Jouw Scouts Online-lidnummer is:  • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 25, juli 2021
Voor in je agenda: Scout Scarf Day 1 augustus
Jaarlijks op 1 augustus vieren scouts wereldwijd Scout Scarf Day, de dag waarop we met z'n allen onze das met trots dragen. Op kamp, maar ook op het werk, in de supermarkt en op de fiets. Doe jij ook mee met de wereldwijde challenge? Plaats een foto van jezelf met je das om op jouw social account(s) en nomineer drie anderen om hetzelfde te doen. Gebruik #scarfnomination en #scoutscarfday in je challenge!

Lees meer!
delen op
De grootste speurtocht ter wereld
Alle Nederlandse scouts worden uitgenodigd om mee te doen aan de grootste groene speurtocht ter wereld! Een wereldrecordpoging met een mooi groen doel. Een leuke activiteit tijdens kamp, je dagactiviteit of om door te sturen naar leden als zomeractiviteit met ouders, vriendjes en vriendinnetjes. Deelname is gratis en je kunt een vrijwillige bijdrage doen waarmee bomen worden geplant.
Lees meer!
delen op
Bodemdierendagen 2021
Doe met je speltak ook (weer) mee met de Bodemdierendagen, dit jaar van 24 september t/m 6 oktober. Op de website kun je handige zoekkaarten, een scoreformulier downloaden of zoektips vinden. Ga je met je speltak naar bodemdieren zoeken, vraag dan het gratis infopakketje aan, met onder meer het prachtige boekje ‘Ondersteboven’! Daarin staan foto’s, handige info en leuke weetjes over bodemdieren. 
Lees meer!
delen op
Expeditie Natuur insectenkijker
Expeditie Natuur insectenkijker
Doe je met jouw speltak ook (weer) mee met de Bodemdierendagen? Neem dan ook een insectenkijker mee. Hiermee kan je kleine diertjes goed bekijken.
Nu voor 3,95
Bestel nu
delen op
 
NIEUW bij ScoutShop: Zeemansmes met marlpriem
NIEUW bij ScoutShop: Zeemansmes met marlpriem
Het Zeemansmes met marlpriem en harpsleutel zou tot de basisuitrusting van iedere waterscout moeten behoren. De marlpriem heeft een afgeronde punt om touwbeschadigingen te voorkomen. Daarnaast is die uitgerust met een harpsleutel. Het mes heeft een half gekarteld lemmet.
Nu voor 39,95
Bestel nu
delen op
 
Speltips: zomervakantie!
De zomerkampen zijn in volle gang en worden er herinneringen gemaakt die de jeugdleden nog lang bij zullen blijven. Soms heb je een gaatje in je programma waar nog een leuke activiteit gedaan kan worden. Daarom staan er in deze speltip spelen en activiteiten die je heel leuk tijdens kamp kunt doen.
  • Het regent. Stuiter ligt op de kussens in het huis van Noa en leest een boek over kamperen. Wat zou het gaaf zijn om in een tent te slapen. Maar buiten in een tent is soms wel spannend. Noa heeft een idee: We bouwen binnen een tent!
  • Bij de Guha grotten is het een drukte van jewelste. Shanti en Mowgli gaan de strijd aan met de dieren in de jungle om te kijken wie er het creatiefst is met beperkte materialen. Mor is er van overtuigd dat hij met zijn team gaat winnen.
  • Een teddybeer mee op kamp bij de scouts wordt niet altijd cool gevonden. Maar dat is onzin! Bij dit spel zwerft de teddybeer tijdens kamp van slaapzak naar de volgende. De leiding mag op sommige momenten vragen wie de knuffel heeft. Het lid dat zijn hand opsteekt, moet dan een opdracht doen.
  • De explorers schenken tijdens het zomerkamp aandacht aan een ander, zonder dat de ontvanger weet van wie. Ze geven de ander complimenten, laten bewust het lekkere toetje voor die persoon staan en dergelijke.
  • Normaal gesproken is een dropping 's avonds, maar de roverscouts doen dit kamponderdeel nu net eventjes wat anders: de dauwtrapdropping of ook wel 's morgens bij zonsopgang gedropt worden en terug lopen naar het terrein. Vroeg opstaan was nog nooit zo leuk ;)
Lees meer!
delen op
Verkrijgbaar bij ScoutShop: Funbadge I survived summer camp
Verkrijgbaar bij ScoutShop: Funbadge I survived summer camp
Ben je (weer) op zomerkamp geweest? Dan mag deze toepasselijke funbadge niet ontbreken.
Nu voor 2,50
Bestel nu
delen op
 
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Ben jij enthousiast, verbindend, gastvrij en creatief als teamhoofd?
Subkamphoofd Scouts Nawaka 2022
 
Jij houdt alle speltakken bijeen!
Plv coördinator team Spelspecialisten
 
Jullie weten de weg in de wereld achter websites!
CMS Medewerkers
 
Alle vacatures
 

@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.

Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram