Jouw Scouts Online-lidnummer is:  • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 20, mei 2021
Stemmen op leidingteams #ScoutOn awards
Vanaf nu kan er gestemd worden op alle genomineerde teams. Stem op het leidingteam waarvan jij vindt dat ze het echt verdiend hebben. De drie leidingteams met de meeste stemmen worden als VIP-gasten uitgenodigd bij de live-opnames van #ScoutOn 2021! En vergeet niet om je aan te melden voor het feestje in je eigen tuin of bij je eigen clubhuis!* Met een geweldig programma vieren we samen met alle vrijwilligers in Nederland dat we tóch een beetje samen zijn. Er is muziek met live-optredens, onze huis-DJ, een pubquiz, challenges en ook voor een hapje wordt gezorgd.

Lees meer!
delen op
* afhankelijk van de coronamaatregelen voor 18+.
Nieuw: het dashboard 'Groeipotentie Scouting' (GPS)
Scouts Online is ons gezamenlijke ledenadministratieprogramma, waar al onze ledeninformatie in vastgelegd wordt. In de portal van Scouts Online vind je veel ledeninformatie van je eigen Scoutinggroep. Met Groeipotentie Scouting (GPS) willen we de informatie uit Scouts Online in een breder perspectief zetten, zodat je als groep kunt leren van de cijfers bij andere groepen of van de regio. Het dashboard geeft je de mogelijkheid om aan de slag te gaan met de data van Scouting Nederland over de ledenontwikkeling van de afgelopen tien jaar. Je kunt zelf selecties maken uit de beschikbare data en zo je eigen grafieken maken. Handig en leerzaam!
Lees meer!
delen op
Recap besturenmaand
April was besturenmaand bij Scouting! Een bestuursteam heeft grote invloed op de kwaliteit en veerkracht van een groep of regio. En op een positief vrijwilligersklimaat. Alle reden dus om dat eens te benadrukken en besturen extra online instrumenten te bieden. Bekijk nog een keer alle webinars terug op YouTube, of lees meer over de tools die je als bestuur of groep in kunt zetten om je bestuurskracht te vergroten.
Lees meer!
delen op
Bedenk het beste programma voor juniorvrijwilligers!
Voel je je betrokken bij explorers en roverscouts en wil je hen uitdagen zich door te ontwikkelen als vrijwilliger? Ken jij de wensen van juniorleiding en -bestuurders bij Scouting? Meld je dan aan als lid van het projectteam juniorvrijwilligers! Met twee of drie medescouts ontwikkel je een programma en zet je een pilot op om dit in de praktijk te testen. Laat zien dat jij als geen ander weet hoe we explorers en roverscouts enthousiast kunnen maken voor vrijwilligersfuncties!
Lees meer!
delen op
Testen van online game voor leidingtrainingen
Daan van Scouting Erica is aan het afstuderen en ontwikkelt een online game voor leidingtrainingen in opdracht van Landelijk team Scouting Academy. Hij werkt hard aan het ontwikkelen van een prototype voor dit project. Maar om er achter te komen of het idee ook daadwerkelijk goed werkt, moet deze natuurlijk ook getest worden. Dit heeft hij al getest met nieuwe leiding, maar hij test de game ook graag met trainers en opleiders van Scouting Academy.
Lees meer!
delen op
NIEUW bij ScoutShop: vest met Scouting Original-logo
NIEUW bij ScoutShop: vest met Scouting Original-logo
Lekker ruimzittend vest met ritssluiting en twee steekzakken. Voor bij een opkomst om over je blouse aan te trekken. Of trek hem aan naar school, naar je werk, op kamp of op de camping. Voor- en achterkant zijn voorzien van het Scouting Original-logo.
Nu voor 42,50
Bestel nu
delen op
 
Brrr, beestjes! Tekentijd
We kunnen weer op kamp of we houden toffe dagactiviteiten. Om van de natuur en het buitenleven te genieten zijn er soms onderwerpen om rekening mee te houden. Het wordt weer warm en ook teken hebben een plekje in de natuur gevonden. Een tekenbeet kan een vervelende verrassing zijn na een buitenactiviteit of op kamp. Bij tijdig ingrijpen en weghalen van het diertje verminder je de kans op besmetting. Kijk voor meer informatie op Tekenradar.nl of in ons veiligheidsblad met informatie over tekenbeten en wat je ertegen kunt doen.
Lees meer!
delen op
Nieuwe Scoutinggroep in gemeente Barneveld
Voorthuizen krijgt vanaf september een eigen Scoutinggroep. Scouting Fleur de Lis start met twee welpengroepen (jongens en meisjes) op het terrein van Oranjevereniging Voorthuizen. Een groep vanuit Scouting Lunteren is kartrekker van deze nieuwe Scoutinglocatie. Op de langere termijn moet Fleur de Lis op een andere locatie in de gemeente Barneveld uitgroeien tot een volwaardige Scoutinggroep, met speltakken voor diverse leeftijdsgroepen.
Lees meer!
delen op
Namens Jantje Beton: bedankt voor het collecteren!
Online, mobiel én huis-aan-huis. Alle collectemogelijkheden zijn door jullie benut om geld op te halen. De totale opbrengst is nog niet bekend maar wordt binnenkort gedeeld via jantjebeton.nl. De collecte was dankzij jullie inzet een succes! Daarnaast zijn het Scoutinggebouw en de buiten(speel)ruimte onmisbaar voor de Scoutingactiviteiten. Daar kunnen de leden lekker ravotten, belangrijk in het leven van kinderen. Een bijdrage uit Jantjes Scouting Fonds kan worden aangevraagd voor duurzame investeringen voor bijvoorbeeld het innoveren of opknappen van de buiten(speel)ruimte!
Lees meer!
delen op
Speltips: zintuigen
Deze keer speltips over zintuigen en welke uitdagingen je hebt als je een zintuig moet missen. Bijvoorbeeld omdat je niks kunt horen of niks kunt zien.

  • Fleur Kleur heeft een nieuw vriendje en samen gaan ze kleuren. Er is alleen een uitdaging, want dit nieuwe vriendje 'verstaat' alleen gebarentaal. Fleur kent een liedje met gebaren over kleuren.
  • Bij het wolvenhol staan een aantal spelletjes in een parcours opgesteld. Bij elk spel staat een ander jungledier, maar niet elk spel is geschikt voor het dier dat er bij staat. Kunnen Mowgli en Shanti bedenken hoe alle spelletjes geschikt worden voor elk jungledier?
  • De scouts maken een zintuigenbox: een lege doos met daarin zes dingen om te proeven, horen, zien, ruiken, enzovoorts.
  • Bijna iedere persconferentie helpt Irma Sluis doven en slechthorenden om het nieuws over het coronavirus te volgen. Zo is ze uitgegroeid tot een echt bekende Nederlander. De explorers maken een spel met de kleuren in gebarentaal.
  • Alle roverscouts doen een blinddoek om en verspreiden zich over de ruimte. Vervolgens start het spel: iedereen mag elkaar tikken!
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Wil jij Scouting Academy beleidsmatig versterken?
Beleidsadviseur Scouting Academy
 
Jij zorgt voor matches made in heaven!
Recruiter Landelijk team HRM
 
Jij draagt bij aan de deskundigheid van de trainer!
Opleider trainersvaardigheden
 
Alle vacatures
 

@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.

Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram