Draag bij aan het Avonturenhuis • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
mei 2021
Scoutingregio's samen voor het Avonturenhuis
Beste regiovoorzitters, 
 
Hebben jullie ook zulke geweldige herinneringen aan zomerkampen? Op dit moment wordt hard gewerkt aan de realisatie van het Avonturenhuis op Scoutinglandgoed Zeewolde. Een bijzonder en duurzaam gebouw waar kinderen en jongeren samen op kamp kunnen en avonturen beleven in de natuur. Om ervoor te zorgen dat álle kinderen mee kunnen doen, is het gebouw ook volledig toegankelijk voor scouts met een beperking. Niet alleen scouts uit binnen- en buitenland, maar álle kinderen en jongeren zijn welkom om het Avonturenhuis te gebruiken. 
 
Sommige regio’s hebben eerder al een boom op het Scoutinglandgoed laten plaatsen. Graag bied ik jullie nu als regio de mogelijkheid om actief een bijdrage te leveren aan de realisatie van dit bijzondere project. Het zou toch gaaf zijn als we met alle regio’s samen deze droom verwezenlijken. Samen bouwen we aan een thuis voor scouts uit heel Nederland, de laan ernaartoe met bomen van alle regio's, tot ruimtes met bedden. 
 
De financiering van het gebouw is mogelijk gemaakt met bijdragen van overheden, fondsen, verenigingen maar ook vele particulieren. Daarnaast hebben vele (oud-)scouts en niet-scouts symbolisch een stoel, bed of picknickbank gekocht. Maar het gaat natuurlijk niet om een stoel, met scouts uit heel Nederland bouwen we aan een droom. Een landgoed, als thuis voor alle Nederlandse scouts, waar ook de regio's een vitaal onderdeel van zijn. Een plek waar vele jeugdleden onvergetelijke herinneringen gaan maken, op ons landgoed. De bouw vordert gestaag en er zijn al veel bijdragen ontvangen, maar we zijn er nog niet. De eindstreep is in zicht en met de inventaris is het Avonturenhuis klaar om scouts en niet-scouts te verwelkomen.

Daarom doen we een beroep op de regio's, om jouw regio te vereeuwigen in het Avonturenhuis. We bieden de mogelijkheid om een bijdrage te leveren door het symbolisch doneren van een boom, bed of picknickbank. Combinaties of losse bedragen zijn natuurlijk ook mogelijk! Als jullie als regio sponsors willen werven om op die manier een bijdrage te leveren of met jullie groepen of met een andere regio een gezamenlijke donatie willen doen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. We maken in het gebouw zichtbaar dat jullie als regio jullie betrokkenheid laat zien, zodat scouts van jullie groepen tijdens hun kamp trots kunnen vertellen dat ook zij een bijdrage geleverd hebben. En mochten jullie een stap verder willen gaan en een kamer willen sponsoren of op een andere manier bijdragen, dan komen we graag in contact.  
 
Informatie over het Avonturenhuis vinden jullie op de website www.scoutinglandgoed.nl/avonturenhuis. Jullie kunnen hier de bouw volgen via een webcam en op de site staat een sfeerimpressie en 3D-model van het gebouw en een overzicht van de inventaris die we nodig hebben. De sponsormogelijkheden staan in bijgaande flyer en kunnen jullie ook vinden op www.steunscouting.nl/avonturenhuis.  
 
Helpen jullie mee onze droom te verwezenlijken? 
 
Alvast dank voor jullie bijdrage. 
 
Jaap Boot 
Voorzitter Scouting Nederland 
Lees meer!
Dit bericht is verzonden aan regiovoorzitters en -secretarissen.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram