Jouw Scouts Online-lidnummer is:  • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 14, februari 2021
World Thinking Day 22 februari ��
World Thinking Day is in aantocht. Op maandag 22 februari denken we aan al onze 'fellow' scouts, in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Stuur jij een kaartje naar bekenden in het buitenland, of scouts die je al een tijdje niet gesproken hebt? Juist in deze tijd is een kaartje versturen én ontvangen heel erg leuk. Kijk bij ScoutShop via Lees Meer! of koop een kaartje bij jouw lokale boekwinkel ✉️ .

Lees meer!
delen op
UBO: Ultimate Beneficial Owner
Op 23 juni 2020 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel tot implementatie van het UBO-register aangenomen. Rechtspersonen, ook stichtingen en verenigingen binnen Scouting moeten zelf hun UBO’s registreren bij het UBO-register, dat wordt beheerd door de Kamer van Koophandel (KvK). In het informatieblad lees je wat dit is, hoe dit werkt en wat je moet doen.
Lees meer!
delen op
VOG: veiligheid e-Herkenning van niveau 1 naar niveau 3
Komende zomer treedt de Wet Digitale Overheid in werking. De overheid gaat veel meer via de digitale weg delen. Dat houdt ook in dat bestaande technieken en veiligheidsmaatregelen om met de overheid in contact te komen (en te blijven) naar een hoger beveiligingsniveau worden getild. Een van de maatregelen is dat inloggen met e-Herkenningsmiddel niveau 1, geheel komt te vervallen. Met deze FAQ willen wij je vooraf en op tijd informeren, zodat je voor jouw groep of regio het nieuwe e-Herkenningsmiddel op niveau 3 (EH3) op tijd kan regelen. Het infoblad 'FAQ-e-Herkenningsmiddel-niveau-3' vind je op de VOG-pagina.
Lees meer!
delen op
Conscribo workshop terugkijken
Afgelopen zaterdag gaf Mathijs van Conscribo voor penningmeesters een online workshop boekhouden. Dit ging over boekhouden in het algemeen en het voeren van een administratie met gebruik van Scouts Online in combinatie met Conscribo. De 72 aanwezige deelnemers deden actief mee, kregen een hoop informatie en vragen beantwoord. Op https://www.conscribo.nl/scouting vind je informatie over de samenwerking, workshops, en de presentatie van zaterdag (onderaan pagina). Na deze geslaagde workshop en enthousiaste reacties van zowel Conscribo gebruikers als gebruikers van andere boekhoudsystemen organiseert Conscribo weer een workshop in juni!
Lees meer!
delen op
Naambandje Jantje Beton collecte 2021
Naambandje Jantje Beton collecte 2021
Naambandje voor de Jantje Beton collecte van 2021. Gebruik het als bedankje én ter stimulans aan je collectanten. Je bestelt het naambandje bij ScoutShop. Eenmalige oplage dus op=op.
Nu voor 0,50
Bestel nu
delen op
 
Een uitdaging bij de Nationale Jeugdraad (NJR)
De Nationale Jeugdraad is op zoek naar nieuwe bestuursleden! Scouting Nederland is al sinds de oprichting lid van de NJR. De NJR vertegenwoordigt jongeren in politiek en bestuurlijk Den Haag en heeft invloed op internationaal, nationaal en lokaal beleid over en voor jongeren. Als bestuurslid maak je impact op het leven van duizenden jongeren, in Nederland en daarbuiten. Dit is de perfecte kans voor een jonge ambitieuze scout om het Scoutinggeluid te laten horen bij beleidsmakers en daarnaast veel te leren over lobbyen en jongerenbeleid! Voor meer informatie over de verschillende functies ga je naar de site van de NJR. Solliciteren kan t/m 28 maart.
Lees meer!
delen op
1937 Jamboree monument hersteld
Het monument in Vogelenzang ter ere van de Jamboree in 1937 kon wel weer een onderhoudsbeurt gebruiken. De klusgroep van de Haarlem Jamborette en Regio Haarlem heeft met plezier aan het herstel gewerkt! Het duurde door de coronamaatregelen wat langer, maar het monument staat weer strak in de lak. Heb jij het monument bij Vogelenzang al een keer in het echt gezien?
Lees meer!
delen op
Groepsvoordeel
Het hele jaar door kun je als Scoutinggroep/-organisatie profiteren van speciale kortingen en faciliteiten. Maak gebruik van de afspraken die Scouting Nederland maakt met diverse leveranciers en organisaties. Van het huren van toilet-units (Boels) voor je activiteit of zomerkamp tot kamperen op z’n scouts (Labelterreinen) en sponsorinkomsten ontvangen bij online aankopen (Sponsorkliks). Er komen geregeld extra mogelijkheden bij. Dus houd het ook de aankomende maanden in de gaten.
Lees meer!
delen op
Speltips: met water op het droge
Ook in de winter zijn waterscouts druk in de weer met de boten en het water waarin de schepen liggen. Maar ook al liggen de boten op het droge, er zijn toch vele leuke activiteiten te doen!

  • Stuiter zit bij Keet en Fleur Kleur thuis en vertelt enthousiast dat ze een mooi verhaal heeft gehoord over een octopus, die leeft in een mooie onderwaterwereld. Keet Kleur stelt voor een mooie octopus maken.
  • Mowgli en Shanti zitten bij de Nishaani plaats en zien de haven van de Kanyerivier. Ze vinden het jammer dat het nu winter is en er niet gevaren kan worden. Laten we de haven samen met een stuk rivier namaken van Lego.
  • Een lelievlet heeft een identiteit in de vorm van een zeilnummer en een naam. Je ploeg heeft ook een identiteit, die ook bij de lelievlet hoort. Een mooie manier om dat te laten zien is een dekschildering.
  • In sommige situaties hang je een bol of vlag op je schip, om aan te duiden dat er iets aan de hand is. Je kunt deze natuurlijk kopen, maar ook zelf maken. Dan is je schip weer klaar voor het vaarseizoen.
  • De roverscouts creëeren een film over een zeeslag. Hierbij heeft elke persoon een rol die past bij zijn vaardigheid. Als afsluiting worden alle stukjes film aan elkaar geplaatst en vertoond.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij faciliteert de communicatie in het Engels
Hoofd Communicatie Europese Conferentie 2022
 
Waardestromen op waarde schatten
Lid Landelijk team Cashmanagement
 
Jij brengt een eind aan onenigheid
Teamlid kernteam bemiddelen
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram