Wegwijzer voor de berekening en inning van de landelijke en regionale contributie. • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
februari 2021
Contributie 2021
Beste penningmeester, 

In april wordt de contributienota voor jouw Scoutinggroep of -organisatie voor 2021 opgemaakt, je ontvangt daarover in maart bericht. Jullie contributie aan de landelijke organisatie wordt vastgesteld op basis van het aantal leden, dat vervolgens aan jullie contributie betaalt. Met deze brief geven we je graag wat meer achtergrondinformatie en roepen we je op je gegevens te controleren. 

Contributie in coronatijd
Vanaf vorig jaar worden we geconfronteerd met de gevolgen van corona voor onze Scoutingactiviteiten. Het is geweldig om te zien hoe onze vrijwilligers zich op alle niveaus hebben ingezet, ondanks de beperkingen, voor zinvolle en gave activiteiten voor onze jeugdleden. Het is anders dan we gewend waren maar juist in deze tijd is Scouting van onschatbare waarde voor kinderen en jongeren. Mocht bij jullie een ongemakkelijk gevoel bestaan om ledencontributie te vragen in deze crisistijd, weet dat wat we met elkaar doen juist heel bijzonder en waardevol is. Daarnaast lopen, niet alleen lokaal maar ook regionaal en landelijk, veel vaste lasten door en lid zijn van een vereniging betekent dat we in goede én slechte tijden samen de schouders er onder zetten. We blijven ons inzetten in gesprekken met overheden om de gevolgen van het coronavirus voor Scouting zo beperkt mogelijk te houden en volgen de ontwikkelingen op de voet. Gelukkig mogen we nu weer opkomsten draaien met kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. We hebben goede hoop dat het zomerkamp doorgaat en dat we na de zomer weer op alle fronten normaal kunnen draaien. We adviseren om richting ouders hier ook iets over te communiceren.  

Gegevens controleren
Let op: op het moment van versturen van onze vorige contributiemail op 17 februari stonden de gegevens in Scouts Online nog niet juist weergegeven. Die mail kun je als niet verzonden beschouwen, inmiddels zouden alle cijfers moeten kloppen.
Om de hoogte van de contributie voor jouw groep of organisatie te kunnen vaststellen vragen we je om uiterlijk 15 maart de gegevens te controleren in Scouts Online. Voor het aantal leden gaan we uit van het gemiddelde aantal leden van 2020 zoals in Scouts Online geregistreerd. Kijk ook even naar de wijze van betaling die voor je groep of organisatie staat ingesteld. Als bijlage bij deze mail vind je meer informatie over de berekening en hoe je deze online kunt bekijken.   

Wat Scouting Nederland te bieden heeft
Het lijkt ons goed om in dit licht ook te wijzen op wat je als groep/organisatie en lid krijgt voor je contributie aan Scouting Nederland. Naast de gangbare voordelen in dit document, denk ik dat de meerwaarde van een grote vereniging in deze tijd van crisis voor iedereen op een andere manier duidelijk werd. Hoe navigeren we samen door de crisis? Met duidelijke richtlijnen en gezamenlijke protocollen, maar ook met lobby richting de overheid die ons veel voordeel heeft opgeleverd, zijn we samen veel sterker dan alleen. 

We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd maar als je toch vragen hebt, stuur die dan naar het landelijk team financiën via financien@scouting.nl

Met vriendelijke groet,
Scouting Nederland 

Fedde Boersma 
Directeur 
Download wegwijzer
Dit bericht is verzonden aan penningmeesters.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram