+ het Tijd voor Avontuur materiaal is beschikbaar!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 7, november 2021
Positionering van Scouting anno 2021
Tijd voor Avontuur is de nieuwe 'huisstijl' voor positionering en werving voor Scouting. En die kun je overal voor inzetten. Het werven van jeugdleden, vrijwilligers, zelfs om ouders aan je groep te binden om zo nu en dan een klusje te doen. Op scouting.nl vind je nu de eerste materialen. Deze worden aangevuld zodra er meer beschikbaar is!

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Woensdag 1 december Scouting Decemberkalender van start!
  • Vrijwilligers in het (winter)zonnetje
  • Black Friday bij ScoutShop: GRATIS hoofdlamp en € 25,00 korting op slaapmatjes!
  • Waterscouts: Kwalificatie Motordrijver nu ook voor Slepers/Motorboten
  • Waterscouts: Vernieuwde Nautisch Technische Richtlijnen
  • Scouting Magazine 4 is uit!
  • Nieuwe poll: Waar vinden jouw speltakactiviteiten plaats?
  • Resultaten poll vorige editie
  • Speltips
  • Vacatures voor toffe vrijwilligersfuncties
Woensdag 1 december Scouting Decemberkalender van start!
Vanaf woensdag 1 december tellen we weer af naar kerst met de Scouting Decemberkalender. Op scoutshop.nl/decemberkalender vind je elke dag een scherpe aanbieding of een te gekke winactie voor jezelf of je groep. Check elke dag scoutshop.nl/decemberkalender voor de actie van de dag. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: onze Chief scout Freek Vonk stelt een te gekke prijs beschikbaar!
Vrijwilligers in het (winter)zonnetje
Komende maanden zitten er weer veel traditionele activiteiten aan te komen: de kerstmaaltijd, nieuwjaarsborrel of de boerenkoolfuif. Een mooie gelegenheid om je vrijwilligers in het zonnetje te zetten! Denk bijvoorbeeld eens aan uitreiken van een lustrum- of waarderingsteken. Heeft een vrijwilliger in de groep een kwalificatie behaald? Dan is dit een uitstekende mogelijkheid om de uitreiking hiervan te doen!
Lees meer!
delen op
Black Friday bij ScoutShop: GRATIS hoofdlamp en € 25,00 korting op slaapmatjes! 
Bij iedere bestelling vanaf €30,00* bij ScoutShop ontvang je een GRATIS ScoutProof hoofdlamp. Voeg de actiecode: blackfriday21 in bij het afronden van je bestelling, waarna de hoofdlamp automatisch wordt toegevoegd.  
* Actie geldt alleen voor online bestellingen, maximaal één hoofdlamp per bestelling, zolang de voorraad strekt. De actie is geldig van 20 t/m 28 november 2021. Het actieartikel kan niet achteraf worden toegevoegd of verrekend. Deze actie is niet geldig bij aankoop van verenigingsartikelen, zoals de ScoutFit-blouse, dassen en insignes.
Lees meer!
delen op
Kwalificatie Motordrijver nu ook voor Slepers/Motorboten
Naast de bestaande kwalificatie Motordrijver Wachtschip, kan komend voorjaar ook de kwalificatie Motordrijver Sleper/Motorboot worden behaald. De Motordrijver Sleper/Motorboot kan de technische installaties aan boord van een sleper of motorboot (binnenboordmotor) bedienen, het dagelijks onderhoud uitvoeren en kan storingen oplossen. De cursussen Motordrijver Wachtschip en Motordrijver Sleper/Motorboot starten begin januari en inschrijven doe je via Scouts Online.
Lees meer!
delen op
Vernieuwde Nautisch Technische Richtlijnen
Hoe ga je op een veilige manier met jeugdleden het water op? Hoe kan je het onderhoud aan jouw vletten veilig laten uitvoeren door jeugdleden? De vernieuwde Nautisch Technische Richtlijnen (NTR) geven hierop antwoord! De NTR heeft 3 lagen: een algemene beschrijving, bedoeld voor bestuurders en leidinggevenden, informatiebladen bedoeld voor leidinggevenden en praktische infographic materialen voor leiding en jeugdleden. Er zijn ook video's beschikbaar!
Lees meer!
delen op
€ 25,00 korting op selfinflating slaapmatten
€ 25,00 korting op selfinflating slaapmatten
Vorstelijk slapen doe je op de 7,5 of 10 cm dikke slaapmatten van Sirex. Gedurende Black Friday (20 t/m 28 november) ontvang je € 25,00 korting op deze slaapmatten. Voor de 7,5 cm mat betaal je hierdoor slechts:
Nu voor 69,95
Bestel nu
delen op
 
Scouting Magazine 4 is uit!
Alle leden van Scouting Nederland ontvangen vier keer per jaar het Scouting Magazine. In het Scouting Magazine vind je voor alle speltakken van Scouting een eigen katern: Beverpost voor bevers van 5-7 jaar, Scouty voor welpen van 7-11 jaar, Flitz voor scouts van 11 tot 15 jaar, IXIXEL voor explorers van 15 tot 18 jaar, Tijdrover voor roverscouts van 18 tot 21 jaar en daarnaast het Scouts Info katern voor alle vrijwilligers met gave reportage's, leuke vacatures voor evenementen en belangrijke informatie en tips voor jou en je Scoutinggroep.
Lees meer!
delen op
Nieuwe poll: Waar vinden jouw speltakactiviteiten plaats?
In elke @-scout vind je een nieuwe vrijwilligersvraag. Slechts één vraag, voor alle lezers van @-scout, waarvan je het antwoord in de volgende editie leest. Deze week: Waar vinden jouw speltakactiviteiten plaats? Het is sneller donker en de temperatuur daalt. Wat is jouw inschatting van hoeveel jouw speltak(ken) in deze tijd binnen en buiten spelen?
Vul in!
delen op
Resultaten poll vorige editie
Hoe vaak onderneemt jouw plusscoutskring (21+ leden) activiteiten met elkaar?
  • Wekelijks: 12.1%
  • 2x per maand: 25.2%
  • 1x per maand: 41.1%
  • Dat is heel wisselend, maar wel een paar keer per jaar: 19.2%
  • Nooit: 5.6%

Aantal reacties: 214
 
Speltips: Sint Pannekoek
Sint Pannekoek is een van oorsprong Rotterdamse traditie en wordt ieder jaar in het hele land gevierd op 29 november. Het is ontstaan uit de strip van Jan Jans en de kinderen. Hierbij leg je een pannenkoek op je hoofd en zegt: ‘Wij wensen u een vrolijke en gezegende Sint Pannekoek!’ Alle speltakken gaan hiervoor aan de slag met pannenkoeken.

  • Bas Bos komt het bos uit met een mand vol met kruiden en planten en komt Stuiter tegen. 'Heb jij wel eens groene pannenkoeken uit de natuur gegeten', vraagt Bas aan Stuiter. Nu wordt Stuiter nieuwsgierig: 'Pannenkoeken zijn toch niet groen?'.
  • Mor zit bij de Emaarate ruïne. Hij bladert door een mooi fotoboek over het Hindoeïstische feest Holi. Het is een leuk feest met kleuren en er wordt heerlijk gegeten. Mor is zelf ook erg kleurrijk en bedenkt dat kleurrijke pannenkoeken ook een leuk feestelijk gerecht kunnen zijn.
  • De scouts gaan met hun ploeg in een havenspel zo veel mogelijk munten verzamelen. Met de munten kunnen ze ingrediënten en kookgerei kopen op de veiling. Daarmee gaan ze pannenkoeken bakken. Ze moeten wel alles zien te verzamelen: een pannenkoek bakken zonder pan is wel ingewikkeld!
  • De explorers bewerken een blikje (zowel knakworst als colablikjes) en bouwen er een vuurtje onder. Hierop gaan ze pannenkoeken en poffertjes bakken op een echte Scoutingmanier.
  • Denk je dat pannenkoeken oer-Hollands zijn? Dan heb je het mis. Over de hele wereld worden andere variaties gemaakt en gegeten. De recepten hiervan zijn weleens anders dan je gewend bent. De roverscouts maken een pannenkoekenwereldreis!
Lees meer!
delen op
Hoe is jouw Engels? Doe internationale vrijwilligerservaring op!
The Scouts hebben een aantal vrijwilligersfuncties beschikbaar tussen februari en november 2022 bij Scout Adventures centres in de UK: 'As a full time volunteer at Scout Adventures you will be the heart and the hands of what we do. Bringing your love of the great outdoors to thousands of young people, and transforming our centres into safe spaces where groups can learn, explore and take part in unforgettable adventures.' Je kan nog reageren tot 1 december, dus wees er snel bij.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Een kei die vraag en antwoord steengoed weet te verbinden
Beheerder ticketing systeem OTRS
 
Jij wilt alles weten van water
Leden team Water (onderdeel Technische teams - Productie) Nawaka 2022
 
Vrolijk werken jullie aan een fris feestje voor een coole beloning
Leden voor team Hygiëne
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland