Jouw Scouts Online-lidnummer is:  • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 18, april 2021
Besturenmaand bij Scouting!
Je vindt van alles op de webpagina Besturenmaand om je (groeps-)bestuurskracht te versterken! Vanaf half april staan er nog vijf online activiteiten op de planning waaraan je kosteloos kan deelnemen. Ook in mei kun je nog aan de slag tijdens twee interactieve proeverijen voor groepsbestuurders.

15 april – Webinar 'Besturen en lobby'en bij (gemeentelijke) overheden'
16 april – Jonge bestuurdersborrel
20 april – Proeverij ‘5 rollen van een STER-bestuur’
22 april – Webinar 'Besturen bij calamiteiten'
29 april – Webinar 'Gezonde ledenontwikkeling'

Lees meer!
delen op
#ScoutOn 2021: meld je nu aan!
#ScoutOn 2021 is met afstand het leukste Scoutingfeestje van het jaar! Tijdens deze gratis livestream trakteren we je op 29 mei 2021 van 20.00 - 22.00 uur op een avondvullend programma, dat je gewoon vanaf je luie stoel of je clubhuis kunt volgen, zolang je er maar een kampvuurtje bij maakt. Samen met je team of Scoutingvrienden. Zo genieten we met alle vrijwilligers in Nederland tóch samen van een feestje. Je kunt je vanaf nu aanmelden dus wacht niet langer en scoor je gratis ticket!
Aanmelden!
delen op
Topverkoper 2021
Topverkoper 2021
Organiseer jij binnen jouw groep een eigen verkoopactie? Deze badge is een mooie beloning voor degene die het meeste heeft opgehaald. Het motiveert (jeugd)leden goed hun best te doen en draagt dus bij aan een hogere opbrengst.
Nu voor 2,50
Bestel nu
delen op
 
#ScoutOn awards: beste en leukste leidingteam gezocht!
Gezocht: dat éne leidingteam dat zich niet heeft laten stoppen door alle lockdowns en coronamaatregelen van het afgelopen jaar. Dat altijd door is gegaan en de leukste en creatiefste programma’s heeft bedacht, of iets heel anders bijzonders hebben neergezet. Kortom: we zoeken het leukste en beste leidingteam van het jaar voor een eenmalige uitreiking van de #ScoutOn awards. En wat winnen ze dan? Natuurlijk een geweldige award om mee naar huis te nemen, maar dat is nog niet alles. De drie leidingteams met de meeste stemmen worden uitgenodigd om als publiek op locatie aanwezig te zijn bij #ScoutOn 2021. Tijdens de livestream zullen we dan de uiteindelijke winnaar bekend maken. Ken jij zo’n leidingteam? En ben je zelf bestuurslid, jeugdlid of ouder? Nomineer het leidingteam dan nu via de website van #ScoutOn!
Lees meer!
delen op
Nieuw tijdelijk insigne: Weer naar buiten
Na een jaar vol lockdowns en thuisopkomsten gaan we eindelijk weer naar buiten! Speciaal voor deze gelegenheid is er een tijdelijk insigne 'Weer naar buiten' ontworpen waar je dit voorjaar aan kunt werken. Overleven in, met en van de natuur staan hierin centraal.
Lees meer!
delen op
NIEUW bij ScoutShop Admiraliteitsbadge 18 De Hanze
NIEUW bij ScoutShop Admiraliteitsbadge 18 De Hanze
De officiële badge van Admiraliteit 18: De Hanze. Deze is naast verkrijgbaar bij ScoutShop Zwolle nu ook online te bestellen.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
NIEUW bij ScoutShop Regiobadge Overijsselse Vechtstreek
NIEUW bij ScoutShop Regiobadge Overijsselse Vechtstreek
De officiële regiobadge van Regio Overijsselse Vechtstreek is naast verkrijgbaar bij ScoutShop Zwolle nu ook online te bestellen.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
Regiobadge Regio Lek- en IJsselstreek
Regiobadge Regio Lek- en IJsselstreek
De officiële badge van de Regio Lek- en IJsselstreek. Online verkrijgbaar bij ScoutShop en in de winkel in Rotterdam.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
Regiobadge Regio Noord-Veluwe Flevoland
Regiobadge Regio Noord-Veluwe Flevoland
Verkrijgbaar bij ScoutShop: de officiële badge voor de regio Noord-Veluwe Flevoland
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
Regiobadge Regio Zuidoost-Brabant
Regiobadge Regio Zuidoost-Brabant
Verkrijgbaar bij ScoutShop: de officiele badge voor de Regio Zuidoost-Brabant.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
Regiobadge Admiraliteit Rijnland
Regiobadge Admiraliteit Rijnland
Verkrijgbaar bij ScoutShop: de officiële badge van Admiraliteit 4: Rijnland.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
Herdenkingschallenge met je groep
Team Vrijheid in Herdenken heeft een speciaal programma ontwikkeld om je scouts en explorers op 4 mei voor te bereiden, zodat herdenken nog meer betekenis krijgt. Je kunt kiezen uit zes video’s met persoonlijke verhalen als gespreksstarter en aan de hand van activiteiten deze verhalen zelf te beleven. Leuke activiteiten voor een hele opkomst en thema’s om over na te denken.
Lees meer!
delen op
Hoe herdenkt jouw groep?
Op 4 mei staan veel scouts twee minuten stil. Hoe herdenkt jouw groep? Geef het door! Dat helpt ons om inzicht te krijgen en het programma-aanbod daarop af te stemmen.
Geef het door
delen op
Onderzoek onder landelijk vrijwilligers
In 2020 is een onderzoek onder alle landelijk vrijwilligers gedaan naar de tevredenheid over het beleid vrijwillige inzet. Op 21 april wordt er met de landelijke teams verder gewerkt aan een actieplan om op basis van dit onderzoek het beleid beter bij de wensen van de landelijke vrijwilligers aan te laten sluiten. Heb je vragen, check dan bij je teamcoördinator, vrijwilligerscoördinator of Landelijk team HRM via hrm@scouting.nl.
Resultaten
delen op
Funbadge Naar buiten 2021 (stay@home)
Funbadge Naar buiten 2021 (stay@home)
Afgelopen Paasweekend met jouw speltak weer 'naar buiten' gegaan? Of heb jezelf (met je gezin) buiten avonturen beleefd? Dan mag deze badge na de vele 'Stay@home' opkomsten niet ontbreken. Een mooie afsluiting van de vele thuisopkomsten.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
Alles oké? Landelijke supportlijn voor jongvolwassenen
Zit je niet lekker in je vel? Heb je problemen op werk, studie of school? Gaat het niet lekker thuis? Maak je je zorgen om de toekomst? Zit je iets dwars wat je echt even kwijt moet? Of heb je geen flauw idee waarom, maar je voelt je gewoon niet oké? Alles is bespreekbaar. Geen onderwerp is te gek of raar en geen probleem te klein of te groot. De Alles Oké? Supportlijn is een initiatief van De Kindertelefoon. Al meer dan 40 jaar praat De Kindertelefoon met kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. In 2021 heeft De Kindertelefoon de Alles Oké? Supportlijn opgericht, omdat ook iedereen van 18 tot 24 jaar een luisterend oor verdient. De vrijwilligers die achter de chat en telefoon zitten, zijn speciaal voor deze supportlijn opgeleid.
Lees meer!
delen op
Speltips: EHBO
In deze speltip staat EHBO in en rond het (club)huis centraal en wordt er nagedacht over gezonde drankjes en vluchtroutes.

  • Rozemarijn is vanmorgen bij Bas Bos op bezoek geweest en heeft een hele grote bos vol met witte bloemen in haar armen. Rozemarijn vertelt dat ze lekkere limonade gaat maken. Stuiter is gek op limonade en wil haar graag helpen.
  • Baloe en Bagheera zitten bij het Wolvenhol na te praten. Een dier uit de jungle raakte gewond en ze hebben eerste hulp verleend. Mowgli is nieuwsgierig: wat gebeurt er als het te moeilijk wordt en je meer hulp nodig hebt?
  • Wat zit er thuis in de EHBO-koffer en waar staat deze eigenlijk? Zit er in de auto een EHBO-koffer en zo ja, waar ligt deze in de auto? Pak ze er eens bij, zit er verschil in de koffers? En hoe snel heb je hem gevonden?
  • Op het clubhuis is er meestal een vluchtroute, en zijn er brandblussers en rookmelders voor in geval van nood. Maar hoe zit het met de veiligheid thuis? Hoe zit het met vluchtroutes in huis? Hoe snel ben je buiten? Doen de brandmelders het?
  • Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. De inhoud van een EHBO-doos is dan letterlijk je eerste hulp. Maar wat moet er precies in zo'n verbanddoos zitten? En hoe kom je daaraan?
Lees meer!
delen op
Durf jij een digitale speeddate aan?
Zou het iets voor jou zijn? Meewerken aan Scout-In, Nawaka of een ander event? Of meewerken in een landelijk team? Leuk om je netwerk te verbreden, om scouts van andere groepen te leren kennen, je kennis en ervaring te vergroten en om samen aan te pakken en heel veel lol te maken. Hoe kom je erachter of je dit echt wil en of het iets voor je is? We organiseren speeddates. Daarvoor vragen we je één avond van je tijd. Je praat dan met een vrijwilliger van een Scouting Nederland evenement. Gaat het lukken jou enthousiast te maken? Dat zou mooi zijn, voor jou en voor het team!
Lees meer!
delen op
Train jij straks onze regio-organisatoren?
Word jij enthousiast van het organiseren van (regio)activiteiten? Zet dat enthousiasme dan in voor de trainingen voor regio-organisatoren. Jaarlijks verzorg je samen met jouw team de training, die bestaat uit twee aparte trainingsdagen. Van promotie tot het voorbereiden en geven van de training: jij bent aan zet!
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jullie maken het plan voor de toekomst van juniorvrijwilligers in Scouting!
Projectleider en projectmedewerkers Projectteam Juniorvrijwilligers
 
Jij bevindt je niet in de zendmast, maar juist tussen de mensen
HRM'er JOTA-JOTI
 
Nachtbrakers gezocht
Nachtburgemeester Nawaka 2022
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram