En een bestuursontwikkelingstraject of training voor niet-direct leidinggevenden?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 6, november 2021
Hoe duurzaam stoken Scoutinggroepen?
Bijna 50% van alle respondenten van het onderzoek 'Vuur stoken' wil graag meer aandacht binnen de groep voor duurzaam vuur stoken. Middels een steekproef onder kaderleden gaven 1435 vrijwilligers hun visie in het onderzoek wat Scouting Nederland in september rondstuurde. Zo gaven zij antwoord op diverse vragen als 'Met welk doel stoken jullie buiten vuur?' en 'Leren jullie jeugdleden over duurzaam en gezond stoken?'. Klik op Lees meer! voor meer resultaten uit het onderzoek.

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Nieuwe functies in de ledenadministratie
  • Traject Bestuursontwikkeling voor jouw groep
  • Proeverijen Bestuursontwikkeling voor groepsbestuurders
  • Verken je mogelijkheden met trainingen voor niet-direct leidinggevenden!
  • Nieuwe poll: Hoe vaak onderneemt jouw plusscoutskring (21+ leden) activiteiten met elkaar?
  • Resultaten poll vorige editie
Een mobiele ScoutShop in Maastricht!
Zaterdag 13 november staat er een mobiele ScoutShop bij jou in de buurt! De mobiele ScoutShop is te gast bij de Wolder+Jan van Gent aan de Koninksemstraat 99 in Maastricht van 09:00 tot 11:30.

Heb je nog wat nodig van de ScoutShop, dan is dit een mooie gelegenheid om langs te komen.

Heb je speciale wensen of grote aantallen nodig? Geef dit dan door aan mobielzuid@scoutshop.nl om er zeker van te zijn dat er voldoende voorraad aanwezig is.
Een mobiele ScoutShop in Rosmalen!
Zaterdag 13 november staat er een mobiele ScoutShop bij jou in de buurt! De mobiele ScoutShop is te gast bij Scouting Tarcisius aan de Kortenhorstlaan 1a in Rosmalen van 14:00 tot 16:30.

Heb je nog wat nodig van de ScoutShop, dan is dit een mooie gelegenheid om langs te komen.

Heb je speciale wensen of grote aantallen nodig? Geef dit dan door aan mobielzuid@scoutshop.nl om er zeker van te zijn dat er voldoende voorraad aanwezig is.
Nieuwe functies in de ledenadministratie
Er zijn sinds kort enkele nieuwe functies in Scouts Online beschikbaar: de archivaris en de VOG-beheerder. Ook zijn er enkele wijzigingen rond bestaande functies die binnenkort worden toegepast.
Lees meer!
delen op
Scouting
Traject Bestuursontwikkeling voor jouw groep
Met je eigen bestuursteam aan de slag om je bestuurskracht echt te versterken? Dan is deelname aan het nieuwe landelijk traject Bestuursontwikkeling een must. Hierin kun je samen met andere besturen sparren en ervaringen delen. En goed kijken naar je bestuursrol voor je eigen groep. Dit traject start in januari 2022.
Lees meer!
delen op
Proeverijen Bestuursontwikkeling voor groepsbestuurders
Wil je kennismaken met Bestuursontwikkeling? Op 13 en 14 december a.s. vinden twee proeverijen plaats: korte online workshops voor individuele groepsbestuurders. Workshops over de rol en positie van je bestuur. Een korte kennismaking speciaal voor groepsbestuurders uit regio’s die geen Bestuursontwikkelingstraject bieden aan groepsbesturen. Ben jij zo’n groepsbestuurder, dan kun je één van deze workshops deelnemen. Gratis!
Lees meer!
delen op
Nawaka: óók voor welpen!
Nawaka is hét nationaal waterkamp van Scouting Nederland. Voor welpen duurt Nawaka 5 dagen. Tijdens het kamp is veel te beleven. Spellen op het water en unieke activiteiten die je tijdens een normaal zomerkamp niet doet. Het is een uniek zomerkamp voor jouw welpengroep. Wist je dat je ook landwelpen van harte welkom zijn tijdens Nawaka 2022? Vijf dagen vol avontuur op en rond het water en veel nieuwe vrienden. Zien we je daar?
Lees meer!
delen op
NIEUW bij ScoutShop: hoodie Firestarter
NIEUW bij ScoutShop: hoodie Firestarter
Kan jij ook niet genoeg krijgen van fikkie stoken? Dan mag deze hoodie niet ontbreken! Leuk voor dagelijks gebruik of op kamp. Verkrijgbaar in diverse kleuren én dames- en kindermodellen. Deze hoodie is tijdelijk verkrijgbaar.
Nu voor 29,95
Bestel nu
delen op
 
Verken je mogelijkheden met trainingen voor niet-direct leidinggevenden!
Scouting Academy doet veel voor leidinggevenden, maar wist je dat er ook allerlei trainingen zijn voor niet-direct leidinggevenden? Speciaal voor de ontwikkeling van deze leden organiseren we verschillende landelijke trainingen, bijvoorbeeld over teambuilding, coaching of gesprekstechnieken. Ben jij benieuwd naar het aanbod, kijk dan regelmatig op de trainingskalender en vind jouw volgende training!
Lees meer!
delen op
Nieuwe poll: Hoe vaak onderneemt jouw plusscoutskring (21+ leden) activiteiten met elkaar?
In elke @-scout vind je een nieuwe vrijwilligersvraag. Slechts één vraag, voor alle lezers van @-scout, waarvan je het antwoord in de volgende editie leest. Deze week: Hoe vaak onderneemt jouw plusscoutskring (21+ leden) activiteiten met elkaar?
Vul in!
delen op
Resultaten poll vorige editie
Hoe vaak organiseert jouw speltak activiteiten waarbij leden zich inzetten voor o.a. duurzaamheid, milieu en klimaat? Denk aan activiteiten als afval prikken, een bijenhotel maken, bomen en bollen planten, knutselen met zwerfafval, waterlijn cleanup of meedoen aan Earth Hour.

  • 1x per jaar 51.9%
  • 2x per jaar 30.4%
  • 3x per jaar 8.9%
  • 4x per jaar 5.1%
  • 5x per jaar of vaker 3.8%

Aantal reacties: 79
Speltips: werelddelen
In deze speltip gaat elke speltak in een ander werelddeel kijken. Bij elk werelddeel is een creatieve activiteit die ze met de speltak gaan uitvoeren!
  • Stuiter kijkt in het fotoalbum van Sterre en Steven Stroom. Er is een foto waarop een apparaat staat met touwen met heel vrolijk gekleurde draden wol. "Wat is dat?", vraagt Stuiter. Sterre legt uit dat het een weefgetouw is.
  • De welpen leren over het Japanse  Kodomo no Hi, een dag speciaal voor kinderen. Tijdens deze dag vieren kinderen hun verjaardag, spelen ze spelletjes en krijgen alle aandacht. Ouders versieren hun huizen met koikarpervlaggen.
  • Een  dromenvanger (Dreamcatcher) is een traditioneel object, oorspronkelijk afkomstig van de Ojibweg (Anishinaabeg), een indianenvolk uit Noord-Amerika. De scouts gaan er een maken met volledig natuurlijke materialen.
  • In verschillende, met name Afrikaanse, culturen gebruiken mensen amuletten ter bescherming tegen ziekte of psychische problemen. Sommige mensen geloven dat iedereen met elkaar en de natuur verbonden is.
  • De roverscouts verdiepen zich in de woestijn van Australië en gaan een boemerang maken. Deze gaan ze met Aboriginal art voorzien van mooie toepasselijke kleuren en patronen.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Jij zorgt met je collega samen voor onze 70 hectare, opstallen en materialen
Coördinator team Beheer Scoutinglandgoed Zeewolde
 
Wat is er leuker dan ervoor zorgen dat bestuursleden nóg meer de succesfactor worden van hun groep of regio?
Verbindend stuurgroep-lid traject Bestuursontwikkeling
 
Waar gewerkt wordt vallen spaanders...
Lid geschillencommissie en Commissie van Beroep
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland