Jouw Scouts Online-lidnummer is:  • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 26, augustus 2021
25 jaar Pride in Nederland
Deze week is het 25 jaar geleden dat Pride Amsterdam voor het eerst werd gevierd. De week waarin we vieren dat iedereen zichzelf kan en mag zijn en dat je verliefd mag worden op wie je wilt. Ook bij Scouting mag je zijn wie je bent en daarom hebben de vrijwilligers van Landelijk team Spel een Rainbow Scouting toolkit ontwikkeld. De informatie kun je vrij gebruiken om meer te weten te komen, anderen te informeren of bijvoorbeeld spelmateriaal dat je zelf maakt te illustreren. Het is als het ware een virtuele picknickmand met voor elk wat wils! 

Lees meer!
delen op
Rainbow Scouting bij ScoutShop
Bij ScoutShop zijn diverse Rainbow Scouting artikelen verkrijgbaar: das(ring), vlaggetje, pin in regenboogkleuren. Ook verkrijgbaar is een badge ontwikkeld voor iedereen die zich identificeert als LHBT+, maar ook voor iedereen die van mening is dat iedereen het recht heeft om uit te komen voor zijn of haar eigen (seksuele) voorkeur of genderidentiteit. 
ScoutShop
delen op
Inzamelingsactie voor Scoutinggroepen in Limburg
Vijf leden van de roverscoutsstam van Scouting Polaris uit Heerenveen leefden tijdens hun kamp zes dagen op hoogte en kwamen niet naar beneden, om geld in te zamelen voor de door de overstromingen getroffen Scoutingterreinen in Limburg. Hoekstra: "Het evenement vond in eerste instantie plaats voor ons eigen plezier. Maar door de ramp in Limburg hebben wij besloten om er een goed doel aan te hangen en dat is geld inzamelen voor de wederopbouw van Scoutingterreinen in Limburg. Daarnaast willen wij graag andere Scoutinggroepen motiveren om hetzelfde te doen”.
Lees meer en doneer!
delen op
Zomersale bij ScoutShop
Het is zomersale bij ScoutShop. Dat betekent op meer dan 250 artikelen hoge kortingen! Voor de meeste artikelen geldt op=op, sommige artikelen zijn tijdelijk in prijs verlaagd. De zomersale loopt t/m zondag 8 augustus 2021.
Zomersale
delen op
Summer Games
Doe een aanvraag voor subsidie van een activiteit in het nieuwe Scoutingseizoen.
Tijdens de coronapandemie zijn heel veel jongeren minder gaan bewegen en voelen veel van hen zich gespannen of zelfs gestresst. Door extra sport- en spelactiviteiten in de wijk te faciliteren, geven de Summer Games (t/m herfstvakantie) jongeren een positieve impuls en bieden we op een verantwoorde manier ruimte aan sport, bewegen en ontmoeten. Denk aan een spelmiddag, Tijd voor Avontuur-dag of andere uitdagende activiteiten voor de buurt. Bekijk meer info en de criteria voor een financiële bijdrage via summergames2021.nl.
Lees meer!
delen op
Spelathon
Vind je het leuk om spelideeën uit te wisselen met andere creatievelingen uit het land? Doe dan met ons mee op zondag 22 augustus 2021! Landelijk team Spel organiseert een online Spelathon van 10.00 uur tot 15.00 uur. Met elkaar ga je die dag brainstormen om leuke, nieuwe en uitdagende activiteiten te bedenken en spelideeën uit te wisselen met de spelspecialisten. Deze ideeën komen dan als de bekende speltips elke twee weken in de @-scout én hiermee zal de activiteitenbank worden aangevuld.
Lees meer!
delen op
Speltips: de lucht in!
Naast landscouts en waterscouts heeft Nederland ook zo'n 15 luchtscoutinggroepen. Luchtscouts doen gave activiteiten waarbij vliegen centraal staat.
  • Professor Plof kijkt naar boven: Er vliegt een luchtballon over Hotsjietonia. Professor Plof wil zo graag vliegen in zo'n ballon... Dat lijkt hem zo mooi! Maar Stuiter is wel een beetje nieuwsgierig geworden: hoe werkt een luchtballon?
  • Mowgli kijkt vol bewondering naar Chil en Marala, hij wil dat hij ook zo mooi kan vliegen. Shanti vertelt hem dat mensen ook kunnen vliegen, maar dan met een vliegtuig. Samen maken ze verschillende vliegtuigen en kijken welke het beste vliegt.
  • De scouts besteden aandacht aan modelbouw en maken een Lilliputter werpvliegtuig. Als het vliegtuig eenmaal af is wordt er een wedstrijd gedaan wie het verste komt.
  • Het Pandora werpmodel is een leuk model voor explorers. Deze is wat lastiger in elkaar te zetten dan de Lilliputter van de scouts. Ook de explorers kijken welke stunts ze uit kunnen halen met hun vliegtuig.
  • De roverscouts maken het Well Bee werpmodel. Hiermee laten ze zich uitdagen om grote hoogtes te bereiken.

Heeft jouw groep toffe luchtscoutingactiviteiten? Deel ze op de activiteitenbank zodat andere (lucht)scouts hier ook plezier aan kunnen beleven!
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij bent klaar voor de internationale ontdekkingstocht
Deelnemer seminar The Academy
 
Motiverende facilitators gezocht!
Trajectbegeleider Meer Vrijwilligers in Korte Tijd
 
Zorg jij voor een grensverleggend programma?
Lid CMT World Scout Jamboree 2023
 
Alle vacatures
 

@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.

Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram