Nieuwe templates, app komt eraan en weer naar buiten! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
februari 2021
Input gezocht!
Het staat altijd al helemaal onderaan de nieuwsbrief, maar dit keer brengen we het graag nogmaals bij jullie onder de aandacht: het is mogelijk om zelf input aan te leveren voor de CP communicatie nieuwsbrief. Hebben jullie iets helemaal goed voor elkaar, een vraag, of gewoon iets wat je graag wil delen met andere CP's? Laat het ons dan weten door een mail te sturen naar communicatie@scouting.nl en wellicht staat jouw content de volgende keer in de nieuwsbrief!
Een nieuw template voor je groepswebsite
Is jouw groepswebsite aan opfrissing toe? Vanaf deze maand zijn de nieuwe templates beschikbaar voor groepen. Werk je liever met Joomla of met Wordpress? Voor beiden cms-systemen zijn templates beschikbaar. De look and feel sluit aan bij de landelijke website scouting.nl. Elke groep kan er zijn eigen foto’s, kleuren en inhoud aan geven, die het eigen gezicht van de groep weergeeft. Scouting Hoogeveen is al aan de slag gegaan! Snel zelf aan de slag? Klik op Lees meer! voor de details.
Lees meer!
In contact met de pers
De kans is aanwezig dat je als contactpersoon communicatie een keer te maken krijgt met pers die je wat vragen wil stellen over bijvoorbeeld jouw Scoutinggroep, -regio of een evenement dat jullie organiseren. Om je daarbij op weg te helpen, geven we je graag wat do’s en don’ts voor als je in gesprek gaat met een journalist. Wat moet je wel doen, en wat vooral niet? Speciaal voor jullie hebben we er een infoblad over gemaakt. Klik op Lees meer! om direct naar de download te gaan.
Lees meer!
Weer naar buiten!
Ieder jaar is het Paasweekend hét moment om weer naar buiten te gaan bij Scouting. Gave activiteiten doen tijdens de HIT of lekker bij je eigen Scoutinggroep. Ook dit jaar maken we er een fantastisch weekend van met tientallen activiteiten die je thuis of op Scouting kunt doen! Tijdens het ‘Weer naar buiten!’-weekend kun je als scout individueel, met je gezin of met (een deel van) je speltak buiten op avontuur en kiezen uit één van de vele activiteiten die we landelijk aanbieden. De activiteiten zijn zeer binnenkort te vinden via www.thuisopavontuur.nl. Mis het niet en blok het Paasweekend dus NU in je agenda, want samen gaan we Weer naar buiten!
Lees meer!
ScoutingApp komt eraan!
Al maanden wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe ScoutingApp. We zijn er zo goed als zeker van dat we een waardige opvolger hebben gevonden, maar om niet tegen onaangename verrassingen aan te lopen willen we de nieuwe app nog een keer goed laten testen. Dat betekent dat een aantal CP’s, die eerder ook al met de ontwikkeling hebben meegekeken, binnenkort de mogelijkheid krijgen om de ScoutingApp in gebruik te nemen. Als die testfase voorbij is, zullen we de ScoutingApp met iedereen delen. Nog heel even geduld dus! 
We helpen je graag!
Facebookgroep contactpersonen communicatie
Naast deze nieuwsbrief, is er ook een Facebookgroep voor de contactpersonen communicatie. Inmiddels zitten er al meer dan 1000 leden in deze Facebookgroep die dagelijks heel veel tips en ideeën met elkaar delen. Daarnaast is dit een mooie manier voor Landelijk team Communicatie om snelle nieuwtjes met alle contactpersonen communicatie te delen
 
Hulp nodig?
Heb je vragen rondom je functie of worstel je met een lastige communicatiekwestie? Dan is Landelijk team Communicatie altijd bereikbaar voor jou! We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij uitdagingen die je tegenkomt in je functie.

Daarnaast ontvangen we graag ook alle goede voorbeelden die je met ons of andere CP's wil delen. Je kunt ons bereiken via communicatie@scouting.nl.
 
Alle info voor CP's
 
Deze mail is verstuurd aan alle contactpersonen communicatie van Scouting Nederland. Deze nieuwsbrief verschijnt elke laatste vrijdag van de maand. Aanleveren van content kan via communicatie@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram