Jouw Scouts Online-lidnummer is:  • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 17, maart 2021
#ScoutOn 2021: met afstand het leukste Scoutingfeestje van het jaar!
Stop met wat je aan het doen bent! Het is tijd om zaterdagavond 29 mei te blokkeren in je agenda. Waarom? Dan is #ScoutOn 2021! #ScoutOn 2021 is met afstand het leukste Scoutingfeestje van het jaar. Tijdens deze gratis livestream trakteren we je op 29 mei 2021 van 20.00 tot 22.00 uur op een avondvullend programma, die je gewoon vanaf je luie stoel of je clubhuis kunt volgen, zolang je er maar een kampvuurtje bij maakt. Samen met je team of Scoutingvrienden. Zo genieten we met alle vrijwilligers in Nederland tóch samen van een feestje. Meer informatie volgt snel, maar blokkeer deze avond nú alvast in je agenda, zodat je zeker weet dat je niets hoeft te missen.

Lees meer!
delen op
Gezocht: beste leidingteam voor #ScoutOn awards!
Dit jaar gaan we op zoek naar het beste leidingteam voor een eenmalige uitreiking van de #ScoutOn awards. We zoeken dat éne leidingteam dat zich niet heeft laten stoppen door alle lockdowns en coronamaatregelen van het afgelopen jaar. Die altijd door zijn gegaan en de leukste en creatiefste programma’s hebben bedacht én uitgevoerd voor hun jeugdleden. Ken jij zo’n leidingteam en ben je zelf een bestuurslid, jeugdlid of ouder? Bedenk dan alvast hoe jij hen wil nomineren. Vanaf dinsdag 13 april gaat de inschrijving open voor de nominaties. Overleg dus vast met andere ouders, je medebestuursleden of je medejeugdleden en zorg dat jij vanaf 13 april klaar zit om jouw leidingteam te nomineren.
Lees meer!
delen op
April is besturenmaand bij Scouting!
Scoutingbesturen hebben een belangrijke en unieke rol in onze vereniging. De kwaliteit van bestuur & organisatie is zelfs één van de vijf succesfactoren van een groep of regio. Zo’n bestuursteam heeft grote invloed op de kwaliteit en veerkracht van een organisatie. En op een positief vrijwilligersklimaat. Alle reden dus om dat eens te benadrukken en besturen extra online instrumenten te bieden. Dat doen we in april en mei met het thema besturenmaand. Je vindt vanaf vandaag op de website van Scouting online-activiteiten om aan deel te nemen of tools voor besturen om te downloaden en te gebruiken. Alles om je bestuurskracht verder te versterken. Laat je uitdagen en doe mee!
Lees meer!
delen op
4 mei - programma beschikbaar vanaf 9 april
Op 4 mei staan veel scouts twee minuten stil. Team Vrijheid in Herdenken heeft een speciaal programma ontwikkeld om je scouts en explorers daarop voor te bereiden, zodat herdenking nog meer betekenis krijgt.
Je kunt kiezen uit zes video's met persoonlijke verhalen, die je met je scouts en explorers kunt bespreken en aan de hand van activiteiten zelf kunt beleven. Het programma zit boordevol leuke activiteiten voor een hele opkomst en thema's om over na te denken.
Lees meer!
delen op
Resultaten onderzoek jeugdleden in coronatijd
Een derde deel van de kinderen en jongeren bij Scouting tussen de 5 en 21 jaar voelt zich ‘best oke’ in coronatijd. Daar staat tegenover dat een aanzienlijk deel zich verveelt, zich vaak eenzaam voelt en zich zorgen maakt over het virus en over de toekomst. Dit blijkt uit onderzoek dat Scouting deed onder haar jeugdleden. Niet alleen kinderen in kwetsbare situaties worden dus geraakt door het coronavirus.
Lees meer!
delen op
GRATIS onderhoudsmiddel bij aankoop van Dutch Oven
Met het Paasweekend lekker naar buiten en koken met Dutch Ovens. Bij ScoutShop is vrijwel het gehele assortiment Petromax verkrijgbaar. Hét merk als het gaat om outdoor cooking.

En extra interessant om bij ScoutShop te kopen, want leden van Scouting Nederland ontvangen bij aankoop van een Petromax Dutch Oven (vanaf maat ft6) een gratis potje Dutch Oven seasoning t.w.v. € 12,95.  
Hiermee hou je je Dutch Oven in topconditie. 

Bij kleinere Dutch Ovens ontvang je een gratis Dutch Oven schraper
Lees meer!
delen op
Onderzoek groepen met scouts met een beperking
Scouting Nederland wil een vereniging zijn voor iedereen, dus ook voor scouts met een beperking. Veel vrijwilligers doen hun best om deze bijzondere groep telkens weer een aantrekkelijk en leerzaam programma aan te bieden. Voor het uitvoeren van dat vrijwilligerswerk kunnen groepen gebruik maken van ondersteuning van de regio en van de landelijke organisatie. Het is voor ons belangrijk te weten hoe deze ondersteuning wordt ervaren. Vandaar dat de teamleiders van SMB-groepen en SMB-speltakken binnenkort een uitnodiging krijgen om een vragenlijst daarover (via de e-mail) in te vullen. Deelname is van groot belang en wij hopen op jullie medewerking te kunnen rekenen. Je bent nu als voorzitter op de hoogte dat dit speelt. Mocht dit nodig zijn, dat hopen wij dat je de teamleider kunt motiveren of ondersteunen om mee te werken. Alvast bedankt!
Scoutingloterij van start
Je kunt weer geld verdienen voor jouw Scoutinggroep of speltak! De Scoutingloterij 2021 is van start gegaan en de actieperiode loopt tot en met 10 oktober. Winnen doe je eigenlijk al als jouw groep besluit mee te doen met de Nationale Scoutingloterij. Van elk verkocht lot is namelijk 60% pure winst! Een lot kost € 2,50 waarvan € 1,50 direct in de groepskas mag verdwijnen. Met de handige tips op de website lees je hoe je de loten coronaproof kunt verkopen. Daarnaast loop je geen enkel financieel risico en dat is een veilig gevoel. De loten die je niet hebt kunnen verkopen, kun je retourneren. Loten bestellen gaat eenvoudig via Scouts Online.
Lees meer!
delen op
Scouting Academy Support zoekt nieuwe opleiders
Kom jij het team van Scouting Academy in de Noord-Hollandse regio's versterken? Word opleider en ondersteun de regionale trainers en coaches in hun taken en ontwikkeling. Je fungeert als landelijk contactpersoon voor de teams, ontwikkelt en organiseert waar nodig leeractiviteiten voor de teams en je stelt (deel)competenties vast van trainers, praktijkcoaches en organisatoren. Zo draag je bij aan je eigen deskundigheid én aan die van de teams in jouw regio!
Lees meer!
delen op
Infoavond: van CWO instructeur I2 naar I3
23 april is er een informatieavond voor iedereen (groepen en admiraliteiten) die wil weten hoe je van CWO instructeur I2 naar I3 kunt komen. We gaan je uitleggen hoe je eenvoudig het portfolio in orde maakt en leggen de praktijkbeoordeling uit. De bijeenkomst wordt verzorgd vanuit Landelijk team CWO en start om 20.00 uur.
Scouts Online
delen op
Hoe los jij een conflict in je Scoutinggroep op?
Wil jij ook je vaardigheden verbeteren om te bemiddelen? Wil jij beter leren communiceren en conflicten leren oplossen? Houd dan zondagmiddag 18 april van 13.30 tot 16.00 uur vrij en doe mee met de workshops van het landelijk netwerk Bemiddelen. Onze bemiddelaars brengen eigen ervaringen in en vertellen hoe ze hun bemiddeling hebben aangepakt. Je krijgt een kijkje in de keuken van onze aanpak, wat er goed is gegaan en wat er beter kan.
Lees meer!
delen op
Nieuwe speleenheid in Scouts Online: modderscouts
Zit jouw groep in een identiteitscrisis omdat je land- en waterspeltakken hebt? Vanaf 1 september is het opgelost! We komen met een nieuwe categorie Scoutinggroepen in heel Nederland: modderscouts. Naast landscouts, waterscouts en luchtscouts is het vanaf 1 september ook mogelijk om je als Scoutinggroep te categoriseren als modderscouts. Speciaal voor alle groepen die land- en waterspeltakken hebben; zo is het direct duidelijk dat jullie van alle markten thuis zijn. Want zeg nou zelf: de beste combinatie krijg je toch als je water en land met elkaar mengt? Houd onze social kanalen in de gaten, meer informatie volgt snel.
Lees meer!
delen op
Kom in actie en meld je aan voor de Young Impact Scouting pilot!
Klaar om impact te maken? Young Impact ontwikkelt speciaal voor scoutsspeltakken een gratis kant-en-klaar programma inclusief materiaal. Al tienduizenden jongeren hebben zich dankzij Young Impact ingezet voor hun omgeving. Young Impact daagt scouts middels inspirerende werkvormen uit om met hun talent iets goeds te doen voor hun omgeving. Dit pilot programma is nu exclusief beschikbaar voor 10 Scoutinggroepen. Ook kans maken op een gratis programma voor jouw scoutsspeltak? Meld je uiterlijk op 12 april aan!
Lees meer!
delen op
Hey het is oké
Je somber voelen, angsten hebben of gespannen zijn: bijna één op de twee Nederlanders krijgt ooit te maken met een psychische aandoening. En in deze tijd van spanning en onzekerheid nemen klachten vaak toe. Toch praten we er weinig over. De mensen om wie we geven, kunnen daardoor ver weg voelen. En hoe weten we dan hoe het met iemand gaat? Bekijk de website van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor meer informatie.
Lees meer!
delen op
Speltips: Weer naar buiten!
We gaan Weer naar buiten! Ook de speltips sluiten hierbij aan. Deze keer gaan alle speltakken iets maken voor de natuur of geven iets terug:

  • Stuiter is bij Rebbel en Bas Bos en gaat samen met hen een wandeling maken door het bos. Eigenlijk zouden ze dat fijne lentegevoel wel mee naar huis willen nemen, als een mooie herinnering aan de natuur.
  • Mowgli en Shanti zitten bij de Talaab poel. Ze gaan een mooie wandeling door de jungle maken, want nu het lente is kunnen ze weer meer naar buiten. Terug bij de Talaab poel kun je met gevonden natuurproducten een leuke herinnering maken in gips.
  • De scouts worden zich bewust wat er in dit jaargetijde al te zien is rond het gebouw of omgeving (of rond het huis) in de natuur. Ze gaan op zoek naar de veranderingen die de lente met zich mee brengt.
  • In de zomermaanden hebben de vogels water nodig om te drinken en om te badderen. Als je vogels in je tuin wilt krijgen is het leuk om dit met de explorers te realiseren met een zelfgemaakte waterbak, gemaakt van koolbladeren en cement.
  • De natuur om ons heen in Nederland is van groot belang. Staatsbosbeheer zet zich daarom in voor de 3 B’s: beschermen, beleven en benutten. Hiervoor zijn vrijwilligers/roverscouts vrijwel altijd welkom die de boswachter helpen bij het beheer van de natuurgebieden.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij draagt bij aan de deskundigheid van de regio-organisator!
Trainer voor de training voor regio-organisatoren
 
Jij bevindt je niet in de zendmast, maar juist tussen de mensen
HRM'er JOTA-JOTI
 
Draag jij met jouw CRM-kennis bij aan het onderhouden van contacten?
CRM specialist
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram