Jouw Scouts Online-lidnummer is:  • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 23, juni 2021
Ben jij een Avonturenhuisgenoot?
Scouting Nederland realiseert op Scoutinglandgoed Zeewolde het Avonturenhuis. Het Avonturenhuis is vanaf najaar 2021 het centrale gebouw op het Scoutinglandgoed waar kinderen en jongeren uit binnen- en buitenland kunnen overnachten, ook kinderen met een beperking. Het geeft ook jonge kinderen die (nog) niet kamperen, de mogelijkheid op kamp te gaan in de natuur. Tot nu toe is het Avonturenhuis gefinancierd door partners en donateurs van Scouting Nederland. Maar de laatste loodjes wegen het zwaarst en daar hebben we ieders hulp bij nodig. Vooral voor de inventaris. Je kunt (symbolisch) een object doneren of zelf een bedrag kiezen dat je wilt doneren voor de inventaris voor het Avonturenhuis. Een donatie doen is vrijblijvend, samen bouwen we aan het Avonturenhuis.

Lees meer!
delen op
Wijziging factsheet en kampprotocol
De corona-eindstreep is in zicht! De versoepelingen die per 26 juni gelden geven veel ruimte voor opkomsten, activiteiten, trainingen en zomerkamp. Geniet van alle 'nieuwe' mogelijkheden, maar blijf ook alert. Het kampprotocol richt zich daarom nog steeds op het veilig en verantwoord laten plaatsvinden van kampen met een zo klein mogelijk risico op verspreiding van het coronavirus. Als het toch mis gaat, dan helpt de kampbubbel de situatie onder controle te houden.
Lees meer!
delen op
Update infoblad 'Veilig en verantwoord stoken'
Wat zou Scouting zijn zonder een vuurtje? Vuur leren maken op tig manieren, koken op vuur, de gezelligheid en goede gesprekken: het is niet weg te denken. Het stoken van vuur is echter een veelbesproken onderwerp geworden in de samenleving vanwege de belasting voor het milieu en de gezondheid. Daarom is het verstandig om niet alleen te letten op veilig stoken, maar ook op verantwoord stoken. Klik op Lees meer! en scroll naar 'Veilig en verantwoord stoken'.
Lees meer!
delen op
ScoutFit Life-Line skort Jivy navy
ScoutFit Life-Line skort Jivy navy
De ScoutFit Jivy skort is een combinatie van een rok en aan de binnenkant een kort vast broekje. Hierdoor dus ook zeer geschikt om te dragen tijdens het Scoutingspel. De Jivy is voorzien van maar liefst 5 (steek)zakken. Gemaakt van lichtgewicht stretchstof, hierdoor sneldrogend. De UPF40+ zorgt voor UV-bescherming.
Nu voor 54,95
Bestel nu
delen op
 
Rainbow Scouting Picknickmand
Vind je het maar ingewikkeld om LHBTQIA+ bespreekbaar te maken bij Scouting? Dat is ook een flinke klus met al die afko's en termen als gender en seksuele geaardheid. Met de downloads uit de Rainbow Scouting Picknickmand leg je snel en simpel uit hoe het zit. En je krijgt een paar feitjes en tips over hoe je je speltak, bestuur, groep of regio een nog veiligere plek kunt maken.
Lees meer!
delen op
Vereenvoudigde leden-login bij ScoutShop
Om bij ScoutShop te profiteren van ledenvoordeel hoef je niet meer in te loggen met je Scouts Online-account. Je hoeft alleen nog maar een ScoutShop-account te hebben met hetzelfde emailadres wat in Scouts Online staat. Hierdoor word je automatisch herkend als lid. Heb je bij ScoutShop al eerder ingelogd met je Scouts Online-account? Kies dan voor de optie ‘Wachtwoord vergeten’ om een nieuw wachtwoord aan je e-mailadres te koppelen en zo je ScoutShop-account te activeren (en als lid aangemerkt te worden).
ScoutShop!
delen op
Korting op trekkerstentjes bij ScoutShop
Bij ScoutShop ontvang je de hele zomer korting op alle alle trekkerstentjes van Vango en Highlander.
Mooie trekkerstentjes om mee te nemen op kamp, te gaan kamperen of backpacken.   


bekijk aanbod
delen op
Speltips: een sportieve zomer
In de komende paar maanden worden er meerdere internationale sportevenementen gehouden. Het EK voetbal is op dit moment in volle gang en Nederland is al door naar de volgende ronde. Ook de Olympische Spelen en de Tour de France komen eraan deze zomer. Deze speltips staan in het teken van sportieve internationale ontmoetingen!

  • De bevers gaan actief aan de slag met de Olympische Spelen. Weten ze wat een triatlon is? De triatlon in een combinatie van drie sporten die je allemaal achter elkaar doet in één race. Bij de oorspronkelijke triatlon is dat hardlopen, wielrennen, en zwemmen.
  • Oe zit bij de Emaarate ruïne. Hij is net terug van een rondje zwemmen om Australië: hij is er gewoon moe van. Dat kan Bagheera zich wel voorstellen: Australië is een erg groot eiland. Oe vertelt dat hij een daar een zeilwedstrijd heeft gezien.
  • De scouts fietsen deze zomer met hun ouders de Tour de France en net als bij de echte tour strijden ze om de gele trui, bolletjestrui en strepentrui.
  • Frisbee is een nieuwe sport die sinds 2017 op de Olympische Spelen beoefend wordt. De explorers gaan een wedstrijdje Ultimate Frisbee spelen om te kijken of het bevalt.
  • Haka is de verzamelnaam voor de ceremoniële dansen van de Maori’s, het inheemse volk van Nieuw-Zeeland. Andere groepen mensen van omliggende eilanden, zoals Fiji, Samoa en Frans Polynesië dansen haka ook, de roverscouts nu ook!
Lees meer!
delen op
Jaarinsigne 2021 Weer naar buiten (tijdelijke uitgave)
Jaarinsigne 2021 Weer naar buiten (tijdelijke uitgave)
Na een jaar vol lockdowns en thuisopkomsten gaan we eindelijk weer naar buiten! Speciaal voor deze gelegenheid is er een tijdelijk insigne 'Weer naar buiten' ontworpen waar je in 2021 aan kunt werken. Per speltak zijn er aparte insigne-eisen waardoor bevers t/m roverscouts dit insigne kunnen halen. Leuk voor kamp?!
Nu voor 1,80
Bestel nu
delen op
 
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij brengt een eind aan onenigheid
Teamlid kernteam Bemiddeling
 
Jij haalt je energie uit het begeleiden van onze projectleiders
Projectbegeleider Projectenbureau
 
Jij draagt bij aan de deskundigheid van de regio-organisator
Opleider voor regio-organisatoren
 
Alle vacatures
 

@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.

Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram