Jouw Scouts Online-lidnummer is:  • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 21, mei 2021
Zaterdag 29 mei is #ScoutOn 2021
De drie leidingteams zijn geselecteerd voor de #ScoutOn awards, het boodschappenlijstje van Pierre Wind is gereed en de voorbereidingen zijn in volle gang: #ScoutOn kan bijna beginnen! Je kunt met je huishouden of twee vrienden samen naar het avondvullende programma kijken via de livestream. En stilzitten is er niet bij... Je gaat koken met wervelwind Pierre, kunt live meedoen met de pubquiz en zelf kiezen welke muziek er gespeeld wordt. Welke drie leidingteams dingen er eigenlijk mee voor de #ScoutOn awards? En heb jij je nog niet ingeschreven? Check de site!

#ScoutOn website
delen op
Funbadge #ScoutOn 2021
Funbadge #ScoutOn 2021
Bij hét Scoutingfeestje van 2021 hoort natuurlijk ook een badge. Verkrijgbaar bij ScoutShop maar wacht niet te lang want op=op.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
Koningin Máxima ziet Sarah
Maandag 17 mei werd Koning Máxima 50 jaar. Waarvan ze al 16 jaar beschermvrouwe van Scouting Nederland is! Samen met leden en leiding blikken we in een video terug op haar Scoutingactiviteiten: van bezoekjes aan diverse Scoutinggroepen tot het openen van Scoutinglandgoed Zeewolde en Roverway 2018. Bekijk de video op YouTube!
Bekijk!
delen op
Online inlooptraining Scouts Online en Joomla!
Op 12 juni kun je tussen 13.00 en 17.00 uur weer terecht bij de trainers van Scouts Online en Joomla! met al je vragen over deze systemen. Aanmelden doe je via Scouts Online, een paar dagen voor het evenement ontvang je een link waarmee je aan de online inloopmiddag kan deelnemen.
Scouts Online
delen op
JOTA-JOTI Zomerkampronde
Lijkt het jou gaaf om tijdens jouw zomerkamp radioverbindingen te maken met andere Scoutinggroepen die ook op kamp zijn? Doe dan mee met de zomerkampronde! De Zomerkampronde is een soort kleine JOTA-JOTI, maar dan speciaal voor Scoutinggroepen en jeugdverenigingen op zomerkamp! Het idee is simpel: regel een zendamateur en zorg dat hij antennes en apparatuur meeneemt! Die mag als 'externe begeleider' in je kampbubbel komen. Of misschien is je eigen leiding wel zendamateur? Op verschillende labelterreinen is zelfs een zendamateur aanwezig om jouw speltak mee te laten doen.
Lees meer!
delen op
Win een Petromax Atago t.w.v. € 219,95 bij ScoutShop
De Petromax Atago is een alles-in-één brander. Te gebruiken als barbecue, vuurplaats, oven maar ook te gebruiken bij het koken met je Dutch Oven. Deze Atago kan jij winnen bij ScoutShop! 

Wat moet je doen?
Besteed voor minimaal € 75,00 aan Petromax artikelen bij ScoutShop in de maanden mei, juni of juli 2021. Stuur deze orderbevestiging naar petromax@scoutshop.nl en je maakt automatisch kans op deze geweldige prijs.
Koop je in één van de winkels, laat dan daar je gegevens achter. 
j
Petromax
delen op
Studeren in de maritieme sector?
Sta je op het punt om een hbo-studie te kiezen of begin je binnenkort met het oriënteren? Veel (water-)scoutingleden zijn je voor geweest en zitten goed op hun plek bij de opleidingen Maritieme Techniek en Maritiem Officier aan Hogeschool Rotterdam. Hoe dat komt? ‘Omdat wat ik doe bij mijn opleiding Maritiem Officier zoveel lijkt op wat ik bij Scouting doe’, aldus Pippi Scheiberlich. Jop van Winsen, student Maritieme Techniek, is al sinds hij jong was bezig met boten bij Scouting en nu kan hij grote schepen ontwerpen en maken!
Lees meer!
delen op
Verandering brengt ook iets moois
De Antoniusschool in Aerdenhout ging al jaar en dag in Noordwijk op kamp met groep 8. Door het coronavirus moesten de plannen op de schop. Daardoor week de school uit naar Scoutinglabelterrein het Naaldenveld waar ze leerden pionieren, gingen koken op kampvuur en genoten van de natuur. Volgens de schoolleiding het leukste kamp in jaren!
Lees meer!
delen op
Speltips: kinderrechten
Alle kinderen en jongeren hebben rechten. Kinderrechten zijn afspraken die gemaakt zijn tussen bijna alle staten in de wereld. Ze gaan over verschillende onderwerpen waarvan het belangrijk is dat deze worden geregeld. Ze raken zo ongeveer alles waar kinderen mee te maken kunnen krijgen. Van huisvesting tot onderwijs, van recht op spelen tot het hebben van een familie, het hebben van een naam/nationaliteit tot bescherming tegen mishandeling en oorlog.

  • Stuiter ziet Noa met een speelgoedauto. Het is geen gewone auto die je in de speelgoedwinkel koopt. Er staat ook geen merk op, maar hij is wel heel leuk. “Hoe kom je daaraan, Noa?” vraagt Stuiter. Noa vertelt aan Stuiter dat ze die zelf heeft gemaakt.
  • Bagheera vertelt aan Mowgli en Shanti dat alle kinderen rechten hebben. Zo kunnen kinderen die in een flat wonen minder makkelijk buitenspelen en kinderen in Afrika soms niet naar school of naar het ziekenhuis als dat nodig is. Bagheera heeft hierover een memoryspel gemaakt.
  • Kinderrechten bestaan sinds 20 november 1989. Toen namen de Verenigde Naties het ‘Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind’ aan. In deze activiteit gaan de scouts meer leren over de rechten uit dit verdrag.
  • Eén van de kinderrechten is het recht op een zo gezond mogelijk leven. Loodvergiftiging hoort daar niet bij. Toch is uit onderzoek gebleken dat wereldwijd 1 op de 3 kinderen een loodvergiftiging heeft door bijvoorbeeld lood in drinkwater. De explorers verwerken dit in een spel.
  • De roverscouts laten een duidelijke Scoutingsignatuur achter. Ze verbeteren de kinderrechten in de omgeving. Bijvoorbeeld door meer hippe speelplaatsen te creëren, of bestaande speelplaatsen op te knappen.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jullie weten alles van waarde te waarderen!
Leden Team Cashmanagement
 
Door jou is iedereen op de hoogte
Hoofd Communicatie Europese Conferentie in 2022
 
Jij verbindt taken met tijd op een slimme manier
Planner Productie
 
Alle vacatures
 

@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.

Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram