scout, we kunnen weer naar buiten! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
februari 2021
Weer naar buiten met Scouting!
Het zijn nog steeds rare tijden in de wereld. Gelukkig mogen we met Scouting sinds kort weer bij elkaar komen en zijn basisscholen weer open. Dat is fijn! Helaas is het nog niet zo dat alle Scoutingevenementen dit jaar weer door kunnen gaan. Omdat we liever kijken naar wat er wel kan dan naar wat er niet kan, heeft Scouting Nederland een aantal gave activiteiten georganiseerd die ondanks de geldende coronamaatregelen wél gewoon door kunnen gaan. We zien in Nederland dat er veel jongeren zijn die het nog moeilijk hebben in de lockdown. Ook voor deze jongeren wil Scouting er graag zijn en daarin doen we ook een oproep aan jou: heb oog voor elkaar. Kun je iets voor een ander doen? Pak dat dan op. Samen komen we hier doorheen!
 
In onderstaande e-mail heeft Scouting Nederland alle gave activiteiten verzameld die jij als scout nu nog wel kunt doen naast je reguliere opkomsten. Zo hoef je Scouting nooit te missen!
Save the date: 'Weer naar buiten!' met Pasen
Ieder jaar is het Paasweekend hét moment om weer naar buiten te gaan bij Scouting. Gave activiteiten doen tijdens de HIT of lekker bij je eigen Scoutinggroep. Ook dit jaar maken we er een fantastisch weekend van met tientallen activiteiten die je thuis of op Scouting kunt doen! Tijdens het ‘Weer naar buiten!’-weekend kun je als scout individueel, met je gezin of met (een deel van) je speltak buiten op avontuur en kiezen uit één van de vele activiteiten die we landelijk aanbieden. De activiteiten zijn zeer binnenkort te vinden via www.thuisopavontuur.nl. Mis het niet en blok het Paasweekend dus NU in je agenda, want samen gaan we Weer naar buiten!
Lees meer!
Vragenlijst: wat vinden Scoutingleden van de coronatijd?
Scouting wil graag weten hoe het  in coronatijd  gaat met haar jeugdleden . Zo kunnen we ook richting de overheid laten weten wat voor jou belangrijk is. Fijn dat je deze  enquête wilt invullen, doe je het samen met je ouders?  Het kost je ongeveer  5 minuten en d e antwoorden blijven anoniem.
Vul in!
Knutselwedstrijd: maak je lockdownmaatje
Op thuisopavontuur.nl staan de allerleukste (Scouting)activiteiten die jij thuis of met je vriendjes kunt ondernemen, ook buiten de opkomsten om. Neem er maar eens een kijkje op, er staan al heel veel activiteiten online! Eén activiteit lichten we graag uit: de knutselwedstrijd. Na het succes van vorig jaar, komt Scouting namelijk met een nieuwe uitdaging: maak een zo creatief mogelijk lockdownmaatje. Knutsel, naai of bak, pionier, knip of plak hét maatje dat jou door de lockdown kan helpen. Dat kan een écht maatje zijn die je kent, maar mag ook een fantastiemaatje zijn. Niets is te gek, zo lang je je creativiteit maar laat spreken.
Lees meer!
Buitenspeelactiviteiten bij ScoutShop
Wil je ook thuis lekker met Scouting bezig zijn? Bij ScoutShop vind je heel veel gave spelletjes en activiteiten die je thuis kan doen. Leuk en leerzaam en zo kan je óók thuis met Scouting bezig zijn. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van vuur maken met een firesteel, de natuur ontdekken met natuurexperimenten, het maken van een insectenhotel of het maken van mega zeepbellen.

Deze en meer tips lees je in de blog 'Tips voor thuis' met activiteiten die je thuis kan doen. 
Speltips
delen op
ScoutCraften wanneer je geen Scouting hebt
Vorig jaar lanceerde Scouting Nederland haar eigen Minecraftserver: ScoutCraft! ScoutCraft is dé Minecraft-server voor de leden van Scouting Nederland én voor je vrienden en vriendinnen. In ScoutCraft is het mogelijk om te spelen, te leren en samen te werken. Alles wat je ook tijdens de opkomst kunt doen én meer. Gewoon lekker vanuit huis! Bouw je clubhuis na, maak prachtige bouwwerken en laat je vrienden kennis maken met Scouting! ScoutCraft bestaat nog steeds en is er speciaal voor jou! Dus waar wacht je nog op? Ontmoet scouts uit heel Nederland en start je avontuur!
Lees meer!
Funbadge Naar buiten 2021 (stay@home)
Funbadge Naar buiten 2021 (stay@home)
Ga je met je speltak weer 'naar buiten'? Dan mag deze badge na de vele 'Stay@home' opkomsten niet ontbreken. Een mooie afsluiting van de vele thuisopkomsten en om te vieren dat we weer naar buiten mogen.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
Facebook Twitter
 
Deze eenmalige e-mail is verzonden aan alle jeugdleden van Scouting Nederland en leidinggevenden van alle speltakken.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram