Jouw Scouts Online-lidnummer is:  • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 13, februari 2021
Een nieuw template voor je groepswebsite
Is jouw groepswebsite aan opfrissing toe? Vanaf deze week zijn de nieuwe templates beschikbaar voor groepen. Werk je liever met Joomla of met Wordpress? Voor beiden cms-systemen zijn templates beschikbaar. De look and feel sluit aan bij de landelijke website scouting.nl. Elke groep kan er zijn eigen foto’s, kleuren en inhoud aan geven, die het eigen gezicht van de groep weergeeft. Scouting Hoogeveen is al aan de slag gegaan! Snel zelf aan de slag? Klik op Lees meer! voor de details. 
Lees meer!
delen op
Coachcafé Bestuursontwikkeling 11 maart
Drie Scoutingregio's organiseren inmiddels een online traject Bestuursontwikkeling voor groepsbesturen. Het is tijd om het sprankelende verhaal van die bestuurscoaches zelf te horen! Groepsbesturen blijken namelijk niet alleen erg tevreden over de offline trajecten, ze zijn ook enthousiast over de online ontmoeting Bestuursontwikkeling. De praktijkervaringen bespreken we met alle bestuurscoaches in het Coachcafé ter stimulans voor het oppakken van een eigen online traject Bestuursontwikkeling. De tips en tricks voor online instrumenten en workshops delen we op 11 maart tussen 20.00 en 21.30 uur.
Meld je aan
Module 1 volledig gedigitaliseerd
Wil je als trainer een voorbeeld hoe je module 1 voor bever-, welpen- en scoutsleiding digitaal kunt aanbieden? Module 1 is nu in een digitaal jasje gestoken in de methodiekenbank. Hierin vind je meerdere digitale methodieken die je kunt inzetten bij een online training. Het landelijk trainingsteam van Scouting Academy is ondertussen bezig om ook andere modules om te bouwen naar een digitale variant.
Lees meer!
delen op
Funbadge Stay@Home 2021
Funbadge Stay@Home 2021
Helaas moeten er ook in 2021 alternatieve opkomsten voor thuis worden bedacht. Op veler verzoek is er daarom een 2021 variant van de Stay@home badge ontworpen, verkrijgbaar bij ScoutShop.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
Let op: de deadline komt eraan...


Houd de aftelklok goed in de gaten, want over een paar dagen is het al zover: de deadline van het middenkatern van Scouting Magazine 1! Dus roep je redactieteam bij elkaar, spam alle leiding van de speltakken voor leuke content en zorg dat er iets leuks staat voor donderdag 4 februari om 12:00 uur. Vragen? Bekijk de handleidingen op de website of laat het ons weten via communicatie@scouting.nl.
Lees meer!
delen op
Scouting daagt je uit! Maak jouw eigen lockdownmaatje in 3D
Na het succes van de tekenwedstrijd van vorig jaar, komt Scouting met een nieuwe uitdaging: maak een zo creatief mogelijk lockdownmaatje. Knutsel, naai of bak, pionier, knip of plak hét maatje dat jou door de lockdown helpt. Dat kan een écht maatje zijn die je kent, maar mag ook een fantasiemaatje zijn. Niets is te gek, zo lang je je creativiteit maar laat spreken. Leden kunnen meedoen t/m 28 februari.
Lees meer!
delen op
PL en APL bandje
PL en APL bandje
Witte bandjes om te laten zien dat je (A)PL bent. Eén bandje voor de APL een tweede voor de PL. Deze witte bandjes horen op de linker borstzak van de blouse van de PL en APL. Verkrijgbaar bij ScoutShop.
Nu voor 0,70
Bestel nu
delen op
 
Is jouw studierichting multimedia design?
Hallo creatieve aanpakker! Landelijk team Communicatie van Scouting Nederland zoekt versterking. Er is zoveel te ontwerpen, vormgeven, dtp-en, filmen en editen. Natuurlijk mag je ook meedenken over nieuwe initiatieven en concepten. Ben jij al vergevorderd binnen jouw opleiding multimedia design of een vergelijkbare studie? En wil je praktijkervaring opdoen bij de leukste jongerenorganisatie van Nederland? Laat het ons dan weten!
Lees meer!
delen op
Speltips: Valentijn en acceptatie
Valentijnsdag komt er aan en de liefde staat in deze speltip centraal. Liefde is meer dan alleen houden van, het is ook jezelf en anderen accepteren om wie jij bent en wie de ander is. Dit kan door er over te tekenen, bakken of er met elkaar over te hebben.

  • Noa is haar boekenkast aan het opruimen en er komen veel boeken voorbij: kleine boekjes, mooie felgekleurde boeken met grote platen en saaie zwart witte boeken met alleen maar letters. Stuiter ziet een mooi boek 'De mama's van Sterre'.
  • Mowgli en Shanti zitten bij de Raadsrots. Ze bespreken alle bewoners van de jungle en hoe lief ze iedereen vinden. Dan komt Mang aan lopen. Ze is het met Mowgli en Shanti eens dat iedereen in de jungle er mag zijn om wie hij is.
  • De scouts ontdekken hoe verschillend iedereen is. Of misschien toch minder verschillend dan gedacht? Het spel 'Ik ben de enige' draait om het kenbaar maken dat je soms het gevoel hebt dat je ergens alleen/de enige in bent. Maar dat dat lang niet altijd zo is!
  • Iedereen voelt zich gewaardeerd binnen de explorers. Het is de bedoeling dat de leden uit de groep elkaar een kaartje gaan sturen waarin zij iets leuks, positiefs en/of liefs aan de persoon schrijven die het kaartje zal ontvangen.
  • Gender is een van die dingen die iedereen denkt te begrijpen, maar de meeste mensen doen dat niet. Gender is niet binair. Het is niet het een of het ander. In veel gevallen is het beide. Een beetje van dit, een vleugje van dat.

Deze speltips zijn geschreven door Team Rainbow Scouting.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij draagt bij aan kwaliteit!
Opleider Scouting Academy Support (Noord Holland)
 
Tot in de puntjes geregeld
Hoofd Logistiek Europese Conferentie 2022
 
Shoppen voor informatie en verdieping
Teamleider workshops Scout-In21
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram