Kom in contact en denk mee!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 9, december 2021
Ruimte voor een vakantieactiviteit?
De scholen zijn eerder dichtgegaan en veel uitjes zijn geannuleerd. Gelukkig mogen jeugdleden t/m 17 jaar nog activiteiten ondernemen in de buitenlucht. Kijk als groep eens naar de mogelijkheid om een extra opkomst in te lassen, bijvoorbeeld op woensdagmiddagen tijdens de kerstvakantie. Mocht dat lukken qua vrijwilligersbezetting: je maakt er veel kinderen ontzettend blij mee in een tijd waarin ze veel binnen zitten.



Ook in deze @-scout:
  • Scoutinggroepen kunnen gratis Tijd voor Avontuur-spandoek aanvragen
  • Het buitenlands avontuur begint bij Azimuth!
  • Werk mee aan de Europese conferentie van WOSM en WAGGGS in Rotterdam
  • Meld je aan voor de Jantje Beton Collecte
  • Deze groepen zetten zich in voor Serious Request
  • Speltips
Met je waterscouts naar Van de Gruiter in Vlissingen 
Jachtbouw, marine, watersport, binnenvaart, visserij, offshore en zeevaart. Deze begrippen maken allemaal onderdeel uit van de maritieme sector. Van de Gruiter kan jouw waterscouts er van alles over vertellen, laten zien en ervaren tijdens drie actieve workshops op zaterdag 19 februari in Vlissingen!
Lees meer!
dit bericht is zichtbaar voor scouts in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant.
delen op
Scoutinggroepen kunnen gratis Tijd voor Avontuur-spandoek aanvragen
In 2021 lanceerden we Tijd voor Avontuur als nieuwe ledenwervingscampagne van Scouting. En bij een Tijd voor Avontuur-evenement hoort natuurlijk een spandoek! Daarom hebben we 500 spandoeken laten maken en die kun jij (alleen online) bij ScoutShop bestellen, op = op. Elke Scoutinggroep heeft van ons een unieke code gekregen om een Tijd voor Avontuur-spandoek tegen verzendkosten te bestellen bij ScoutShop. Vraag ernaar bij jullie contactpersoon communicatie of secretaris, als er geen contactpersoon communicatie is toegewezen in Scouts Online!
Kampvuurdeken
Kampvuurdeken
Vandaag (maar stiekem t/m vrijdag 24 december) in de Decemberkalender: bij aankoop van een kampvuurdeken bij ScoutShop ontvang je een GRATIS Tijd voor Avontuur-badge! Bestellen is eenvoudig. Bestel een kampvuurdeken en de badge wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd. Met een kampvuurdeken in huis heb je meteen wat te doen tijdens de lockdown. Ruimte genoeg om al je Scoutingbadges op te bevestigen.
Nu voor 9,95
Bestel nu
delen op
 
Het buitenlands avontuur begint bij Azimuth!
Azimuth is het nieuwe online platform voor scouts in heel Europa. Je kunt er scouts ontmoeten, oproepjes plaatsen om bijvoorbeeld te swoppen, vindt er kampterreinen in het buitenland of een leuk internationaal Scoutingevenement. Je kunt jezelf presenteren als scout, kondigt jouw event aan of nodigt scouts uit om bij jou of met jou te kamperen. Registreer je en maak deel uit van de internationale online community. Azimuth is dus het platform voor jouw internationale Scoutingzaken.
Lees meer!
delen op
Webinar: Europese conferentie van WOSM en WAGGGS in Rotterdam
Komende zomer host Scouting Nederland de Europese conferentie 2022 (EC2022). Tijdens de conferentie komen vertegenwoordigers van Europese Scoutinglanden bijeen om het te hebben over Scouting in al haar facetten in Europa. Superinteressant! Lijkt het jou gaaf om deel te nemen aan de EC2022 als onderdeel van de Nederlandse delegatie en Scouting Nederland te vertegenwoordigen? Volg het webinar om 22 december en kom er alles over te weten.
 
Lees meer!
delen op
Sta sterk met Jantje Beton
Op 7 maart start de Jantje Beton Collecte. 50% van de opbrengst is voor je eigen Scoutinggroep. Er zijn veel kinderen voor wie het vaak onmogelijk is om buiten te spelen. Zoals kinderen met een beperking. Daar willen wij wat aan doen. Doe je mee? Collecteren is hard nodig. Als je deelneemt aan de Collecte kun je ook een beroep doen op Jantjes Scouting Fonds!
Lees meer!
delen op
Deze groepen zetten zich in voor Serious Request
Het Glazen Huis van 3FM is weer terug, dit jaar in Amersfoort! Drie Scoutinggroepen zetten zich in voor de aanplant van bomen voor WWF. Doet jouw groep ook mee? Voeg hem toe aan de site met in de omschrijving 'Scouting'!
Lees meer!
delen op
Speltips: Hugo de Groot ontsnapte uit de gevangenis. 400 jaar terug!
2021 was een bewogen jaar waarin het coronavirus helaas nog steeds de boventoon voert. Hierdoor zou je bijna vergeten dat er ook nog veel andere leuke, gekke en gedenkwaardige dingen hebben plaatsgevonden. Zo was het afgelopen jaar precies 400 jaar geleden dat Hugo de Groot in een boekenkist ontsnapte uit slot Loevestein. Dit is voor elke speltak een leuk thema om een spel mee te doen. En natuurlijk kun je ze ook nog spelen als hij 401 jaar geleden ontsnapt is, in 2022 ;)

  • Stuiter komt aanlopen bij Keet Kleur. Deze keer heeft ze niet de hele kamer vol met papier, verf en kwasten liggen, maar vol met boeken. Alles ligt er tussen: van nieuwe boeken die nog in de verpakking zitten tot hele oude boeken.
  • Hugo de Groot zit gevangen in Slot Loevestein. De welpen gaan helpen om hem te bevrijden. Om hem te helpen moeten de welpen zorgen dat er een boekenkist naar Fort Loevestein gebracht wordt waar Hugo de Groot in past.
  • Dit spannende smokkelspel is geïnspireerd op de bijzondere ontsnapping van Hugo de Groot uit slot Loevestein op 22 maart 1621. Wat er zo bijzonder was aan deze ontsnapping? Dat wordt al snel duidelijk wanneer een nieuwsgierige scout een dik boek op de tafel vindt.
  • 400 jaar geleden waren boeken een heel kostbaar bezit. Nu hebben we kostbare boeken maar ook veel uitgelezen/oud-papier boeken. En met die laatste gaan de explorers werken.
  • Op elfjarige leeftijd ging Hugo naar de universiteit van Leiden waarna hij snel carrière maakte. Hoe speelt een wonderkind met boeken over recht, theologie en diplomatie? De roverscouts doen het na.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Zie jij ook het belang van goed functionerende regio’s en admiraliteiten?
Netwerkcoach: Landelijk team Regio- en admiraliteitsondersteuning
 
Maak Nawaka nog wonderschoner
Sponsorcoördinator Nawaka 2022
 
Jij beseft het belang van Beleving
Teamhoofden Beleving - Nawaka 2022
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland