Of ben/ken jij iemand die een nieuwe baan bij Scouting Nederland zoekt?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 8, december 2021
Jouw groep op de achterkant van het AD!
Vandaag is het Nationale Vrijwilligersdag! Scouting zou niet kunnen bestaan zonder de ruim 30.000 vrijwilligers die zich dagelijks of wekelijks inzetten voor onze vereniging. Freek Vonk ziet die waarde ook. Daarom heeft hij een bijzondere boodschap voor jou achterlaten op de achterpagina van het Algemeen Dagblad van vandaag. Heb jij je eigen vereniging al gespot? Deel jouw gemarkeerde krant op social met #scoutingnl!

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Trekking Nationale Scoutingloterij
  • Decemberkalender
  • Vredeslicht
  • Betaalde functie: medewerker partnerships
  • Nawaka inschrijving: nog 5 dagen geopend
  • Nieuwe poll: Gaat jouw groep met het Vredeslicht aan de slag?
  • Resultaten poll vorige editie
Freek Vonk in Decemberkalender
Naast een bijzondere boodschap biedt Freek Vonk vandaag ook de dagactie in de Decemberkalender aan! Benieuwd wat hij te verloten heeft? Check dan snel scoutshop.nl/decemberkalender. En vergeet niet t/m 24 december dagelijks deze pagina te checken. Elke dag weer een nieuwe winactie, speciale aanbieding of exclusieve deal!
Naar de actie
delen op
Trekking Nationale Scoutingloterij
Op 2 december was de trekking van de Nationale Scoutingloterij. Ben je benieuwd of jij of een van jouw kopers in de prijzen bent/is gevallen? De uitslag kun je vinden op de website. Wie weet ga jij er wel met de hoofdprijs vandoor! Op de achterkant van de loten kun je vinden wat je moet doen als je een prijs hebt gewonnen.
Lees meer!
delen op
EXCLUSIEF! Laat je naam borduren op een hoodie!
Woensdag 8 december is het in de Decemberkalender eenmalig mogelijk om voor € 5,- je naam te laten borduren bij aankoop van een ScoutFun of Scouting Original hoodie! Het borduren heeft een beperkte capaciteit. Daarom geldt voor deze actie op=op! Vrijwilligers die deze @-scout ontvangen hebben nu al de unieke kans om te bestellen. Zo hoef je niet achter het net te vissen.
ScoutShop
delen op
Deel jij ook het Vredeslicht?
Het Vredeslicht is een licht dat verbindt. Het helpt ons er in deze donkere dagen aan herinneren dat we er voor elkaar moeten zijn. Dat vriendschap, vrede en verdraagzaamheid niet vanzelfsprekend zijn, maar dat we daar samen ontzettend hard voor moeten werken. Het is bijna moeilijk als een kaars brandend houden van Oostenrijk tot in jouw huiskamer! Jij doet toch ook mee?
Lees meer!
delen op
Betaalde functie: medewerker partnerships
Scouting Nederland staat midden in de samenleving en werkt samen met verschillende partners, zoals maatschappelijke organisaties, leveranciers, sponsors en donateurs. We versterken elkaar, of dat nou is met kennis en kunde, ons netwerk, materialen, of een financiële bijdrage. Het is belangrijk voor Scouting om deze contacten warm en op de hoogte te houden. Je brengt op een enthousiaste manier de boodschap van Scouting naar buiten en werkt daarbij samen met vrijwilligers en collega's uit de landelijke organisatie.
Lees meer!
delen op
Nawaka inschrijving: nog 5 dagen geopend
Je hebt nog een paar dagen om je in te schrijven voor Nawaka 2022! Nawaka is hét nationaal waterkamp voor waterscouts binnen Scouting Nederland. Nawaka vindt plaats van 8 t/m 17 augustus 2022 op Scoutinglandgoed Zeewolde. Tien dagen uitdagende activiteiten op en rond het water en nieuwe vrienden maken.
Inschrijven voor Nawaka doe je met je groep, dat kan tot en met 12 december. Heeft jouw groep zich al in geschreven?
Lees meer!
delen op
Nieuwe poll: Gaat jouw groep met het Vredeslicht aan de slag?
In elke @-scout vind je een nieuwe poll. Slechts één vraag, voor alle lezers van @-scout, waarvan je het antwoord in de volgende editie leest. Deze week: Gaat jouw groep met het Vredeslicht aan de slag?
Vul in!
delen op
Resultaten poll vorige editie
Waar vinden jouw speltakactiviteiten plaats? Het is sneller donker en de temperatuur daalt. Wat is jouw inschatting van hoeveel jouw speltak(ken) in deze tijd binnen en buiten spelen?

  • Alleen maar buiten, binnen doen we niks: 27.3%
  • We zijn binnen voor één spel, de rest van de opkomst is buiten: 28.9%
  • De ene helft binnen, de andere helft buiten: 42.8%
  • We zijn buiten voor één spel, de rest van de opkomst is binnen: 13.9%
  • Alleen maar binnen, buiten doen we niks: 2.1%

Aantal reacties: 194
Speltips: Vredeslicht
Het Vredeslicht wordt jaarlijks ontstoken door een kind en daarna verspreid door kinderen over de hele wereld. Zo ontstaat er al meer dan 25 jaar vlak voor Kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Ook scouts in Nederland nemen al jaren actief deel aan het verspreiden van het Vredeslicht. Dit jaar met als thema: "Vredelicht, een licht dat verbindt".

  • Noa’s huisje ligt vol gekleurde kussens, de haard brandt en Noa heeft heel veel kaarsjes aangestoken. Een lantaarn valt Stuiter in het bijzonder op. “Wat is dat voor een lantaarn, Noa?” vraagt Stuiter. “Dat is een heel bijzonder vlammetje!".
  • Mowgli en Shanti zijn bij de Raadsrots, er zijn veel gasten uit alle uithoeken van de jungle en daarbuiten. Na afloop delen ze samen het Vredeslicht en hopen dat iedereen in vrede gaat en dit op zijn beurt doorgeeft. Zo maken we samen een zee van licht in de donkere tijd.
  • De scouts worden heuse reporters bij het Vredeslicht en krijgen deze opkomst de opdracht om een verslag te maken hierover. Dit verslag kan verschillende vormen hebben, denk hierbij aan een journaal over het Vredeslicht of een krant.
  • Het Vredeslicht is vaak een echte vlam die doorgegeven wordt, maar de explorers zorgen ervoor dat de zee van vredeslichtjes ook digitaal doorgegeven kan worden via een stop motion filmpje over het Vredeslicht die gedeeld kan worden op sociale media.
  • Op kerstavond is het een erg mooi moment om op oorlogsgraven een vredeslichtje te laten branden. Een oorlogsgraf is het graf van een persoon die door oorlogsgeweld om het leven is gekomen. De roverscouts plaatsen de lichtjes op oorlogsgraven en bij oorlogsmonumenten.

Duizenden scouts uit de hele wereld geven het licht in de tijd voor kerst aan elkaar door. Zo vormen zij samen een keten van licht, als teken van vrede en vriendschap. Wil jij, samen met jouw groep ook een lichtpuntje in de duisternis voor anderen zijn? Zoek dan contact met  de ambassadeur uit jouw provincie.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Een kei die vraag en antwoord steengoed weet te verbinden
Beheerder OTRS ticketing systeem
 
Jij wilt alles weten van water
Leden team Waterleiding (onderdeel Technische teams - Productie) Nawaka 2022
 
Vrolijk werken jullie aan een fris feestje voor een coole beloning
Leden voor Team Hygiëne
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland