En natuurlijk trots op jouw inzet afgelopen zomer! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 2, september 2021
Trots op jou!
De zomer is nu echt ten einde en alle Scoutinggroepen zijn weer opgestart. Zo goed als alle groepen zijn op zomerkamp geweest en hebben met het kampprotocol een fantastisch kamp neergezet voor de leden. Het was niet altijd even makkelijk, sommige groepen kregen te maken met besmettingen. Maar ondanks dat is er een geweldig programma neergezet en hebben leden een heerlijke kampweek gehad, ook met dank aan verhuurders en terreinbeheerders. Een hoogtepunt na de lange lockdownperiode van dit voorjaar. Trots op alle vrijwilligers die dit mogelijk maakten! Wil je weten wat de huidige maatregelen binnen Scouting zijn?

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Kwaliteitstest
  • Samenwerking Nederlandsch Binnenvaartbureau
  • Nawaka inschrijving geopend
  • WSJ escape room
  • Poll
  • Resultaten poll vorige editie
Scoutfitondemand.nl vervanger van Scoutfit-trui en T-shirt
De Scoutfit is na jaren al niet meer weg te denken uit het Scoutingstraatbeeld. Afgelopen jaren kon je je Scoutfit compleet maken met het blauwe Scoutfit-vest en het Scoutfit-shirt. Om meer ruimte te geven aan de zichtbaarheid en diversiteit van Scoutinggroepen, is er nu Scoutfit on demand.

Scoutfit on demand biedt jouw Scoutinggroep, speltak of regio de mogelijkheid om T-shirts, polo’s, vesten en truien te laten maken die je leden met trots zullen dragen en je vereniging een frisse uitstraling geven.

Hiermee is Scoutfit on demand de officiële vervanger van het blauwe Scoutfit-vest en Scoutfit-T-shirt zoals deze bij ScoutShop verkrijgbaar was. Deze zijn nog (beperkt) verkrijgbaar maar hiervoor geldt op=op. 
Scoutfit
delen op
Kwaliteitstest: hoe draait jouw speltak?
Ben jij ook benieuwd hoe goed jullie speltakken draaien? Doe de test en zie wat jullie belangrijk vinden, waar je nog kunt verbeteren en waar je al heel trots op kunt zijn! Je kunt dan ook zien hoe je scoort ten opzichte van vergelijkbare speltakken in het land. De kwaliteitstest is een hulpmiddel om jou, je team en jeugdleden van de explorers en roverscouts te laten ontdekken waar jullie staan.
Lees meer!
delen op
Scouting en Nederlandsch Binnenvaartbureau werken samen aan veilig spelen, leren en werken op het water 
Scouting Nederland gaat een bijzondere samenwerking aan met het Nederlandsch Binnenvaartbureau in het vijfjarig project ‘Spelen, leren en werken op het water'. Het doel van dit project is enerzijds kwaliteitsverbetering van waterscouting en anderzijds het kennis laten maken van waterscouts met de maritieme sector.
Lees meer!
delen op
Nawaka inschrijving geopend!
De inschrijving voor Nawaka 2022 is onlangs geopend! Van 8 tot en met 17 augustus 2022 kunnen waterscouts genieten van een fantastisch kamp op Scoutinglandgoed Zeewolde en het aangrenzende Nuldernauw. Je schrijft je in met je groep en als je groep niet gaat kun je ook kijken bij de vacatures om je aan te sluiten bij een van de gezellige medewerkersteams. Dit wil je niet missen!
Lees meer!
delen op
Ontsnap jij uit de Seoul toren?
In de zomer van 2023 is de World Scout Jamboree in Zuid-Korea. Een unieke kans om samen met 40.000 scouts uit de hele wereld een kamp mee te maken. Wil jij jouw scouts en/of explorers enthousiasmeren voor deze reis? Speel dan nu met je groep de escaperoom en ontsnap uit de Seoul toren! Het programma is kant-en-klaar en vereist minimale voorbereiding voor de (bege)leiding.
Lees meer!
delen op
Poll: Wanneer installeert jouw groep/speltak de pas overgevlogen leden?
Vanaf dit Scoutingseizoen vind je in @-scout elke keer een nieuwe poll. Slechts één vraag, voor alle lezers van @-scout, waarvan je het antwoord in de volgende editie leest. Deze week: Wanneer installeert jouw groep/speltak de pas overgevlogen leden? Dat kan heel verschillend zijn, van direct na de zomer tot veel later, om eventuele kijkers af te wachten.
Vul in!
delen op
Resultaten poll vorige editie
Op welke dag van de week komt jouw groep bijeen voor de groepsraad?

  • Maandag 11.6%
  • Dinsdag 10.8%
  • Woensdag 9.3%
  • Donderdag 10.8%
  • Vrijdag 17.2%
  • Zaterdag 28.4%
  • Zondag 0%
  • Dat doen wij niet op een vaste dag. 11.9%

Aantal reacties: 268
 
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Team Communicatie zoekt podcastmakers
Podcastmaker Nawaka
 
Zie jij ook het belang van goed functionerende regio’s en admiraliteiten?
Netwerk Coach: Landelijk Team Regio- en Admiraliteit ondersteuning
 
Jullie maken het plan voor de toekomst van juniorvrijwilligers in Scouting!
Projectleider en projectmedewerkers Projectteam Juniorvrijwilligers
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland