En de landelijke raad komt er weer aan!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 5, oktober 2021
Doe met Scouting mee aan de Klimaatmars
We komen stapje voor stapje uit de coronacrisis. Maar er is meer aan de hand, een klimaatcrisis. Onze aarde warmt op waardoor overstromingen, bosbranden en hongersnoden vaker voorkomen. De wereld moet in actie komen met ambitieuze en eerlijke klimaatplannen voor een weerbaar heden en een leefbare toekomst. Zodat kinderen zich persoonlijk kunnen blijven ontwikkelen met uitdagende activiteiten in de natuur wereldwijd. Daarom doet Scouting Nederland dit jaar mee aan de Klimaatmars in Amsterdam op 6 november. En jij kan mee!

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Gemeenteraadsverkiezingen 2022
  • Gratis cadeaufolder van ScoutShop
  • Het aangepaste VOG-beleid vanaf 1 december 2022
  • Save the date: Bestuursontwikkelingdag 27 november
  • Spelathon 7 november
  • Landelijke raad 11 december
  • Korting op Recycling toy set met Postcodeloterij Voordeelagenda 2022
  • Nieuwe poll: Hoe vaak organiseert jouw speltak activiteiten waarbij leden zich inzetten voor o.a. duurzaamheid, milieu en klimaat?
  • Resultaten poll vorige editie
  • Speltips
Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Werken aan een goede relatie met je gemeente is een continu proces, maar de komende tijd is er een extra aanleiding. In maart 2022 worden weer de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Dit is dus hét moment om als Scoutinggroep in te spelen op gemeentebeleid, om een bestaande lobby te intensiveren of een actieve lobby te starten. De coronapandemie heeft laten zien dat georganiseerde vrijetijdsactiviteiten en sociale activiteiten voor jongen geen luxe zijn, maar essentieel voor hun fysieke en mentale gezondheid en voor hun ontwikkeling. Scouting levert hier een belangrijke bijdrage aan. 
Lees meer!
delen op
Vraag de gratis cadeaufolder aan bij ScoutShop
Met de feestdagen in aantocht is de ScoutShop cadeauspecial weer verkrijgbaar. 28 pagina's vol cadeau-inspiratie voor jong en oud. 

De cadeauspecial wordt op aanvraag GRATIS naar je opgestuurd.

In de cadeauspecial vind je onder andere veel leuke schoencadeautje tot € 5,00, verrassende cadeautjes voor in je surprise maar ook leuke cadeaus voor pakjesavond of voor onder de kerstboom.
Vraag aan
delen op
Het aangepaste VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) beleid vanaf 1 december 2022
Er is een jaar hard gewerkt om de wijzigingen met betrekking tot VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) te implementeren in Scouts Online, zoals besloten tijdens de landelijke raad van december 2020. De belangrijkste wijziging is dat de VOG iedere drie jaar wordt vervangen door een nieuwe VOG, gerekend vanaf de datum dat de laatste VOG is afgegeven. Een andere wijziging is dat je voor al je functies binnen Scouting Nederland kunt volstaan met één VOG, op voorwaarde dat die VOG verleend is voor de screeningsopties, Informatie, Geld, Aansturing en Personen. Meer informatie lees je medio november a.s. op de website in de vorm van een FAQ. Vanaf november 2021 worden stap voor stap de FAQ en verschillende infobladen aangepast en gepubliceerd.
Save the date: Bestuursontwikkelingdag 27 november
Voor bestuurscoaches en regiobestuursleden is er op 27 november de Bestuursontwikkelingsdag. Een dag met workshops en proeverijen en met een inwerkprogramma voor mensen die bestuurscoach de regio willen worden. En volop ruimte voor ontmoeting en reflectie. Save the date!
Spelathon 7 november
Landelijk team Spel organiseert een online Spelathon van 10.00 uur tot uiterlijk 16.00 uur. Je gaat die dag onder begeleiding van de spelspecialisten brainstormen om leuke, nieuwe en uitdagende activiteiten te bedenken en spelideeën uit te wisselen. Deze ideeën komen dan als de bekende speltips elke twee weken in de @-scout én hiermee zal de activiteitenbank worden aangevuld. Schrijf de datum van 7 november in je agenda, en meld je aan via Scouts Online.
Scouts Online
delen op
Landelijke raad 11 december 2021
Op 11 december wordt de 98ste landelijke raad gehouden. De agendastukken voor deze landelijke raad zullen eind deze week weer verstuurd worden. Deze zijn dan ook terug te vinden via de Lees Meer!-knop.
Lees meer!
delen op
Korting op Recycling toy set met Postcodeloterij voordeelagenda 2022
Korting op Recycling toy set met Postcodeloterij voordeelagenda 2022
Speel jij mee met de Postcodeloterij? In de Postcodeloterij voordeelagenda 2022 vind je een kortingsbon voor de Recycling toy set bij ScoutShop. Met de recycling toy set recycle je lege blikjes, cd's of lege flessen tot speelgoed. Bouw tot wel zes verschillende modellen: Bottle Yacht, Walking robot, Street roller, CD-racer, Drummer robot en Flying bird. De meeste modellen kunnen bewegen op het meegeleverde zonnepaneel. Heb je de voordeelagenda 2021 nog? Ook daar staat een kortingscode in (voor een ander artikel) bij ScoutShop.
Nu voor 24,95
Bestel nu
delen op
 
Nieuwe poll: Hoe vaak organiseert jouw speltak activiteiten waarbij leden zich inzetten voor o.a. duurzaamheid, milieu en klimaat?
In elke @-scout vind je een nieuwe poll. Slechts één vraag, voor alle lezers van @-scout, waarvan je het antwoord in de volgende editie leest. Deze week: Hoe vaak organiseert jouw speltak activiteiten waarbij leden zich inzetten voor o.a. duurzaamheid, milieu en klimaat? Denk aan activiteiten als afval prikken, een bijenhotel maken, bomen en bollen planten, knutselen met zwerfafval, waterlijn cleanup of meedoen aan Earth Hour.
Vul in!
delen op
Resultaten poll vorige editie
De term padvinder is: (meerdere antwoorden mogelijk):

  • Voor scouts onderling een erenaam of koosnaampje, als niet-scouts dit gebruiken is het een scheldwoord of spotnaam: 30.9%
  • Een term die past bij de vorige eeuw, maar niet meer in 2021: 62.2%
  • Een term die denigrerend is: 19.3%
  • Een term die gewoon gebruikt kan worden: 21.5%
  • Een term waar ik trots op ben: 16.5%

Aantal reacties: 550
Speltips: wintertijd
Komend weekend wordt de tijd verzet, Dat betekent dat de  Nacht van de Nacht gevierd wordt, waarbij aandacht is voor activiteiten in het donker en lichtvervuiling.
  • Het is herfst/winter en Stuiter gaat na het avondeten naar Bas Bos. Bas heeft een plan: hij wil samen met Stuiter en Rebbel naar buiten om te ontdekken welke dieren er in het donker actief zijn!
  • Het is schemerdonker als Mang aan een boom bij de Talaab poel hangt. Mowgli en Shanti zitten te luisteren. Het valt Shanti op dat, nu het donker wordt, er andere dieren in de jungle klinken dan overdag.
  • In Nederland zijn er meer dan 2400 soorten nachtvlinders bekend. Vrijwel alle nachtvlinders vliegen ’s nachts, maar ruim honderd soorten zijn ook overdag actief: de dagactieve nachtvlinders. De scouts ontdekken deze mooie vlinders.
  • Vanaf het water is de lichtinvloed van de omgeving goed waarneembaar. De (water) explorers gaan in het donker het water op om dit met eigen ogen te ervaren. Ook onderzoeken ze of er waterdieren vanaf de boot te zien zijn.
  • Tijdens het nachtduiken komen de roverscouts in een totaal andere onderwaterwereld terecht. Veel waterdieren en plantenleven worden pas in de nacht actief waardoor de onderwaterwereld er tijdens een nachtduik heel anders uit ziet. Ontdek het nachtleven en bewonder deze mooie wereld!
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Met jou verloopt het event vlekkeloos
Leden team Zorg (EHBO’ers) Nawaka 2022 (Productie)
 
Meewerken aan Nawaka is een feest!
Hoofd Thema, Muziek & Decoratie, Centrale Markt Nawaka 2022
 
We gaan het anders doen!
(junior) kwartiermaker Scout-In23
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland