Deadline magazine, CP-borrel en vrijwilligersprijzen! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
maart 2021
Psst, er zit iets leuks aan te komen!
Oke, we mogen er eigenlijk nog niets over zeggen, maar we zijn zo enthousiast! Eind mei gaat er namelijk iets heel leuks gebeuren: een verrassing en bedankje voor alle Scoutingvrijwilligers in Nederland die afgelopen jaar tijdens de coronamaatregelen keihard hebben doorgewerkt om alle jeugdleden een geweldige tijd te bezorgen. Wat en hoe? Dat maken we dinsdag in @-scout bekend. Mis het niet!
Tick tock... Deadline in aantocht!
De deadline van het magazine komt langzaam weer in zicht. Je hebt nog even de tijd, maar vergeet niet al je vrijwilligers te motiveren voor het aanleveren van toffe content zodat jullie pagina's er straks weer uitspringen.
Naar portal!
CP-borrel gaat doorrrr!
Slechts twee jaar geleden zagen we jullie op Scout-In19 tijdens de enige echte CP communicatieborrel en maakten we deze foto. Helaas gaat Scout-In21 vanwege de geldende coronamaatregelen niet door, maar dat betekent niet dat we geen borrel kunnen organiseren! Daarom nodigen we jullie bij deze allemaal uit voor de online CP communicatieborrel op zaterdag 18 september om 19:00 uur. Zo kunnen we elkaar toch nog even spreken, ondanks dat we geen Scout-In kunnen vieren samen. Blok hem dus vast in je agenda, dan volgt er later meer informatie!
Nationale Vrijwilligersprijzen: nomineer jouw vrijwilligers!
Oproep speciaal voor jullie: het kost je een kwartier. Maak een filmpje van 1 minuut van een vrijwilliger in jouw groep en stuur hem in voor Nationale Vrijwilligersprijs. Gewoon met je smartphone. Jij zegt iets, hij/zij zegt iets. Klaar! Kies een vrijwilliger die bijvoorbeeld nog nooit een opkomst heeft gemist. Of omdat hij of zij een leuk initiatief nam. Wij kunnen natuurlijk niet ontbreken! Insturen kan tot 1 mei. Hier is de link. Veel plezier!
Lees meer!
Gaan jullie ook weer naar buiten?
In de vorige nieuwsbrief hebben we het al even aangestipt: dit jaar staat het Paasweekend helemaal in het thema van Weer naar buiten! Verschillende HIT-onderdelen hebben activiteiten aangeboden op thuisopavontuur.nl/weernaarbuiten waar je met je groep, speltak of individueel aan kunt deelnemen. Doen jullie als groep mee? Of gaat jullie welpenspeltak allemaal in de woonkamer kamperen? Laat het dan weten aan de lokale media en laat zo zien dat Scouting ook in deze tijden gewoon doorgaat!
In de schijnwerpers!
Elke maand zien we de leukste persberichten voorbij komen in onze nieuwsfeed en in de Facebookgroep van de contactpersonen communicatie. In deze nieuwe maandelijkse rubriek zetten we elke maand één van deze nieuwsberichten in de schijnwerpers. Een bericht waarvan we een glimlach op ons gezicht kregen :)

Deze maand: Maandag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Dit jaar was het thema ‘Invloed met Impact’. Om te laten zien dat iedere vrouw op haar eigen manier invloed heeft, zijn twintig Zoetermeerse vrouwen prachtig en krachtig gefotografeerd. Zo ook Femke Boerkamp, voorzitter van Scoutinggroep John McCormick. Een prachtige manier om Scouting via deze weg onder de aandacht te brengen!

Ook kans maken om jouw bericht hier terug te zien? Deel je mediamoment dan in de Facebookgroep van de contactpersonen communicatie en wie weet staat volgende maand jouw bericht in de schijnwerpers!
Lees meer!
We helpen graag!
Facebookgroep contactpersonen communicatie
Naast deze nieuwsbrief, is er ook een Facebookgroep voor de contactpersonen communicatie. Inmiddels zitten er al meer dan 1000 leden in deze Facebookgroep die dagelijks heel veel tips en ideeën met elkaar delen. Daarnaast is dit een mooie manier voor Landelijk team Communicatie om snelle nieuwtjes met alle contactpersonen communicatie te delen.
 
Hulp nodig?
Heb je vragen rondom je functie of worstel je met een lastige communicatiekwestie? Dan is Landelijk team Communicatie altijd bereikbaar voor jou! We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij uitdagingen die je tegenkomt in je functie.

Daarnaast ontvangen we graag ook alle goede voorbeelden die je met ons of andere CP's wil delen. Je kunt ons bereiken via communicatie@scouting.nl.
 
Alle info voor CP's
 
Deze mail is verstuurd aan alle contactpersonen communicatie van Scouting Nederland. Deze nieuwsbrief verschijnt elke laatste vrijdag van de maand. Aanleveren van content kan via communicatie@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram