Jouw Scouts Online-lidnummer is:  • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 19, april 2021
Lintjesregen 2021
In Nederland wordt ieder jaar een groot aantal koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan mensen die zich bovengemiddeld hebben ingezet voor de samenleving. Onder de gedecoreerden zijn ook altijd veel (oud-)scouts! Ieder jaar speurt Scouting Nederland het wereldwijde web af, op zoek naar nieuw gedecoreerden. Bekijk alle scouts die zich sinds gisteren Lid of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau mogen noemen via scouting.nl/lintjesregen. Trots op al deze leden!

Lees meer!
delen op
Floor en Tijn in gesprek met Willem-Alexander en Máxima
Tijn (11) en Floor (9) mogen straks rond 11.11 uur namens Regio Scouting Eindhoven aan de koninklijke familie vertellen hoe leuk Scouting in Eindhoven is. We wensen de broer en zus heel veel plezier! Wil jij Tijn en Floor in actie zien? Koningsdag 2021 is live te zien op NOS of via www.koningsdageindhoven.nl.
Lees meer!
delen op
#ScoutOn awards: nomineer jouw leidingteams
De #ScoutOn awards worden éénmalig uitgereikt tijdens #ScoutOn 2021 op 29 mei 2021. Het leidingteam dat naar huis gaat met de #ScoutOn award is het leidingteam dat volgens heel Nederland écht iets bijzonders heeft neergezet tijdens de lockdowns en alle coronamaatregelen van het afgelopen jaar. Het leidingteam dat niet bij de pakken neer ging zitten, maar de schouders eronder heeft gezet om zo hun jeugdleden te blijven uitdagen. Nomineer de leidingteams van jouw groep om hen extra in het zonnetje te zetten.
Lees meer!
delen op
Funbadge #ScoutOn 2021
Funbadge #ScoutOn 2021
#ScoutOn 2021 is met afstand het leukste Scoutingfeestje van dit jaar. #ScoutOn 2021 staat voor een avond vol feest! Met muziek, challenges, een quiz en een hapje en een drankje hoef jij je niet te vervelen. Het enige waar jij voor hoeft te zorgen is een kampvuurtje, een drankje en natuurlijk deze badge.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
Herdenken met je groep
Volgende week is het 4 mei. Sta jij met jouw groep ook stil met Dodenherdenking? Team Vrijheid in Herdenken heeft zes activiteiten gemaakt om dit makkelijker te maken. De activiteiten zijn gericht op de leeftijd 11-18 jaar. We combineren aangrijpende interviews met luchtige activiteiten. En we geven je handvatten om nog een stapje verder te gaan door met de leden terug te kijken op wat ze hebben beleefd. Samen goed voor zo'n 2 tot 3 uur programma.
Lees meer!
delen op
Nationale Kinderherdenking vanuit Madurodam
Vrijheid maak je met elkaar. Vrijheid geef je door. Tijdens de Nationale Kinderherdenking 4 mei staan we daarbij stil in Madurodam. Het is dé herdenking voor, door en met kinderen. Via nationalekinderherdenking.nl/livestream en Omroep West wordt de herdenking op 4 mei van 19.30 tot 20.15 uur live uitgezonden. Herdenk je mee?
Lees meer!
delen op
Vrijheid in herdenken bij ScoutShop
Veel Scoutinggroepen in heel Nederland nemen op 4 mei op eigen wijze deel aan de Dodenherdenking in hun plaats. Bij ScoutShop zijn twee verschillende badges én een speciale dasring verkrijgbaar met daarop het symbool van vrijheid. Met het dragen van deze badge laat je het hele jaar door zien dat je herdenken belangrijk vindt.
ScoutShop
delen op
Niet meer in de spambox belanden? SPF records instellen!
SPF staat voor Sender Policy Framework, een protocol om spam in e-mail te verminderen. Men hoopt e-mail spoofing en spam te verminderen door vast te stellen of de verzender van een e-mailbericht gerechtigd is te verzenden namens de vermelde afzender van het bericht. Dit moet uitgevoerd worden door de beheerder van het eigen domein om te voorkomen dat mail die vanuit Scouts Online (of andere platformen) namens de groep verstuurd wordt in de spambox van de gebruiker terecht komt.
Lees meer!
delen op
Coronaproof in je kampbubbel met Boels Rental
Handwasmogelijkheden, desinfectiepompen en eigen toiletten per kampbubbel… ingewikkeld? Niet voor Boels Rental. Bij Boels huur je alles wat je nodig hebt om je kamp, opkomst of activiteit coronaproof te maken. Dit jaar tegen nog scherpere prijzen dan voorgaande jaren door speciale korting voor Scouting. Kies voor transport of haal het zelf op. Een handige aanhanger huren bij Boels kan ook!
Lees meer!
delen op
Heb jij een tof idee waarmee je iets goeds doet voor een ander? Vraag subsidie aan bij het European Solidarity Corps
Willen jullie aan de slag met een zelfbedacht project? Vraag dan subsidie bij het European Solidarity Corps aan vóór 28 mei. Vele anderen gingen jullie al voor! Kom naar de online informatiebijeenkomst op donderdagavond 29 april. De organisatie vertelt je graag meer over solidariteitsprojecten en kan met je meedenken over je projectidee.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jullie dragen bij aan een digitale leeromgeving binnen Scouting!
Projectleider en -medewerkers digitale leeromgeving
 
Jij helpt de penningmeester de juiste financiële koers te varen
Financieel projectbegeleider Projectenbureau
 
Door jou loopt het team als een geoliede machine
Teambegeleider Productie
 
Alle vacatures
 

@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.

Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram