Waarderingstekens 2 jaar! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
april 2021
Waarderingstekens 2 jaar!
Beste scout,

Edelherten, wolven, vossen en oehoes, sinds 2 jaar dierennamen die binnen Scouting een andere betekenis gekregen hebben. Na een evaluatie van ons oude waarderingssysteem en een besluit in de landelijke raad ging op 2 april 2019, het nieuwe waarderingssysteem van start. Jullie hebben daarbij, in je verschillende rollen, een belangrijke bijdrage geleverd. Of het nu gaat om het beoordelen in de IBW’s en LBW, het bieden van de technische ondersteuning of het afhandelen van de aanvragen, zonder jullie inzet was het introduceren van het nieuwe systeem niet zo’n succes geweest. 

Waarderen van vrijwilligers vinden we binnen Scouting belangrijk en de waarderingstekens zijn hiervoor één van de hulpmiddelen. Ondertussen zijn 188 Vossen, 95 Oehoe's, 36 Edelherten en 2 Zilveren Wolven uitgereikt! Een geweldige prestatie, mede door jullie inzet.  

Maar we zijn er nog niet! Terwijl het in sommige IBW’s goed gaat, worstelen anderen met het uitoefenen van hun taak en hun bezetting. We hopen dat jullie, samen met je regio’s, de komende tijd in staat zijn de bezetting op orde te krijgen zodat we nog meer vrijwilligers in het zonnetje kunnen zetten. 

Vrijwilliger bij Scouting. Goed bezig! 

Jaap Boot
Voorzitter Scouting Nederland

Klaas Kok
Voorzitter Landelijke beoordelingscommissie waarderingstekens 
Dit bericht is verzonden naar leden van de IBW's, LBW, regiovoorzitters en anderen die betrokken zijn bij de waarderingstekens. 
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram