MS365 tweestaps verificatie • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
mei 2021
MS365 tweestaps verificatie
Hoi scout,

Werken met een nieuw systeem betekent ook werken met nieuwe beveiligingssystemen om te zorgen dat we onze gegevens veilig kunnen opslaan. Microsoft heeft daarom een tweestaps verificatie geïntroduceerd waarmee het inloggen op Microsoft Teams, SharePoint en Outlook veiliger wordt. 
 
Verificatie in twee stappen maakt je account veiliger omdat het voor iemand anders moeilijker wordt om zich aan te melden bij je Microsoft-account. Er wordt gebruik gemaakt van twee verschillende vormen van identiteit: je wachtwoord en een contactmethode, ook wel beveiligingsgegevens genoemd. Zelfs als iemand anders je wachtwoord ontdekt, kan die persoon er niets mee doen als deze geen toegang heeft tot jouw beveiligingsgegevens. 
 
Wat gebeurt er als ik mijn computer of telefoon moet verifiëren? 
Verificatie in twee stappen begint met een e-mailadres, een telefoonnummer of de Microsoft Authenticator-app. Wanneer je je aanmeldt op een nieuw apparaat of vanaf een nieuwe locatie, ontvang je een beveiligingscode die je moet invoeren op de aanmeldingspagina. Als je je device moet verifiëren, ontvang je een beveiligingscode op je e-mailadres, telefoon of in de Microsoft Authenticator-app telkens wanneer je je aanmeldt op een niet-vertrouwd apparaat. 
 
Beroepskrachten die in Leusden werken of op computers van Scouting Nederland werken hoeven geen tweestaps verificatie te gebruiken. 
 
Vanaf wanneer gaat dit in? 
Over twee weken Landelijk team Internet de knop omzetten en zul je alle devices die je nu gebruikt moeten verifiëren. Het is dan handig om de Microsoft Authenticator-app te downloaden op je telefoon. 
 
Download de app 
 
Apple Store

Play Store

Met vriendelijke groet,

Ad Dekker
namens projectteam MS365
Inschrijven
Dit bericht is verzonden naar landelijk vrijwilligers en beroepskrachten met een MS365 account van Scouting.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram