Jouw Scouts Online-lidnummer is:  • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 12, januari 2021
Digitale opkomst via ScoutCraft
Afgelopen week hebben er binnen ScoutCraft maar liefst 14 digitale opkomsten plaatsgevonden! Steeds meer groepen weten ScoutCraft te vinden voor een digitale opkomst. Regio Achterhoek heeft dit weekend zelfs een levend stratego evenement georganiseerd. Chris, welpenleiding: “Het was erg professioneel vandaag. Mede daardoor hebben onze welpen en leiding zich kostelijk vermaakt! 11 van de 10 punten!” Dat niet alle leden van een speltak Minecraft hebben, hoeft gelukkig niet te betekenen dat een digitale opkomst niet door kan gaan: ScoutCraft beschikt over leenaccounts voor de leden die geen Minecraft hebben. Hier wordt goed gebruik van gemaakt: Reserveren wordt dus aangeraden. Ook je opkomst in ScoutCraft organiseren?

Lees meer!
delen op
Je bestuur op orde: nieuwe wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen
In juli gaat een nieuwe wet in die extra focus legt op een goed bestuur van verenigingen en stichtingen. Om te voldoen aan die wet moeten alle besturen in Nederland hun afspraken en werkwijze onder de loep nemen, aanvullen en goed vastleggen. Eind januari komt in samenwerking met andere koepelorganisaties informatie beschikbaar om jou als bestuurder te helpen dit te regelen.
NIEUW bij ScoutShop
NIEUW bij ScoutShop
De ScoutFun dameshoodie Lievelingsscout is het cadeau voor Valentijnsdag aan je (Scouting)geliefde. De hoodie kan je ook aan iemand geven om te laten blijken dat je (in Coronatijden) aan iemand denkt. Betreft een eenmalige productie dus beperkt verkrijgbaar. Bestel je uiterlijk 21 januari dan heb je de hoodie gegarandeerd voor Valentijnsdag in huis.
Nu voor 29,95
Bestel nu
delen op
 
Je bestuurskracht versterken
Het nieuwe jaar is begonnen en in heel Nederland proberen mensen zich te houden aan de goede voornemens die ze hebben gemaakt. Heb jij al nagedacht over jouw goede voornemens voor Scouting? Denk daarbij ook eens aan je bestuur! De bestuurskracht van het groepsbestuur heeft grote invloed op de kwaliteit van de groep. Een goed draaiende groep heeft een slagvaardig bestuur, dat weet wat van ze wordt verwacht. Het traject Bestuursontwikkeling biedt groeps- en regiobesturen de mogelijkheid om - samen met andere besturen - hun bestuurskracht te vergroten. Een uitdagend voornemen voor 2021! Wil je meer weten?
Lees meer!
delen op
Boekhouden voor jouw groep? Doe mee met de workshop Boekhouden
Zet dan zaterdag 6 februari 13.00 uur alvast in je agenda voor de online workshop boekhouden van Conscribo, speciaal voor penningmeesters van Scoutingverenigingen. In het eerste deel krijg je kennis en handvatten voor een extra goede basis, met of zonder (extern) boekhoudprogramma. Het tweede deel bestaat uit een praktijkgedeelte met opdrachten in een ‘workshop administratie’ met ruimte om vragen te stellen en tips voor gebruik met Scouts Online.
Lees meer!
delen op
Training Werken vanuit een (be-)doel(-ing): 9 en 10 april
Veel van ons zijn bekend met het doelgericht werken en vaak leidt dit ook tot het bereiken van je doel, maar weet je dan ook zeker dat je je doel en bedoeling hebt bereikt? Wat als we het nu eens omdraaien en eerst stilstaan bij 'wat is nu precies mijn bedoeling?', 'wat voor impact wil ik maken?' en 'wat kan ik betekenen voor de wereld om mij heen'? Door het scherp voor ogen houden van je bedoeling, kun je ook zorgen dat je echt impact maakt. In deze training gaan we kijken hoe we binnen Scouting kunnen werken vanuit een bedoeling. Wat betekent het voor jou als we beloven 'Ik wil samen met anderen het goede zoeken en bevorderen?' Door samen te werken op grond van een (be)doel(-ing) ontstaat er makkelijker verbinding en een hechte samenwerking in een team.
Inschrijven
delen op
Online Spelathon 31 januari
Spelteam Communicatie organiseert een online Spelathon op zondag januari van 10:00 tot 15:00 uur. Met elkaar gaan we die dag brainstormen om leuke, nieuwe en uitdagende activiteiten te bedenken en spelideeën uit te wisselen. Deze ideeën komen dan als de bekende speltips elke twee weken in @-scout én hiermee zal de activiteitenbank worden aangevuld. Vind je het leuk om mee te denken op 31 januari?
Inschrijven
delen op
Speltips: fikkie stoken
Het fikkie stoken is een van de leukste dingen die je op Scouting kan doen. Een mooi vuurtje om gezellig rond te zitten, om je eten en drinken op warm te maken, of om zelf even lekker warm bij te zitten. De getipte spellen zijn ook goed thuis te doen (onder begeleiding van een volwassene) of kun je opslaan voor een later moment.

  • Rozemarijn heeft in haar kast een zak marshmallows liggen, dat lijkt Stuiter wel wat. Maar professor Plof weet hoe die marshmallows nog lekkerder worden: door de marshmallow boven een waxinelichtje te roosteren aan een satéprikker.
  • Bij het Wolvenhol zijn Mowgli en Shanti in gesprek met Baloe en Bagheera. Bagheera vertelt aan Mowgli en Shanti de gevaren van het maken van vuur. Baloe heeft voor op het vuur brooddeeg om broodjes te bakken.
  • Water koken in een pan op een fornuis is geen uitdaging, water koken op een houtvuurtje is een grotere uitdaging. Maar als je ook geen pan tot je beschikking hebt moet je creatief worden met wat je wel hebt.
  • Iedereen houdt van een lekker warm vuurtje. Met een simpele toevoeging aan een brandend vuur kun je het extra warmte laten uitstralen. Hiervoor maak je gebruik van een zelfgemaakte reflector.
  • Ook online kun je een gezellige kampvuuravond hebben. Iedereen zorgt thuis voor een goede sfeer: het licht uit met een kaarsje aan. Bij binnenkomst brandt natuurlijk alvast een vuurtje via een scherm dat iemand deelt.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Voel jij je thuis in het water als vertegenwoordiger van Scouting Nederland?
Afgevaardigde Netwerk Waterrecreatie Nederland
 
Jij versterkt de kwaliteit van de landelijke evenementen
Lid Speladviesteam
 
Ga jij een leuke organisatorische uitdaging niet uit de weg?
Hoofd Facilitair LSZW 2021
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram