Jouw Scouts Online-lidnummer is:  • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 16, maart 2021
Landelijke Opschoondag 20 maart
Zet jouw groep zich in voor een schone buurt? Zaterdag 20 maart is de Landelijke Opschoondag. Maak met de speltak een ommetje in de directe omgeving van je Scoutingterrein en prik papiertjes, blikjes en verpakkingen. Zorg Vul die vuilniszak en laat de omgeving een beetje mooier achter. Draag je Scoutfit voor de herkenbaarheid als vereniging en laat zien dat jullie een steentje bijdragen aan een betere leefomgeving, uiteraard let je hierbij op dat je op gepaste afstand blijft van buurtbewoners. Helemaal passend bij de activiteitengebieden Buitenleven en Samenleving. 

Lees meer!
delen op
Weer naar buiten! Powered by HIT
Ieder jaar is het Paasweekend hét moment om weer naar buiten te gaan bij Scouting. Tijdens het ‘Weer naar buiten!’-weekend kun je als individu, met je gezin of met (een deel van) je speltak buiten op avontuur en kiezen uit één van de vele activiteiten die we landelijk aanbieden. De activiteiten kun je NU vinden via  https://thuisopavontuur.nl/weernaarbuiten. Mis het niet en blok het Paasweekend dus in je agenda, want samen gaan we Weer naar buiten! Ondanks dat de HIT niet doorgaat op de vertrouwde HIT-locaties, maken we er ook dit jaar een fantastisch weekend van, met tientallen activiteiten die je thuis of op Scouting kunt doen!
Facebook event!
delen op
NIEUW bij ScoutShop PL en APL bandje
NIEUW bij ScoutShop PL en APL bandje
Witte bandjes voor op de ScoutFit van de PL en APL. Deze horen op de linkerborstzak van de blouse, één bandje voor de APL. Word je (later) PL? Dan komt er een tweede bandje bij.
Nu voor 0,70
Bestel nu
delen op
 
Stemmen in een clubhuis
Het clubhuis van Scouting Starrenburg in Rotterdam is voor het eerst een stembureau tijdens deze Tweede Kamerverkiezingen. Hoe bereidt de groep zich voor op deze klus? We vroegen voorzitter Edwin van Putten het hemd van het lijf!
Lees meer!
delen op
NIEUW bij ScoutShop Dutch Oven - 50 heerlijke vuurpotrecepten
NIEUW bij ScoutShop Dutch Oven - 50 heerlijke vuurpotrecepten
Dit boek bevat basisinformatie over hoe de Dutch Oven te gebruiken en onderhouden én professionele tips om te grillen, koken, braden, smoren, roken en bakken op het vuur! Aangevuld met 50 geniale recepten voor de Dutch Oven.
Nu voor 16,95
Bestel nu
delen op
 
Webinar over WBTR 24 maart
Meer weten over de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) en het stappenplan? IVBB houdt voor Scoutingorganisaties een gratis webinar op 24 maart om 19.00 uur. In drie kwartier vertellen de experts over de wet zelf en hoe het stappenplan werkt. Klik op Lees Meer! om je te registreren voor deze avond. Kijk ook af en toe op onze infopagina scouting.nl/wbtr voor nieuwe informatie, zoals aangepaste modelstatuten of veelgestelde vragen.
Aanmelden webinar
delen op
VOG: e-Herkenning 1 vervalt definitief per 1 juli 2021
Al enkele keren hebben we je op de hoogte gesteld dat de overheid het gebruik van e-Herkenning met het niveau 1, gaat stoppen. Je hebt nog drie maanden om je e-Herkenningsmiddel te upgraden naar e-Herkenning niveau 3. Je bent hier ook van op de hoogte gebracht door de organisatie waar je het e-Herkenningsmiddel hebt aangevraagd. Let op, een e-Herkenning 3 is persoonsgebonden.
Lees meer!
delen op
Module 2 online aanbieden
Wil je als trainer een voorbeeld hoe je module 2 voor bever-/welp-/scoutsleiding online kunt aanbieden? Kijk dan op de methodiekenbank. Module 2 is nu in een online jasje gestoken. Hierin vind je meerdere methodieken die je kunt inzetten bij een online training. Het landelijk trainingsteam van Scouting Academy is ondertussen bezig om ook andere modules om te bouwen naar een digitale variant. Als er weer eentje gereed is dan laten we je dit weer weten. 
Lees meer!
delen op
Traject Bestuursontwikkeling
Voor groepsbesturen bestaat, ook in deze tijd, de mogelijkheid om je bestuurskracht te vergroten. Door het bijwonen van een online bestuurscafé in je eigen regio of  buurregio, blijf je op de hoogte van ontwikkelingen. Ervaringen uitwisselen blijkt ook effectief en leuk, nu tijd en afstand met online café's geen probleem zijn. Heb je meer interesse in een traject bestuursontwikkeling?
Lees meer!
delen op
Koningsdag 2021
Alle kinderen (4–12 jaar) in Nederland spelen op Koningsdag 27 april om 10.00 uur buiten. Voor de deur, in de speeltuin of in de wijk. Doen jouw leden ook mee? Je kunt op twee manieren bijdragen om van Koningsdag een feestje te maken: breng deze oproep om buiten te spelen op 27 april om 10.00 uur, onder de aandacht van jouw jeugdleden en/of organiseer om 10.00 uur een leuke activiteit in jouw gemeente. Zo maak je Scouting direct zichtbaar voor nieuwe leden en help je jouw gemeente om van Koningsdag een feest te maken. Zoek contact met jouw lokale Oranjevereniging om samen op te trekken.
Lees meer!
delen op
Nationale Vrijwilligersprijzen
Bedank je vrijwilliger(s) met een vrijwilligersprijs van Vereniging NOV. Iedereen in Nederland die aan vrijwilligerswerk doet, komt daarnaast in aanmerking voor de Vriendenloterij Passieprijs. Ken jij iemand van wie jij vindt dat hij of zij de Passieprijs moet winnen? Sla twee vliegen in één klap: bedank diegene met een vlogje en nomineer deze speciale vrijwilliger automatisch voor de Passieprijs. Uit alle inzendingen worden 350 passionele vrijwilligers geloot die elk € 250,- winnen.
Lees meer!
delen op
Speltips: op reis naar Zuid-Korea
In 2023 word de World Scout Jamboree gehouden in Zuid-Korea. Om kennis te maken gaan alle speltakken alvast op reis naar dit mooie land.

  • Sterre en Steven zijn langs de 3000 eilanden van Zuid-Korea geweest. Dat was wel handig met hun boot. Ze zijn soms ook over land gereisd. Dat ging via bruggetjes, loopplanken en grote sprongen.
  • Mowgli en Shanti zijn bij de Emaarate Ruïne en vinden daar Chil met een brief met rare tekens erop. De tekens zijn de letters van het alfabet van Zuid-Korea, Chil gaat met de welpen de brief leren lezen.
  • De scouts gaan onderzoeken wat de verschillen zijn tussen Nederland en Zuid-Korea. Zowel qua cultuur zijn er verschillen tussen beiden landen, net zoals op Scoutinggebied. Met deze activiteit kunnen ze het basisinsigne Internationaal halen.
  • Yoga is in Zuid-Korea erg populair, elke dag staan er grote groepen mensen yoga te beoefenen in het park. De explorers beoefenen yoga met een twist.
  • Visballetjes, dungesneden vlees, groente en noedels: in Zuid-Korea dompelen ze hun favo ingrediënten onder in de gloeiendhete bouillon, om ze er daarna weer uit te gaan vissen. Hotpotten, heet deze manier van koken.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Stuur jij onze verkennende scouts naar internationale meetings?
HRM’er internationaal seminarteam
 
Iedereen komt samen bij jou
Hoofd Centrale Markt Nawaka 2022
 
Benoem de Medewerker van de Dag!
HRM medewerker Nawaka 2022
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram