Jouw Scouts Online-lidnummer is:  • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 22, juni 2021
Webinar: Tijd voor Avontuur!
Na 10 jaar ‘Laat je uitdagen!’ is het tijd voor een nieuwe ledenwervingscampagne: Tijd voor Avontuur! We noemen het geen campagne meer, maar een evenement, dat elke groep kan organiseren op een voor de groep geschikt moment. Naast dat de materialen rond het evenement er fris en modern uitzien, is de aanpak ook nieuw. Wat is er zo bijzonder aan? Dat vertellen we je graag tijdens het webinar over Tijd voor Avontuur op donderdag 10 juni om 20:00 uur via ons YouTube-kanaal. Ook na 10 juni is het webinar daar nog terug te kijken.

YouTube
delen op
Wat is 'Tijd voor Avontuur'?
Niet Scouting staat centraal in dit evenement, maar toffe en uitdagende activiteiten moeten de aandacht trekken van kinderen tussen de 9 en 14 jaar. Jongerenbureau Coen heeft onderzocht dat deze aanpak voor kinderen die Scouting nog niet kennen, beter werkt dan een directe oproep als: “Kom naar de open dag en word lid van Scouting!”. En als deelnemers dan eenmaal kennis hebben gemaakt, is er ook over nagedacht over hoe de kennismaking met deze deelnemers er daarna uit kan zien. Meer weten? Volg het webinar, klik op Lees meer! of ga naar de FAQ.
Lees meer!
delen op
Boodschappen bestellen via AH.nl
Boodschappen doen voor/tijdens kamp en andere activiteiten is een tijdrovende klus. Met AH.nl kun je tegen gunstige voorwaarden je boodschappen online bestellen en laten bezorgen op je kamp- of Scoutingterrein. En niet alleen handig voor je zomerkamp, dit bestelaccount kun je 365 dagen per jaar gebruiken voor de koffie, thee, limonade en andere boodschappen voor jouw groep.
Lees meer!
delen op
Terugblik #ScoutOn 2021
Wat was het een fantastisch feest! Met de Coronas, DJ Jeroen, de #ScoutOn awardwinnaar Scouting Lodewijkgroep en Scouting Frama en Katwijkse Zeeverkenners, presentatoren Wendy en Hielke, chefkok Pierre Wind met zijn hyperactieve kookkunsten en natuurlijk #TeamJaap en #TeamFedde en hun droppingavonturen! Bedankt voor het kijken, we hopen dat jullie genoten hebben! Bekijk de boodschap van Koningin Máxima én de aftermovie van dit eenmalige event via YouTube.
YouTube
delen op
Badge #ScoutOn 2021
Badge #ScoutOn 2021
Was je erbij? Vergeet dan ook niet de unieke #ScoutOn 2021 badge te bestellen bij ScoutShop.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
Speltips: moderne tochttechnieken
Alle speltakken gaan naar buiten en doen deze keer iets origineels met tochttechnieken!

  • Sterre en Steven Stroom maken op reis altijd de mooiste foto’s, die ze in Hotsjietonia aan iedereen laten zien als ze weer terug zijn. Zo is het net alsof je er zelf ook geweest bent. Stuiter heeft een idee: we kunnen ook in Hotsjietonia op ‘reis’.
  • Chil vliegt naar Mowgli toe en zegt tegen hem: “Ik heb gezien dat er verderop een appelboom staat met hele mooie rijpe appels”. Chil kan de locatie van de appelboom wel omschrijven maar het wordt niet echt duidelijk voor Mowgli.
  • De scouts maken een voorwerp dat mag gaan reizen door Nederland, zoals een geocaching traveling bug of happy stone. Hierdoor wordt dit voorwerp een doorlopende zoektocht en promotie voor je groep.
  • De explorers spelen het letterspel Scrabble in de Strava-app. Met Strava Scrabble leg je niet de letters op het bord, maar 'schrijf' je ze in een wandel-app en met alle letters samen moeten er bestaande woorden worden gevormd. Het is de kunst een zo hoog mogelijke score te behalen.
  • Deze GPS-tocht combineert spanning, snelheid en actie met het gebruik van je mobiele telefoon. De GPS-speurtocht bevat hilarische leuke opdrachten die via WhatsApp verstuurd worden. De roverscouts zullen hier veel lol mee hebben!
Lees meer!
delen op
Ledenvoordeel op Garmin GPSen bij ScoutShop
Op alle Garmin modellen ontvang je bij ScoutShop een scherpe ledenprijs. De populairste modellen zijn uit voorraad leverbaar. Staat het door jou gewenste model er niet tussen? ScoutShop kan deze voor je bestellen, ook hierop ontvang je ledenkorting.

Wil je voor je groep meerdere modellen aanschaffen? Neem dan contact op met ScoutShop voor een nog scherpere prijs.
Garmin
delen op
10% korting bij Scoutingbadges.nl 
Nog even en we gaan weer op kamp. Tijd dus weer om je (kamp)badge te bestellen. Deze bestel je eenvoudig bij Scoutingbadges.nl. Met de kortingscode AA1354CD ontvang je bovendien 10% korting op je bestelling. Bestellen gaat eenvoudig: geef het aantal benodigde badges en de gewenste afmeting in en je krijgt direct jouw prijs te zien.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Door jou loopt het team als een geoliede machine
Teambegeleider Productie
 
Motiverende facilitators gezocht!
Trajectbegeleider Meer Vrijwilligers in Korte Tijd!
 
Begeleid jij de roverscoutexpeditie naar Ierland 2022?
Projectleider World Scout Moot
 
Alle vacatures
 

@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.

Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram