Jouw Scouts Online-lidnummer is:  • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 24, juli 2021
Sociale veiligheid op kamp
Kamp hoort bij Scouting! Wat geniet iedereen ervan om samen met elkaar op avontuur te gaan. Scouting Nederland vindt het belangrijk dat leden ook tijdens kamp binnen een sociaal veilige omgeving leuke en uitdagende Scoutingactiviteiten kunnen doen. Hoe zorg je dat sociale veiligheid ook op jouw (zomer)kamp gewaarborgd is? Binnen Scouting doen we er met zijn allen alles aan om een veilige omgeving te bieden aan onze leden. We zijn alert op grensoverschrijdend gedrag en hebben concrete maatregelen die ervoor moeten zorgen dat dit binnen de vereniging niet voorkomt. Een aantal van die maatregelen zijn juist op (zomer)kamp extra belangrijk.

Lees meer!
delen op
Scoutfun hoodie Firestarter fire red
Scoutfun hoodie Firestarter fire red
Kan jij ook niet genoeg krijgen van fikkie steken? Dan mag deze hoodie niet ontbreken, uiteraard in de toepasselijke kleur fire red. Leuk voor dagelijks gebruik of op kamp. Deze hoodie is slechts tijdelijk verkrijgbaar.
Nu voor 29,95
Bestel nu
delen op
 
Scouting St. Maarten-Hildegard maakt eigen gebouw energieneutraal
Vanuit de maatschappelijke betrokkenheid was er bij Scouting Sint Maarten-Hildegard al geruime tijd de behoefte om verder na te denken over verduurzaming. Zorg hebben voor de mensen en de ruimte om je heen is voor alle scouts belangrijk. 'Door bijvoorbeeld over te stappen van fossiele brandstoffen naar een energievoorziening uit hernieuwbare bronnen, en materialen te hergebruiken en grondstoffen te behouden, geven we invulling aan deze verantwoordelijkheid', aldus Ebo Roek, stichtingsvoorzitter.
(bron: leidschendam-voorburg.tv)
Lees meer!
delen op
Europese Conferentie 2022 WOSM en WAGGGS in Rotterdam
Scouting Nederland heeft de eer gekregen om in de zomer van 2022 de 17th European Guide and Scout Conference van WAGGGS en WOSM te faciliteren in Rotterdam. Deze conferentie vindt elke drie jaar in een ander Europees land plaats. Met de ondertekening van de Memorandum of Understanding is de samenwerking voor deze conferentie tussen WOSM, WAGGGS en Scouting Nederland vorige week formeel vastgelegd. Op naar een mooie bijeenkomst met Europese scouts, waarbij we hen kunnen laten zien hoe gaaf Scouting in Nederland is.
Lees meer!
delen op
Train jij straks onze regio-organisatoren?
Ben jij of ken jij iemand die enthousiast wordt van het organiseren van (regio)activiteiten? Zet dat enthousiasme dan in voor de trainingen voor regio-organisatoren. Jaarlijks verzorg je samen met jouw team de training, die bestaat uit 2 aparte trainingsdagen. Van promotie tot het voorbereiden en geven van de training: jij bent aan zet!
Lees meer!
delen op
Speltips: communicatie
Deze keer een speltip rondom communicatie. Erg leuk om een keer tijdens opkomst te doen of gedurende zomerkamp. Bijvoorbeeld in aanloop naar de JOTA-JOTI  zomerkamprondes (op woensdag) vanaf een aantal labelterreinen in Nederland.
  • Stanley Stekker heeft een vraag voor Noa en moet het hele dorp doorkruisen om bij haar te komen. Kan dat niet wat gemakkelijker, vraagt Noa zich af. Maar Stanley weet natuurlijk een oplossing: een blik-touw telefoon!
  • Mowgli en Shanti zitten bij de Nishaani plaats als Ikki mopperend aan komt lopen: 'Dicht bij de grond is de jungle net soms een doolhof, ik wil dat ik af en toe iemand had die de weg kan wijzen.' Chil weet wel een leuk spel om daarmee te oefenen.
  • De scouts testen welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn om een bepaalde boodschap over te brengen. De bedoeling is dat de boodschap als een lopend vuurtje rondgaat, en bijvoorbeeld de kampstaf weet te bereiken.
  • De explorers gaan in twee teams met verschillende communicatietechnieken elkaar helpen om uit een escape room te ontsnappen. En dat terwijl de beide teams elkaar niet kunnen horen.
  • De roverscouts spelen het morse nachtspel waarbij twee teams elkaar een bericht moeten sturen in morse en deze ontcijferen. Het team wat als eerste drie levels heeft doorlopen heeft natuurlijk gewonnen.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Beleidsadviseur Scouting Academy
Wil jij Scouting Academy beleidsmatig versterken?
 
Op avontuur in Zwitserland
Chairman and Members of the KISC 2023 Project Group of Dutch scouts
 
Een uitdagender, groter en diverser kamp!
Subkamphoofd Explorers Nawaka 2022
 
Alle vacatures
 

@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.

Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram