Deel je online opkomsten, deadline middenkatern en ledengroei voor Scouting! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 1, januari 2021
Deel je online opkomst idee!
Heb jij een geweldige online opkomst georganiseerd voor jouw speltak of groep? Deel hem met andere groepen door dit korte formulier in te vullen. Dan delen wij deze via thuisopavontuur.nl, social media en in @-scout, zodat andere groepen geïnspireerd worden. De ene groep barst van de ideeën, de andere weer wat minder. Sharing is caring. We doen dit samen!

Delen doe je eenvoudig via deze link.
Let op: de deadline komt eraan!


Houd de aftelklok goed in de gaten, want over iets minder dan een week is het zover: de deadline van het middenkatern van Scouting Magazine 1! Dus roep je redactieteam bij elkaar, spam alle leiding van de speltakken voor leuke content en zorg dat er iets leuks staat voor donderdag 4 februari om 12:00 uur. Vragen? Bekijk de handleidingen op de website of laat het ons weten via communicatie@scouting.nl.
Naar de portal
Scouting blijft groeien: regionale persberichten
Misschien heb je het afgelopen week al ergens voorbij zien komen, maar er was goed nieuws te melden: Scouting is in 2020 namelijk wederom gegroeid qua ledenaantallen. En niet zo'n beetje ook! Een prachtig resultaat in een jaar waar we lang niet altijd 'gewoon' Scouting konden draaien, iets om trots op te zijn. Scouting Nederland stuurde daarom per provincie een persbericht uit. Het persbericht per provincie is hetzelfde als het nieuwsbericht op de website van Scouting Nederland, alleen de cijfers verschilden. Wil je de cijfers weten van jouw provincie? Hieronder staan ze:
  • Noord-Holland: +4,5%
  • Zuid-Holland: +4,9%
  • Friesland: +2,4%
  • Groningen: +8,6%
  • Drenthe: +7,95%
  • Flevoland: +5,8%
  • Zeeland: +1,65%
  • Utrecht: +6,6%
  • Gelderland: +5,8%
  • Overijssel: +3,85%
  • Limburg: +2,4%
  • Noord-Brabant: +3,7%
Lees meer!
Mensen maken Nederland: jaar van de vrijwilliger
Mensen maken Nederland! En scouts sowieso :) Dit jaar is het het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet en Scouting doet uiteraard mee. Dat heb je vast al gezien: in Eindhoven verrees halverwege januari een levensgrote muurschildering van twee scouts. Heb jij hem al gespot? Je spot hem in de Berenkuil in Eindhoven. Mocht je in de buurt zijn voor een ommetje, maak je dan een selfie met #mensenmakennederland? Natuurlijk met inachtneming van de coronamaatregelen. Je checkt de 'Making Of' hieronder!
Lees meer!
Meet Petra: een waardige vervangster voor Domino
Hoe je onze harten steelt? Uiteraard door in je sollicitatiebrief te zetten dat je ons van chocola kunt voorzien :-) Dat en alle andere kwaliteiten van Petra deed ons beslissen om haar aan te nemen als vervangster van Domino, terwijl Domino genoot van haar zwangerschapsverlof. Hieronder stelt Petra zichzelf kort voor:
"Ik ben dus Petra, 28 jaar en ik word blij van de eerste geitjes in de wei, gezelschapsspelletjes, een goed verhaal (in woord en beeld), gifjes, wawawiwa comics, blote voeten in het zand, vuur, een herfstbos, het kraken van vers gevallen sneeuw onder je schoenen en zaterdagen met welpen en explorers bij Scouting Christiaan de Wet in Dordrecht.

Verder ben ik de afgelopen jaren als journalist, (eind)redacteur en verslaggever aan het werk geweest. Zoals gezegd vervang ik tot en met mei Domino en dat betekent onder andere dat ik de coördinatie van het Scouting Magazine (en het beantwoorden van de vele vragen over de nieuwe portal J) en het beheer van de vele scouting.nl website van haar over neem."
We helpen je graag!
Facebookgroep contactpersonen communicatie
Naast deze nieuwsbrief, is er ook een Facebookgroep voor de contactpersonen communicatie. Inmiddels zitten er al meer dan 1000 leden in deze Facebookgroep die dagelijks heel veel tips en ideeën met elkaar delen. Daarnaast is dit een mooie manier voor Landelijk team Communicatie om snelle nieuwtjes met alle contactpersonen communicatie te delen.
 
Hulp nodig?
Heb je vragen rondom je functie of worstel je met een lastige communicatiekwestie? Dan is Landelijk team Communicatie altijd bereikbaar voor jou! We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij uitdagingen die je tegenkomt in je functie.

Daarnaast ontvangen we graag ook alle goede voorbeelden die je met ons of andere CP's wil delen. Je kunt ons bereiken via communicatie@scouting.nl. 
 
Alle info voor CP's
 
Deze mail is verstuurd aan alle contactpersonen communicatie van Scouting Nederland. Deze nieuwsbrief verschijnt elke laatste vrijdag van de maand. Aanleveren van content kan via communicatie@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram