nederland. Als vrijwilliger van Scouting profiteer je overigens van extra ledenvoordeel bij je aankopen.
Scouting Magazine
Vier keer per jaar ontvang je het Scouting Magazine, met daarin een vijf katernen voor alle speltakken en een deel speciaal voor vrijwilligers: Scouts Info. In Scouts Info staan allerlei wetenswaardigheden, achtergrondinformatie, tips en activiteiten voor jou als (bege)leiding. Als je het Scouting Magazine omdraait, dan kun je het katern van de speltak waaraan jij leiding geeft lezen. Zo blijf je op de hoogte van wat er bij jouw speltak gebeurt!
Volg Scouting
Op de website van Scouting Nederland vind je alle informatie over Scouting en tips en hulpmiddelen voor jouw functie als leiding. Volg Scouting Nederland ook via Facebook, Instagram, YouTube of Twitter.
Je ontvangt deze eenmalige e-mail, omdat je ingeschreven bent als (bege)leiding bij Scouting Nederland.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram